Solen och värme...

iallafall  på morgonen och förmiddagen. O jag är så glad för det.

Trots semster ringde alarmet kl halv sju i morse
Det är inte klokt vad man utsätter sig för men jag skulle iväg på morgon YOGA.
Detta är något som jag finner sååå skönt och energigivande.
Hittade en annons i tidningen innan helgen om en tjej som ska köra pass två gånger i veckan, måndagar och torsdagar, kl 0700, under en period på fyra veckor. Perfekt start på dagen.

Och idag var det helt underbart. Solen sken och man kände värmen i luften. Vi var väl kanske tio stycken som samlades utanför Korpen lokaler i Hyddmarken och gjorde dagens övningar. Eftersom vädret var så härligt kunde vi Yoga utomhus. Det var en härlig frihetskänsla. Känna gräset, blommornas doft tillsammans med fåglarnas kvittrade.

Har inte yogat på länge nu så det känns lite i ryggen i kväll av.... hmmmm....träningsvärk eller nått =)
Men det kommer att bli bättre och jag kommer få en välbehövligt starkare rygg.

Det finaste som finns är energigivande, stärkande och avslappnade yoga

Solen tittar fram...

om än tillfälligt, så tittar den fram. =)
Tog en promenad i morse med. Stegen styrde mot Varamon. Detta härliga ställe. När jag rundar hörnet i närheten av tennisbanorna och man snart ser vattnet skymta en bit bort, känner jag ett oerhört lugn infinna sig inombords. Känner mig oerhört priviligiad(?) som har närheten till denna vackra plats. Till vatten.
I morse var det ganska blåsigt och inte många alls som besökte stranden. Såg några barn som satt och grävde i vattenbrynet. Tror att de bodde på vandrarhemmet.

Gick och tänkte på att jag i början av sommaren funderade på att göra en pilgrimsvandring. Jag tycker att det låter så fridfullt. Tankarna kom tillbaka idag och jag skulle verklig vilja göra detta. Helst skulle jag vilja åka till Spanien.
Men... jag kan nöja mig med en del av
Klosterleden med.
Ska nog ta en helg och vandra från Alvastra och till Motala. Såg att de räknar med 3 dagsetapper på detta. Låter ju perfekt tycker jag. Att vandra över det härliga Omberg, med sin energi och ut på slätten och de öppna vidderna låter härligt. Det låter ju inte så långt men i detta fall är ju inte längden som är av betydelse utan målet är ju nått helt annat.

Såg även i tidningen att det fanns vandringsresor till Österrike i höst, men jag vet inte om detta är vad jag söker. Men det kan ju vara en trevlig jämförelse mellan bergen i Österrike och den östgötska landskapet.

Det finaste som finns är att hitta sin egen lycka

Underbar kvällspromenad

Har precis kommit in från en härlig kvällspromenad.
Var ute på promenad med min goa vän Åsa. Det var så skönt att bara vara ute och gå och prata om dittan och dattan.
Vädret har börjat klarna upp och man kunde faktiskt se lite blå himmel mellan molnen i kväll. Härligt!
Luften var helt annorlunda nu  Inte så tryckande. Frisk fräsch luft var det nu.  Läste i tidningen idag att det kommer sol och värme på tisdag. Längtar!

Idag har inte många knop blivit gjorda. Mest legat i soffan och kollat på film.
Igår var jag och väninnan F på Harrys och kollade in Björn Rosenström  Det var ganska mycket folk och go stämning på golvet men inte jättemånga man kände igen. Vi hade iallafall en riktigt trevlig och rolig kväll.

Det finast som finns är en slödag i soffan





Regnet har verkligen öst ner

Fick höra idag att har det väl börjat regna i juli är det svårt att bli av med. Nån hade tittat på en sattelitbild över Sverige och sett lågtrycket bara snurra runt över oss. Det är ju inget lovande precis. Tänk om det istället hade varit varma sommarregn som kom ner istället för detta kalla
Men jag vet att nu när jag har semester kommer det att bli fint väder, sol och värme! Så är det bara.

Försöker framkalla glada bilder i huvudet över regnet.
Blandannat tänker jag på filmen där den där snyggingen och gentlemanen Gene Kelly, sjunger "
I'm singing in the rain" Han dansar runt där på gatan och sjungar och är superlycklig.  Kan man annat än att skratta.
Ett annat minne jag framkallar är när vi hade dopet på Benjamin Hela släkten var här och firade. Dagen efter regnade det ett sånt där varm sommarregn, som faktiskt kan vara lite mysigt.  Barnen, tre eller fyra stycken var dom, sprang ut nakna på gården här hemma och hoppade och plaskade i vattenpölarna. En underbar syn att se =). Det var nästan så man vart sugen själv.


Det finaste som finns är ett stilla varmt sommarregn.

Vi for på semester..

En favorit i repris semester blev det.
Förutom förra året har vi varit på detta smultronställe i tre-fyra år. Vi packar in tält, luftmadrasser, sovsäckar och annat bra att ha för att kunna campa i våran lilla Polo och drar iväg.
Så i onsdags efter lunch var vi färdiga att åka, jag, barnen och charmtrollet. Resan kantades av ljudböcker, ett stopp för nybakade bullfika och jordgubbar, ett par kissepausar, en bortflugen keps och en middag bestående av hamburgare på en korvkiosk. Vid halv åtta var vi framme på Hafstens camping utanför Uddevalla. Vi hade tur och det fannas det plats på "vår hylla". Jag fick nätt och jämt hjälp med att sätta upp tältet innan krabborna ropade högt efter barnen att det var dags att försöka fånga dom.

Vädret har varit kanonsuveränt. Massor med sol och värme (mina favoriter, men jag måste erkänna att till och med jag sökte mig till skugga de varmaste timmarna mitt på dagen), bad och kräftfiske (barnens favoriter).


Här är den helt nybyggda receptionen Den har ersatt en liten röd stuga.


Här står vårt lilla tält på vår "hylla


Lässtund i morgonstunden


Utsikten från tältet


Krabbfisket är i fulll gång


Detta är lönen för mödan


En och annan brännmanet hittade vi med


Skönt att plaska omkring i vattnet tyckte barnen


Här i vattenrutschkanan åktes det en hel del


Här landar man


En kväll blev det mat på restaurang. Detta är Zebbes tacobuffé Han fick en ny favorit i ostsåsen.


Minigolf på äventyrsbanan


Koncentration på högsta nivå





Massor med hoppilihopp på kudden. Det var ju sååå kul.

På denna camping tillbringade jag två eller tre sommrