Lugnmorgon

Efter Lets Dance och Samantha igår kväll kollade jag DVD film Det blev Djävulen bär prada. Den var okej.
Släckte väl lampan vid halv ett och tänkte att imorgon ska jag sova ut och sova länge.
O döm av min förvåning när jag vaknade pigg o utvilad halv sju!!!
Drog mig dock till halv åtta men då var jag så hungrig på frukost så att magen skrek.
 
Tanken var först att jag skulle ner på stan en sväng och göra några ärenden innan jobbet men jag satte mig i soffan istället och tittade på ett avsnitt av Familjen Annorlunda. Jag säger bara OJ och lämnar sedan detta därhän.

.
Jag tror att jag väderoholic/väderberoende. När solen lyser känner jag mig sååå glad och nöjd. Och detta även om jag kanske inte har möjlihget att njuta av det vackera väderet utomhus. Hoppas så att solen stannar framme till eftermiddagen så att jag kan njuta av en promenad efter jobbet.

Det finaste som finns är en rofylld morgon



Neeeeeeeeeejjjjjjjjjj

CJ åkte ur Jag är såååå ledsen!
Hade ju hoppats mer på att Elisabet skulle åka ut och att jag skulle få behålla CJ en vecka till Jag är ju inte helt orealistisk så jag förstår ju att CJ inte skulle komma topp tre. Men en vecka till hade varit trevligt att få ha med honom.

Så vänder vi på detta och med en possitiv syn på det hela så kan jag ju glädjas åt att jag istället får titta på Tobias nästa vecka också. Och den kroppen går ju inte av för hackor. Klämmer gärna lite rumpa där men det vill nog inte han =)

Laila var ju suverän idag med. Vinner inte hon så vore det konstigt. Och vilken klänning den var ju supersnygg.
Tyckte lite synd om henne och Niclas idag Det var verkligen på gränsen till för mycket tjat om deras nya romans. Det måste vara tufft att vara nykär och kändis.

Morgan Magnus och Niclas gjorde jättebra ifrån sig Nu är det verkligen hög klass på dansen. Niclas var ju urduktig idag och Morgan´.... jag förstår inte hur man kan få det att se lätt ut att hoppa över en mäniska. Magnus vilka höfter Att han bara lyckas få sin stora kropp se så lätt ut

Det finaste som finns är "a true gentlemen"

Lugnkvällen fortsätter

Har nu tagit mitt  lukta gott bad


fixat mina fötter så att dom är rosa


och ätit min godamat


Nu är det bara Lets Dance kvar


Det finaste som finns är mysfredag

En lugn kväll i soffan

Har nyligen kommit hem från jobbet och ser framemot en skön kväll i soffan. Barnen har åkt till sin pappa över natten.

Så jag tänkte ha lite egen tid. Ska laga mig god mat . Det blir kyckling med mozarellaost och soltorkade tomater.
Och så ska jag ta ett varmt bad med lukta gott och tända ljus. 

Här ska jag strax krypa ner.
Lägga ansiktsmask. Ska fixa fötterna och även göra lite manikyr. Med rosa nagellack.

 Lets Dance står förstås på kvällstablån  Spänningen tätnar. Vem ska åka ut ikväll och kommer romansen att märkas av eller är det bara en PR-grej? Jag hoppas ju förstås som den romantiker jag är att det är äkta kärlek. Och så hoppas jag ju också förstås att CJ för vara kvar. Hoppas nog mest på att Elisabet åker. Usch det börjar bli svårt det här Nu vill jag inte att fler åker ut Dom är ju så duktiga alla som är kvar nu. Och alla är lite av favoriter. Men det skulle ju inte vara någon tävling annars om det inte bara blev en kvar på slutet.

Det finaste som finns är en ro óch energigivande kväll

iForm

Så heter en tidning som jag har prenumererat på ett litet tag, men har avslutat nu.
Så jag antar att den tidning jag fick idag var den sista.
Det är alltid lika intressant att läsa i den om alla "nya" undersökningar och forskningsresultat som kommer fram.=)

I det här numret av tidningen skrevs det om D-vitaminets betydelse för hälsan. Undersökningen visade på att många av oss lider av brist på just detta vitamin. Inga tydliga symptom visar sig men brist kan ge en ökad risk för  cancer, skleros, högt blodtryck, reumatism, diabetes och depression. D-vitamin får vi i oss genom fet fisk, ägg och lever. Men framförallt från den härliga solen. Och då kan jag tycka precis som undersökningen säger att det inte är så otroligt att vi här på dessa breddgrader lider brist. Vi har ju inte direkt massor av solljus och framför allt inte under denna årstid. 
Man debatterade också om hur mycket vitamin vi behöver ha i oss. Livsmedelsverket rekommenderar dagligt intag på 7,5mg medan doktorn som gjort undersökningen rekommenderar 30mg. Ganska stor skillnad kan jag tycka. Men jag tror inte det är fel att äta ett tillskott, under åtminstonde vinterhalvåret, på just detta vitamin då det är svårt att få i sig tillräckligt med D-vitamin genom kosten
Se tabellen som var med i tidningen om hur mycket man ska äta varje dag av något av dessa

                         enl livsmedels-             enl dr Holick
                            verkets nivå                      nivå
Ägg                          6,9 st                           27,4 st

Lax                           25 gr                           100 gr
Kyckling                 3,75 kg                         15 kg  
Lättmjölk                9,4 liter                      37,5 liter

Visst ser det spännande ut och lite ouppnåligt?!

En annan artikel berättade för mig att beroende på vart ens fett sitter så kan man träna, äta och sova för att åtgärda detta.
Jag har ju mitt överskott i kärlekshandtagen och på magen
För att få kärlekshandtagen att minska ska jag vakta på mitt kolhydratinag så att jag inte äter för mycket i relation till vad som är bra för mig (vilket jag kan tycka känns lite roligt då jag nästan inte äter några kolhydrater), styrke och intervallsträna träna och se till att sova innan kl 22.
 För min mage ska jag träna tung styrketräning tre gånger i veckan, inte träna kretsloppsträning utan istället yoga, meditation och avspänningminst 1-2 timmar i veckan för att minska på utsändringen av kortisol.

Det här var en artikel jag läste med fnisset nära liggande. En del kan kanke stämma men jag har svårt att tro på allt och att man kan punktförbränna.

Läste annars på
Aftonbladet idag att alla dieter är samma lika. Det spelar ingen roll hur eller vad man äter bara man rör på sig dagligen. Detta kan jag med till viss del hålla med om Vi behöver alla röra på oss och de flesta behöver röra mer på sig än de gör idag. Men jag tror och är övertygad om att maten viss spelar en stor roll till vår hälsa

Det finaste som finns är ett lägre kolhydratintag för allas hälsa


Fågelkvitter

Fåglarna kvittra i morse =) Nu är det vår!!!!
Jag bara längtar till våren, ljuset och värmen. Här i Motala kan man rikitgt höra hur snön smälter bort och ljuset återvänder. Vi har inte haft någon sol på ett par dagar men jag såg i morgontidningen att solen skulle komma i morgon och på lördag. Ännu mer vårkänslor!

Vårkänslorna infinner sig ju lite mer nu när det är förlovning och bröllop i luften över hela Sverige.
Äntligen!
Det är ju underbart att de äntligen ska gifta sig, Viktoria och Daniel. Jag tycker att det är en underbar nyhet som man gått och väntat på ett tag. Det känns som ett ljus i mörkret mot alla varsel och lågkonjunkturer som annars florerar i media.

Har ju inte bloggat på ett par dagar. Har inte känt att jag haft nått att skriva. Men nu satt jag och fundera på vad som hänt de sista dagarna.
I tisdags var revisorn här och vi gjorde det mesta klart för fredagens affärshändelse. Det var skönt att komma fram. Nu ska allt bara efterbearbetas och stämmas av.
Var även o tränade på em medan Benja spela pingis. Det känns bra och som om jag tagit mig i kragen och kommit igång med träningen. Prioriteringen ligger här igen.

Igår onsdags var jag på hobbyjobbet och gjorde en färganalys på en kvinna. Det är så härligt att få bekraftat, både för kunden och för mig, vad man misstänker. =)
Benjamin hade en kompis med sig hem De lekte ute i snöhögarna och byggde koja. Grävde och donade så alldeles.
Zebbe var hos en kompis och spelade data.
Så jag passade på att dammsuga och skura golven Det blev sååå fint. O så slipper jag kanske göra det i helgen om det skulle råka hålla sig rent. =) Kommer solen till helgen som utlovat kanske det blir till att putsa fönster med.

Det finaste som finns är fågelkvitter

Det börjar dra ihop sig

Nu är snart en del av allt arbete klart och man kan börja fokusera på det vardagliga igen. Tack vare helgens arbete hann jag klart med det som behövs inför revisorns besök i morgon, om jag nu har kommit ihåg allt.
Större delen av delårsbokslutet är klart och de mesta av arbetet inför fredagens affärshändelse är med klart.

Sen kan jag börja fokusera mer på mässan, Expo 09. Det ser jag verkligen framemot. Det ska bli jättekul att se vad den kan ge oss. Det är ju ingen jättestor mässa men förhoppningsvis kan vi knyta nya affärskontakter och göra oss sedda på marknaden. Jag tycker att framtiden ser ljus ut.

Det finaste som finns är en arbetsinsatts som är värt mödan

Massor med kramar

och pussar blev det när barnen kom hem. Det var så skönt att få hem dom igen. Och det märktes att de tyckte att det var skönt att komma hem med. De ville bara sitta o mysa.
Jag vet att de tycker om att vara hos sin pappa och jag tycker att det är suveränt att de kan ha en bra relation. Jag är så tacksam å barnens vägnar att det funkar så att de får träffa sin pappa regelbundet.

Vi tog vår tid på denna eftermiddagen och bara umgicks, lagade mat och bakade hallonkaka (ett recept på Pernilla Wahlgrens blogg) till efterrätt. Den var jättegod. Barnen mumsade med stor aptit.
Sen var det tid för kvällsbestyr och nattning. Dom var nog rätt så trötta båda två för de somnade snabbt när väl huvudet hade hamnat på kudden.

Det finaste som finns är mina härliga ungar som jag älskar så gränslöst




Morgonstund

Söndagmorgon och en nysnöad sådan . Det har kommit några centimeter snö i natt. Och en del av dessa hamnade på mig när jag promenerade hem sent igår kväll från en mycket god middag och trevligt sällskap. Det var en lång men underbar promenad i snöfallet och kvällslugnet.

Kvällen för övrigt var supertrevlig. Förrätt med serrnoskinka, fetaost, jättegoda oliver och cantaloupemelon. Till varmrätt blev det mörad ryggbiff och quinoasallad. Mycket smakfullt. Till detta drack vi ett jättegott rödvin
 

Trio Merlot

 

Artikelnr

86513



Kategori

RÖDA VINER

Ursprung

Chile

Producent
 

Concha y Toro

Detta vin kommer jag att köpa igen Det var mycket gott

Det blev mycket prat om livet, religion, föräldraskap, fd jobb, manligt och kvinnligt och annat smått och gott. Sådär som det blir när två vänner dricker lite vin, äter god mat och umgås. Supertrevligt.
Vi hade så mycket att prata om att vi inte tittade på Melodifestivalen.=)

Läste på Aftonbladet att det var kris om EMD som gjort regelbrott. Hoppas att det inte blir nån stor grej av detta som det så lätt blir i massmedia. Grattis iallafall EMD till finalplatsen. Och grattis Molly som också gick vidare. Jag tycket att Molly har en fantastisk röst från det jag hört tidigare.
Det ska bli spännade att höra deras låter sen i finalen.

Nu ska jag snart iväg på min söndagspromenad med Åsa .Det är ingen sol idag men det ska bli skönt att komma ut . Resten av dagen kommer att gå åt till att städa och jobba.
O så kommer ju barnen hem idag!!!! Längtar så efter dom!

Det finast som finns är när barnen kommer hem

Mörkert har fallit...

..över denna lördag. Ingen symbolik bara att det har blivit mörkt för att det är kväll.
Kom hem från jobbet för ett par timmar sedan. Det har varit en rolig dag.

 I morse jobbade jag på Harmoni med en kvinna som ville ha en
stilanalys. Dom är det roligaste, förutom brundmakeup, att göra. Vi gick igenom stilpasset och det kändes som kvinnan fick mycket till sig Hon hade ett intresse redan innan men ville ha det där sista för att känna att hon kan plocka ihop sin stil. Det är så skönt när man känner att man gör ett bra jobb och att kunden verkligen är nöjd.

Sen for jag till Colorama för att göra löner och bokföring. Men i och med flytten hade det hänt nått med programen i datorn så det gick inte komma åt att jobba, Shit. Men det fanns lite annat att göra så det blev några timmar jobb iallafall.

Mamma kom ner för hon är i nya-tapeter-tagen till sin nya lägenhet och ville ha smakråd. Hon hade tittat med brorsan för ett par dagar sedan och han hade hjälpt henne plocka ut ett par tapeter. Hon vill ha ganska ljusa tapeter och en fondvägg/del i vardagsrummet (kunde inte hitta tapeten, men jag ska göra ett nytt försök en annan dag) Det kommer att bli jättebra. Denna tapet har hon tittat på till sovrummet som är ganska litet, i stort sett bara en helvägg.

Nu ska jag göra mig färdig för att åka hem till en kompis och äta mat och förhoppningsvis titta lite på Melodifestivalen men framförallt sitta och bubbla och dricka vatten =)
Så sorry Fia ingen date ikväll för oss.

Det finaste som finns är häftiga tapeter som talar till en

Jag är så glad!!!!

CJ är kvar i Lets Dance och George åkte hem Jag är så glad Precis som jag önskade.
Jag fick tillochmed Fia att rösta på CJ. Tack så mycket goa vännen.
Nu har jag nått att se fram emot nästa vecka med.

Kvällens favvos var Morgan och Laila. Kommer inte dessa två till final är det nåt som är allvarligt fel.
Men jag tyckte att alla gjorde bra ifrån sig ikväll. Det märks att konkurrensen hårdnar och att det är de bästa som är kvar.
Det enda som blir till nackdel nu är att Elisabet ligger i riskzonen att åka ut snart o då får vi ju inte ha kvar snygg-Tobias. Vilken kropp och vilka armar.

Vilken otrolig resa de medverkande har varit med om och är med om. Det måste vara helt fantastiskt att få lära sig att dansa så många olika danser och med proffs. Det måste vara så stärkande för kropp och själ att känna att man bemästrar något nytt och okänt. Det är något alla borde få uppleva iallafall en gång i livet

Det finaste som finns är självstärkande upplevelser

Helgen är här

Den mörka chokladen är framtagen och likaså det röda vinet.
Slappkväll i soffan framför Lets Dance
Det har varit två långa dagar och det blir ännu en i morgon. Men det gäller att passa på o jobba av när barnen inte är hemma och så var jag ju faktiskt ledig i början av veckan

Igår torsdag åkte jag hemifrån kvart i åtta på morgonen och kom inte hem förrän halv tolv på kvällen.
Det var först jobb, sen några ärenden. Åkte och tränade för första gången sen innan jul. Duktiga mig att komma igång igen. (har lite träningsvärk i armar och axlar nu framåt kvällen) Sen vart den lite shopping o jobbets vägar.  Sen var det ju bion, som var så himla bra. Därav den sena timmen.

Idag fredag blev avfärden till jobbet ungefär samma som igår. Började på Scanner fram till lunch, som goa mamma varit o lämnat till mig. Sedan upp till nästa jobb Där hade jag tänkt att bara vara till 16 och sen ett par timmar till på nästa jobb, lite träning och ev umgås med en kompis. Men jinte då.... jag vart kvar till halv åtta!!  Det är ju inte klok en fredagkväll!. Men det var en diff i räkenskaperna och det är såååå svårt att släppa. Jag tycker ju det är så kul att reda ut och få rätsida på dessa siffror. =). Blev nästan klar men jag ville ju hinna hem till Lets Dance

Så nu har jag ätit, lövbiff och wokgrönsaker, tagit ett glas rödvin och några bitar 86% choklad. GÖTT!!!
Första halvan av Lets Dance är avverkad och Morgan var såååå superduktig Måste rösta massor på CJ ikväll så att han inte åker ut. Quickstep låter som en riktig utmaning för honom Men jag hoppas att han får vara kvar och att George får åka hem istället.

Det finaste som finns är en tillfredsställande vardag


Australia

Jag är helt lyrisk.
Australia är en av de bästa filmer som jag sett. Skägg och skinnbyxor va den var bra. Den hade allt. Kärlek. Romantik. Spänning. Ledsamhet. Äventyr. Sa jag Kärlek. Underbara vyer. Hjältemod. Vackra hästar. O kärlek eller har jag sagt det redan =)
Längtar tillbaka till detta land. Är så glad att jag gick o såg den. Tänkte först skippa det eftersom det inte var någon som kunde följa med mig, men jag ångar mig inte en sekund över den drygt 2,5 timme långa filmen.Jag skulle lätt kunna se den igen.
Den måste ses och den måste ses på bio. Det är underbara landskapsblider, påminner lite om Dansa med vargar, men istället med härliga vyer från Australien. Och desse vyer tar sig bäst ut på bioduken. Men jag kommer att se den på DVD med när den kommer.
O han, han är sååååå snygg Vilka ögon VILKEN KROPP, vilken man. OOOOO det pirrar i hela kroppen. 
En sån man vill jag ha!! Jag ska sjunga mig till dig.


Det finast som finns är en riktigt bra film på bio

Tredje dagen på sportlovet

Denna dag blev inte så lång med barnen.
Men vi avslutade med lunch av pannkakor, grädde och frukt tillsammans med filmen som vi inte orkade titta på igår, Disaster Movie. Och det var verkligen en disaster. Kan inte alls rekommendera den. Det var inte en film i min smak men nu har vi sett den iallafall.

Grabbarna har nu åkt till sin far och ska stanna där till söndag. Det känns både bra och tomt. Dom kommer att ha några underbara dagar där med bla sin syster.
Själv ska jag till största delen jobba men också försöka komma igång med träningen igen, gå på bio och se Australia i morgon och städa plus lite annat smått och gott. Så det kommer inte vara svårt att fylla dagarna. 

Kan ju bara visa den hög av tidningar och böcker som jag plockade ihop. En del som jag skulle vilja läsa och en del som jag måste läsa. Här ligger allt från Glamor, Allt om resor till böcker för mina studier.


Det finaste som finns är en hög med tidningar, några koppar te och massor med tid.


Andra dagen på sportlovet

Idag på fm begav vi oss till Vadstena simhall. Vi har ju inte varit där tidigare och ville testa. Framförallt värmen i simhallen och i vattnet, om detta kunde bli en ny favorit att åka till.
Denna simhall är inte så stor men ändå ganska trivsam. I själva simhallen var det ingen vidare värme men i lilla bassängen där jag och Charmtrollet höll till var det varmt och skönt.


Det var inte mycket folk där så...


...de stora barnen var nöjda för då fick de ha alla grejer själva till sitt byggande






Vi var där i ett par timmar och badade,  lekte och fikade nån gång mitt i


Måste bara säga att det känns lite tråkigt men jag törs inte lägga ut bilder på Charmtrollet av sekretesskäl. Vet inte om jag få eller inte Så jag låter bli. Annars var detta ett jättefint kort på alla tre, innan beskärningen =).

Barnen ville som vanligt inte åka hem när jag sa till men de är så snälla och följer med iallafall.
Jag kommer nog inte att åka hit igen allt för ofta. Tycker nog att Motala och Vadstena får likande betyg, och då kan vi lika gärna hålla oss inom stan. Blir det någon utflykt så blir den till Mjölby. Där har dom en trevlig simhall.

Väl hemma stoppade vi i oss lite korv och bröd innan det var dags för Charmtrollet att åka hem till sig.
Hej då för den här gången Vi syns om ett par veckor igen.

På kvällen hyrde barnen och jag ett par filmer. Narnia-Prins Caspian och Disaster Movie
Vi hann/orkade bara titta på Prins Caspian filmen. Det var en rikigt bra film.
Benja och jag har nu fått ett nytt favorituttryck "skägg och skinnbyxor" som vi använde i alla möjliga meningar i kväll.
Oj oj oj vad vi skrattade.

I morgon, onsdag, är det tredje och sista dagen för mitt och barnens sportlov. De åker nämligen till sin pappa resten av lovet och över helgen. Deras syster M kommer också dit. Det kommer att bli så kul för dem.

Det finaste som finns är ett attans gott skägg-och-skinnbyxor-skratt


Spökhistoria?!?

Jag vill länka till en sida som berättar om härdade fetter och hur de tillverkas
Och till en sida som berättar om hur Unilever  ,som tillverkar Bercel,arbetar.
Ni får naturligtvis själva avgöra hur ni vill göra i fortsättningen.

Jag vet iallafall hur jag kommer att göra

Bojkotta Becel / Unilever


Det finaste som finns är upplysning


Första dagen på sportlovet

Dagen började ganska lugnt.  Barnen har ju ledigt och även jag har tagit semester ett par dagar. Så det kändes skönt att bara vara. Vi behövde lite tid att umgås.
Charmtrollet kom till oss igår em. Jag ville ha honom lite extra nu under lovet, så att även han skulle få lite ledigt från  fritids ett par dagar.
Benja kom hem från sin pappa i morse. Han har ju var med  och jobbade i slutet av förra veckan och följde sedan med hem till dom över helgen. Det känns så skönt att Benja känner sig trygg och framförallt vill åka dit. O denna gång även helt utan storebror. Det är bara o hoppas på att det håller i sig och det känns det faktiskt som att det kommer att göra.

Efter lunch gjorde vi i allafall oss i ordning och begav oss till pingishallen. Nu när det är sportlov så har de öppet hus på em så att alla och en var kan komma och spela lite pingis. Så vi fyra bemannade oss med var sitt racket och körde lite på  skoj. Det vart många skratt och mycket springande efter bollar på rymmen. =)

Dagens höjdpunkt blev bio; BOLT. Vi tyckte alla fyra att den var riktigt bra. Vi skrattade alla till och från under filmen Konstigt nog skrattade barnen alltid tillsammans på samma ställen och jag skrattade ensam på andra.  Vet inte vad det kan bero på??!!?? Antingen har jag konstig humor eller också så skiljer sig barn och vuxun humor sig åt ganska mycket. Vilket jag tror mest på.
Jag kan verkligen rekomendera filmen om ni inte sett den. Det var en trevlig vuxen/barnfilm.

Dagen sista akivitet blev en promenad bort till barnens skola där vi lämnade Zebbe för lite bågskytte. Han har sett fram emot detta hela dagen och velat att klockan ska bli sju. "Snabbspola tiden" var hans högsta önska idag.

Del av morgondagen tänkte vi ägna i en simhall. Vi har Vadstena på förslag Där har jag inte varit med barnen förut. Kunde vara kul att prova. Annars blir det Motala. Tyvärr är det ju ingen vidare värme där men det går an ett par timmar.
Återkommer med en rapport.

Det finaste som finns är lite aktiv ledighet

En underbar utedag

Promenaden med Åsa blev lika underbar som jag trott. Underbart väder. Det var precis lagom kallt/varmt för en tur i skogen. O skogstur blev det Över stock och sten. Under gran och andra träd. Riktigt bra motionstur.
Det var så skönt att jag hade inte det minsta lust att gå hemåt men till slut var jag tvungen.

Men som tur var skulle jag ju fortsätta att vara ute eftersom jag skulle på Familjedag i scoutstugan. De hade ordnat en sådan som avslutning på helgens hajk.
Vi fick en underbar eftermiddag. Jag kom upp lagom till lunchen, som lagades över öppen eld.

Alla samlade runt eld...röken


Kassler, potatis och grönsaker


Det smakade så gott att det blev två portioner


Järngänget

Efter lunch gav vi oss ut på en liten övning. Vi fick jobba på vårt sammarbete i form att att flytta hinkar. kolla avståndes bedömningen, kasta för poäng, skjuta pilbåge och luftpistol. Jättetrevligt


Så här fint sken solen idag


Scoutstugan i Järskalleby

Zebbe var nöjd med helgen men mycket trött. Även om de hade frusit lite under natten i vindskyddet.
Vädret för hajken var ju perfekt förutom att det var lite kallt.

Det finaste som finns är en underbar dag ute i vintersolen.


En underbar låt

Satt o läste på Pernilla Wahlgrens blogg o hon tnämnde en låt som hon tycker är bra
Vart ju såklart nyfiken och gick ut på Youtube för att lyssna
O jag föll jag med
Lyssna, Njut och ta till vara på livet



Det finaste som finns är förmågan att ta tillvara på livet

Vaknade 6.30

Det är söndagmorgon och jag hade alla möjligheter till en lång sovmorgon.
Har inget bokat förrän kl 10 och barnen är borta Kanonläge att ligga kvar i sängen och dra sig
Men icke, halv sju slog jag upp dom blå och kunde inte somna om.
Myrorna fanns i kroppen så det var lika bra att kliva upp.

Och vilken morgon jag vaknade till
Underbart vinterväder. Solen lyser och det är -8 grader.

Kortet är taget från mitt vardagsrummsfönster Hoppas ni ser hur solen lyser.

Det här är en sån där dag som gör att man tycker om vintern. Ser så mycket framemot min promenad med Åsa. Dels för det fina vädert men minst lika mycket för att jag får träffa Åsa och spendera lite tid med henne.

Det finaste som finns är en morgonstund med guld i mund

Delfinal 2 i Melodifestivalen

Äntligen blev nått rätt, Eller som jag ville. Måns kom vidare till Globen. Hade hoppats lite på Amy med, men hon hamnade ju iallafall i andra chansen och internationella juryns val.
Man får vara glad för det lilla

Det finaste som finns är en härlig melodi

Alla Hjärtans Dag



Det här fina kortet fick jag av min Zebbe. Han är så söööt. Eftersom han är på läger idag med så fick jag det egenligen igår men jag fick lova att inte titta på det förrän idag. Jag höll mitt löfte. Jag är så glad o stolt över min son.

Jag älskar mina båda grabbar såååå mycket!

Jag var så nyfiken i fm så jag smsade med scoutledaren o alla hade överlevt natten. =)
Dom hade haft 15 minus grader!!!!. Men alla var glada.
Det ska bli så spännade att hör i morgon när jag träffar Zebbe hur de har haft det.

Det finaste som finns är en underbar Alla Hjärtans Dag

O så har det blivit fredag...igen...

Veckorna går så fort. 
Det är nästan så man inte hinner med. Men tiden kan man ju inte göra nått åt Tiden är ju det mest demokratiska Vi har alla 24 timmar på ett dygn men sen är det ju olika vad vi fyller dessa timmar med.

Min dag har jag fyllt med jobb, Zebbe, dator och tv. Till största delen.
Benja är kvar med Krister o ska vara så till söndag har han sagt.
Jobbet var som vanligt trevligt. Hade lite att ta igen fortfarade då vi var hemma sjuka i början av veckan.
Var även på Harmoni och visade en ung tjej en enkel vardagsmake-up.

Sen körde jag Zebbe till scoutstugan, Rosa huset i Borenshult. Han skulle på hajk. Dom ska sova i vindskydd i natt. Vilken upplevelse. Är lite orolig att han ska frysa Det ska tydligen bli mellan 5 och 10 minus i natt. Det är tur att det bara en natt ute. I morgon natt ska de sova i scoutstugan som ligger i Järskalleby. På söndag åker jag upp o hämtar en troligen helt urlakad son.

Kvällen har jag suttit och fixat med datorn och tittat på TV. Självklart tittade jag på Let´s Dance med Fia 
På sätt o vis är jag nöjd att Kitty åkte ut men samtidigt kan jag tycka att hon har verkligen gjort framsteg. O ikväll gjorde inte George nått bra ifrån sig. Men jag är såååååååå glad att CJ är kvar. Hörde på radion i morse att Adam Alsing hade röstat på honom förra veckan och skulle göra det även i kväll. DET ÄR FLER AN JAG SOM VILL HA KVAR CJ!!!
Magnus, Morgan och Laila ligger fortfarande på topp tre listan, för mig.


Hade bullat upp med ett glas vin, mörk choklad och blandade nötter för att mysa på fredagskvällen.


Känner ni igen den här manen?
Ledtråd: Good night America Where ever you are.
Dom sänder avsnitt på TV4 Gold. Fastnar lite i nostalgikänslan.
Men jag säger som Jack säger
God natt mina vänner Var ni än är!

Det finaste som finns är nostalgi

Återskapande av torsdagen

Igår var det en konstig-känsla-dag.
Vet inte riktigt hur jag ska förklara men så här var det:
Det hade blivit bestämt att Benja skulle följa med sin pappa o jobba, tordag till fredag. Inget konstigt med det. Zebbe har varit med nån gång förut o det ville ju Benja med göra såklart. Det är ju jätteroligt och spännande att åka och sova natten i en lastbil.  Så Benja fick ta ledigt från skolan som idag och igår åkte de iväg.

För det första kändes det jätteskönt och konstigt att inte behöva tänka på att vara i tid till fritids och hämta Benja. Zebbe var ju hemma men han klarar sig ju och tycker att det är skönt att vara själv så därför kände jag ju ingen brådska.
Konstig känsla man är ju så van att hämta Benja.

Zebbe och jag tog en liten myseftermiddag. Han ville åka till den nya sportraffären. Så vi tog en sväng och sen åt vi faktistk på Burger King. Jättegott tycket Zebbe och jag med för allan del.
Sen följde jag med och tittade på hela tiden medans Zebbe provade på BÅGSKYTTE. Han blev helt frälst och pratade inte om annat resten av kvällen. Han hoppas på att kunna vara med i OS 2016. Det är så härligt att se denna entusiasm. Måste skryta med att tränaren sa att han var jätteduktig och fattade snabbt vad det handlade om.
Här kom konstiga-känslan igen. Zebbes träning höll på till kl 20 och jag kände mig inte ett dugg stressad över detta. Annars är ju sängdags för Benja vid halv åtta. Men det behövde jag ju inte tänka på. Jag kunde ägna mig åt Zebbe helt och hållet.

Vi kom hem och packade för hajken. Zebbe hade svårt att varva ner Han var så uppspelt av träningen. O jag blir så glad att han hittat nått som han tycker om. Hoppas verkligen att detta håller i sig.
När jag skulle säga god natt till Zebbe kom konstiga-känslan igen Det kändes tomt.
Jag hade ju inte fått säga god natt till min lille plutt, mer än över telefon.

Det hör ju inte till ovanligheterna att jag inte har barnen hemma eller bara har ett barn hemma. Det som var ovanligt var att det var Benja som var bort och Zebbe som var hemma. Detta var väl därför konstiga-känsla fanns.
Samtidigt som jag njöt av att kunna ge min tid till bara Zebbe, det hör ju inte heller till vanligheterna, saknade jag min lillplutt. Man blir väldig kluven som mamma.

Det finaste som finns är en possitiva ovanligheter


Strul med inlägg

Datorer är jättebra när de funkar. Men när det inte funkar blir man väldigt frusterad.

Har haft som mål att göra minst ett inlägg om dagen. Men igår kunde jag inte komma ut på den sidan som jag skriver mina inlägg på. Fick lite abstinens. Kunde göra allt annat som vanligt men inte komma hit. Det har inte funkat idag heller. Men jag ger mig ju inte. Har provat massor med olika saker Kollat inställningar och provat att ta bort brandväggen och lite annat. Nu har jag gjort nått som jag inte riktigt vet vad MEN DET FUNKAR!  o jag är såååååå glad!

Nu slipper jag vara ledsen och få abstinens.

Det finaste som finns är när det funkar som jag vill

Mässa Print-09

Idag har jag varit i Stockholm. På mässa. Grafisk mässa. Print 2009.






Vi skulle ha åkt upp i stort sett alla på jobbet men efter lite övervägande så delade vi på oss. Så idag var jag, chefen och praktikanten uppe. I morgon åker två av grabbarna upp.

Vi startade vår resa i morse kl sju. Hade då innan lämnat Benja på fritids så att han fick äta frukost där. Tyckte han var jätteroligt, är väl andra gången det händer på tre år. Var uppe till tio ute i Kista.

Imponerades av några utställare, förvånades av en del och tyckte synd om andra. Praktikanten lyckades charma och genera en kvinnlig utställere. Vi åt god lunch, allt från viltfärsbullar, skinkpasta och kycklingsallad. Vi var med i en tävling om en laserskrivare och en annan om en minipc (får se om vi vinner). Jag har även spendarat dagen med att titta på fyrfärgs kopiatorer och lyssnat på föreläsningar om ISO standard och CGF certifiering.
Låter kanke inte jätteroligt men det var mycket intressant.

Lite tips och inspiration kom till oss inför den mässa vi kommer att vara med på i Motala i slutet av mars. Vi tar från Printmässan med oss till  Motalamässan saker som man bör tänka på, både dos och don'ts. 
Vid halvfyra började vi vår resa hem Då kände vi oss nöjda och fullmatade med nya intryck.
Resan gick bra o vi var hemma strax innan halv sju.

Det finaste som finns är ny inspiration

Plugg

Igår hann/orkade jag med mer än i förrgår.  Sömn hjälper verkligen.
Jag städade lite, fixat lite med min blogg, förberett mat till i morgon och pluggat Kost och hälsa.

Denna kurs är verkligen intressant. En del kan jag redan, men det är mycket nytt också.
Igår lyssnade jag färdigt på föreläsningen om proteiner. Har nu lärt mig hur mycket  protein livsmedelsverket ,SNR, rekomenderar att man ska äta, var proteinet spjälkas och hur proteinet tas upp av kroppen.  Kan nu även räkna ut energiprocenten i livsmedel, om behov och fördelning.
Nästa kurs handlar om kolhydraterna och fettet

Det finaste som finns är att sticka näsan i en bok och lära nya saker

Blev hemma idag med

Lillsonens nacke har fortfarande inte blivit bra Han är så stel och öm. Vilket betydde att jag och han blev hemma en dag till.  Har precis gett honom lite massage, men "det gjorde ingen verkan, det gör bara mer ont". Så det var tydligen inte till någon hjälp =).

Zebbe begav sig iallafall till skolan idag. Hans knä var nästan helt bra idag efter att ha "knäckt till" igår kväll. Han skulle ha innebandyturnering i Sporthallen idag.
Det var med blandade känslor. Dels tyckte han det skulle bli roligt för det var fler skolor som skulle vara med bl a den skola han ska börja på i 6:an, Skolgårda. Dels tyckte han det skulle bli tråkigt för det var ju innebandy och sport är ju inte riktigt hans grej.

Måste bara berätta med att sömnen var läkande.
För halsontet iallafall. O det är jag så glad för!
Däremot har jag nu istället ont i ryggen, mellan skulderbladen. Men det hör inte till ovanligheterna när jag har en infektion i kroppen. Så nu håller jag på att bli frisk! Härligt!!!!

Det finaste som finns är en helande kropp


bloggkartan

Jag har placerat min blogg i
<a href="http://bloggkartan.se/registrera/15526/motala">Motala</a> på <a href="http://bloggkartan.se">bloggkartan.se</a>!

Gå in på Bloggkartan.se 
Där kan man lägga upp sig under sin stad  och hitta andra som finns

Halsont

Idag har varit en sån där dag som jag inte riktigt fått saker ur händerna.
I morse när jag förstod att barnen inte kunde gå till skolan, tänkte jag att då kan jag få massor gjort här hemma idag :-)  Jag skrev en lista på saker som jag behövde göra eller som det blev, fortfarande behöver.
Dagen började bra och jag fick lite jobb gjort och lite annat smått o gott som stod på listan.
Men sen kom det krypande Mer och mer kände jag det. Frusenheten kom smygande och med den ett tyngre huvud och en värkande hals. Jag håller på att bli sjuk eller rättare sagt det som jag burit på länge håller på att bryta ut.

Men jag har tidigare vägrat detta och vägrar det igen Jag håller inte på att bli sjuk Detta är så mycket, eller så lite hur man nu vill se det, som jag kommer att känna av denna förkyldning eller vad det nu är.
Jag vänder på detta och säger istället: Jag håller på att bli frisk!!!

Så för att detta nu ska lyckas kommer jag att dricka en liter vatten och sedan krypa ner i sängen för att sova.
Sömn är den bästa medicinen säger dom ju :-)

Det finaste som finns är en god natts läkande sömn.




Pulkabacken tog knäcken på grabbarna

Stackars mina små grabbar. Pulkabacken tog fullkomligt knäcken på dem.
Idag vaknade båda med nackont. Benja så stel att han knappt kan röra på huvudet. och öm i ena sidan, som han slog i hårdare än vi trodde igår . Zebbe även med ett ont knä, som han knappt kan gå på. Vi konstaterade att det måste vara hoppandet över ett gupp/hopp i backen, som fick grabbarna att flyga en bit, som var orsaken till nackontet. 
Inget gott som inte har nått ont med sig..... om vi vänder lite på ordspråket HAHAHAHA. Jag kan iallafall tycka att det var värt det för vi hade så otroligt kul igår och jag tror att grabbarna håller med mig :-) trots stela nackar.

Så idag har jag arbetat lite hemifrån, gjort lite bokföring och fixat en lista som måste bli klar. Detta är ju fördelen med att ha en bärbar dator, att jag kan jobba var jag än är.  Då känner jag att jag inte kommer efter så mycket på jobbet trots att jag måste vara hemma en dag.

Det finaste som finns är min fina bärbara dator

En tur till pulkabacken

I dag tog vi en tur till närmaste pulkabacken.
Benja fick förra julen en typ av snowboard som han så gärna ville åka på. Fram med pulka och skjärtlapp. På med kläder och i väg det bar







Vi hade så roligt i backen. Jag tror vi låg, rullade runt på marken och skattade lika mycket som vi försökte hålla balansen på snowboarden. Jag försökte naturligtvis med åka men balansen var inte att skryta med HAHAHAHA

Sen gav vi oss på att åka tåg med allt och alla. Ha race vem som kom först nedför backen, och uppför. Lite snöbollskrig hann vi också med innan vi begav oss hemåt för en kopp varm choklad med marshmallows


Gott tyckte barnen.

Det finaste som finns är en rolig stund i snön


Vinterlandskap

Så här fint vaknade vi upp till idag

Denna vy är från vardagsrumsfönstert

Och denna är från köket


I detta underbara vinterväder tog jag mig en promenad med min vän Åsa. Hade byltat på mig alldeles för mycket kläder men det var så skönt att vara ute och gå. Åsa och jag han avhandla en hel del på den timme vi var ute och gick. Bland annat bestämde vi att försöka komma ut varje söndag och promenera som vi gjorde idag. Det känns jättebra.

Åsa och jag har inte hunnit träffas så mycket på sista året och det kan jag sakna. Dels beror det ju på att jag har fullt upp med barnen och aktiviteter och dels beror det på att Åsa jobbar i Skänninge så det blir inte så mycket tid över i veckorna. Så jag ser verkligen fram emot att förena nytta med nöje så att vi kan träffas lite oftare igen.

Det finaste som finns är en promenad i ett vackert vinterlandskap

Då var första omgången slut

O det var den konstigaste omgång jag sett!
Petra Mede var jätteduktig Hon var superkul och axlade uppgiften underbart.
För att sen då komma till melodierna....
Ingen låt lät jättebra i mina öron... förrän Alcazar kom upp på scen Så proffsiga och en riktig bra låt.

Sen höll jag på att inte veta vart jag skulle ta vägen när Uggla sjöng sin sång och tänkte Snälla snälla låt inte denna låt gå vidare Men ack så fel jag kunde ha!? Jag förstå ärligt talat ingenting! Hur kunde denna låt bli så omtyckt så omtyckt att till och med Marie S blev utslagen. (Detta var en låt jag tippade högt ) Så omtyckt att den hamnade både i andra chansen och som internationella juryns val. Jag måste ha otroligt dålig musiksmak.

Det finast som finns är den proffsiga musiken
 

Melodifestivaldags

Nu drar det snart igång Den älskade och av en del hatade Melodifestivalen.
Jag har en date med Sofie i Kalmar. Och runt mig sitter mina barn Idag är dom tre; Zebbe, Benja och Charmtrollet.
Vi har krupit ner i soffan och barnen har tagit fram sina godispåsar och sitter och fullkomligen vräker i sig





Det finaste som finns är en mysig kväll i soffan med barn och vänner

Kalmardaten blev inställd ikväll

Jag och grabbarna var bjudna hem till väninnan A med barn på tacos. Det var så trevligt och såå goda tacos. A hade laddat upp med så mycket mat att vi åt oss supermätta och ändå var hälften av maten kvar i skålarna. Hon är ju för söt.
Grabbarna spelade dataspel och vi mammor satte oss i soffan och tittade på Let's Dance.

Som vanligt var Laila och Morgan superbra. Och som vanligt la jag en röst på CJ och han fick stanna, som tur var!!!! Hade nog hoppats mer på att Kitty skulle åka än att Aro åkte. Det hade varit spännande att se honom i en vals. Men jag är nöjd att CJ är kvar och att jag får se honom valsa nästa vecka.

Efter dettta trevliga program som vi är lite kära i, var det dags för hemförd. Barnen hade så trevligt att de inte ville åka hem. Men vi har pratat om att åka till Busfabriken snart.

På  vägen hem från bilen hade vi snöbollskrig Alla mot alla, Fick in tre riktigt bra träffar på Zebbe och jag fick lova att vi skulle ha snöbollskrig i morgon igen så att han kan få ge igen HAHAHAHA Han har höga förväntningar på att försöka ge igen, men där går han bet (men det vet han inte om än)

Det finast som finns är kramsnö till snöbollskriget

Te-stund

Har precis skickat Zebbe i säng efter att ha haft en mysig stund framför tven med te och kex till Zebbe och mandlar till mig, Vi har suttit här och myst, pratat, tittat på tv och surfat lite på datorn. Det är så härligt.


Tänkte på det när jag gick till bilen i morse; Vad viktigt det är att ta till vara på småstunderna av lycka.
Min goa vän Fia brukar var duktig på det. Och det är något jag känner att jag vill ta efter och lära mig göra mer.

Det är så lätt att vardagen bara går och går. Man stannar inte upp och reflekterar. Eller som prästen sa i LasseMaja boken som Benja och jag läser som kvällssaga: "Aldrig stannar vi upp och luktar på blommorna eller lyssnar på fåglarna. Vi slösar- vi kastar bort vår dyrbara tid!"

Det är konstigt ibland hur saker och ting hänger ihop och kedjar i varann. Tänk att dagen började med tanken att ta till vara på småstunderna, fortsatte med liknande tankar på Fias blogg och sen kommer orden i kvällssagan med. 
Kan budskapet bli: Stressa mindre eller Se till att njuta av livet!? 
Eller hänger dessa två saker ihop och det ena ger det andra?
(Känner mig lite som Carrie i Sex and the City när jag skriver dessa frågor och frågetecken HAHAHAHA)

Känner just nu att jag har väldigt mycket positiv energi och att man orkar hur mycket som helst (nästan).
Jag försöker att göra saker som jag tycker är kul och lägga en del måsten på hyllan.
Jag tror det handlar mycket om hur man prioriterar. Och jag tror att man måste prioritera sig själv först. Jag har blivit bättre på detta. Det låter ju egoistiskt men i slutändan handlar det om att mår jag bra, mår mina barn bra.

Det finaste som finns är att stanna och lukta på blommorna


Språkval och bostadsköp

Idag har Zebbe haft språkinfo på skolan angående språkvalet till 6:an. Han var helt bestämd på att han ska läsa franska. Varför frågar jag försynt. Svaret blir: "Det är kärlekens språk". Han är ju för söt min store son.
Så nu har vi bestämt att vi ska lära oss franska tillsammans så att vi kan hjälpas åt. Jag läste spanska och tyska på högstadiet och gymnasiet. Så det här blir en ny erfarenhet.
Ser framemot stunder vid köksbordet till hösten där vi sitter och försöker uttala dessa franska ord och meningar som Zebbe troligen kommer att ha i läxa.

Min mamma har nu köpt en ny lägenhet. Hon har pratat om det länge och nu har hon hittat en lägenhet som hon ville bo i på Akasialiden. Nu kommer hon att slippa sin trädgård, som har varit en tung och krävande bit för henne. Och hon kommer närmare allt; stan, brorsan och även mig.
Om hon får sin nuvarande lägenhet såld som hon tänkt så flyttar hon till månadsskiftet  maj/juni. Hon ska ha sin första visning på måndag, så jag hoppas att hon kan sova i helgen.
Lilla söta mamma.

Det finaste som finns är kärlekens språk

Fick min saknade bok idag

Är så glad för det. Nu kan jag äntligen läsa och ge mig in i diskutionerna. Var ute och kikade lite nu vad som sägs. Det är en hel del intressanta inlägg. De handlar om kunskap, intranät, e-post  och kontorslandskap  i organisationen. Även om man kan eller bör styra och leda kunskap.

Mycket fokus ligger just nu på att hålla sig frisk. Många i min närhet är förkylda och liknande. Vägrar känna efter förmycket men ikväll känner jag lite i halsen och så känner jag mig lite trött. Men jag vägrar bli sjuk! Jag vill inte!
Så därför tar jag en tidig kväll i säng för att sova gott.

Det finaste som finns är att vara frisk

Jag är nu student

Idag har jag varit på min första föreläsning. Eller det blev bara en halv. Satte mig vid datorn halv tio och den skulle hålla på två och en halv timme så jag kände att jag tar det i omgångar (måste ju hinna blogga lite med innan sängdags :-)). Detta är ju fördelen med att läsa på distans och web-baserat.

Denna föreläsning var om Kost och näring och blir 7,5 högskolepoäng. Man kommer att lära sig om energibehov och energiintag, matspjälkningssystemet, näringsbehov och lite annat smått o gott som har med kost och hälsa att göra.
Idag har jag fått veta att kursen är en bas, en grund. Kursen kommer inte att ta upp löpsedelsdieter Utan kommer att grunda sig på vetenskapliga studier.
Jag känner att det här kommer att bli mycket intressant. Vi ska under kursen göra en kostvaneundersökning på oss själva under två veckor. Detta ska sedan lämnas in och gruppen ska diskutera och kommentera, så även kursansvarig. Detta kommer nog att bli höjdpunkten. Med tanke på hur rekomendationerna ligger från SNS och på hur jag själv äter.

På fredag  är det dags för nästa kursstart. Då blir det Engelska 1-15 p. Denna kurs har jag tänkt att gå nu i två års tid men det har inte blivit av förrän nu. Det ska bli otroligt spännande. Ska läsa och referera ett par böcker och jobba med fonetik.

En sista kurs ska jag även hinna med denna termin och det är  Ledarskap för organisation och arbetsliv, 7,5p.
Den kursen började lite smått för två veckor sedan men där har jag inte fått tag på första kurslitteraturen som vi ska debattera och kommentera. Men jag har en vecka till på mig, så håll tummarna att boken kommer. Den är slut på lager hos adlibris och finns inte på bibloteket. Men jag har förstått av inläggen på kursen att det är fler som har samma problem som jag.

Det finaste som finns är ny kunskap


Det har varit en skön helg...

och det kommer att bli en härlig vecka.

Söndagspromenaden blev riktigt skön. Vintersolen tittade fram o då blir jag sådär glad.
Barnen kom hem på em och vi hade en lugn och skön kväll med lite småbestyr. Som att leta fram skridskorna till Benja Det har nämligen skridskodag på skolan idag.

Dagen idag har gott otroligt fort. Den avlöstes av möten och löpande jobb. När en av killarna på jobbet gick hem som vanligt kl fyra Tänkte jag bara: "Oj är klockan så mycket allaredan."
Det finns en hel del att göra på jobbet nu. Vi står inför en del förändringar och nya aktiviteter under de närmaste månaderna. Det är och ska bli sååå kul.
Önskar bara ibland att dynet hade några fler timmar. Men samtidigt behöver man ju inte göra allt på en dag som jag helst skulle vilja. Och nu ligger jag faktiskt ganska bra till med det mesta, arbetsmässigt. 

Det finaste som finns är att dagarna går så fort när man har mycket att göra.

 

Sköna söndag

Idag har jag sovit länge, låg i sängen ända till kl 10. Det var längesen. 
Kan ju bero på att jag var på fest igår  hemma  hos C. Vi var väl en 10-12 tjejer, som hade samlats över lite vin och cider. Som vanligt börjar det försiktigt och sedan höjs volymen allt mer och mer. Igår avhandlades allt från våra barn, rakning och piller. Och som vanligt skattades det massor.


Var lite ur form igår men jag hade trevligt på förfesten.

Vi hamnade iallafall på Harrys  och där var det ganska blandat med folk. Några gånger när man varit ute så har man känt sig lite gammal. Men igår var det många som var äldre än mig. en del mycket äldre.
Kändes bra att att veta man inte kan vara mamma till alla som är på plats. HAHAHAHA

Än en gång blev jag uppvaktad av en kille som det visade hade ett förhållande. Jag står gärna och pratar och dansar med killar som har förhållande Det är inte det. Men när det ska klämmas lite här och lite där och man får förslag på sånt som "ingen behöver få reda på" Då säger jag tack och adjö. Vad är det med killar???? Har man ett förhållande är det inte ok.

Nu ska jag njuta av min söndag.
Ta en promenad hem till en väninna och sedan vidare ner till stan för att hämta bilen. Sen blir det en god "vuxenmat"lunch. Tror att min bok ska få bli lite läst också. Vi får se hur dagen artar sig.

Det finaste som finns är en promenade i vintersolen





RSS 2.0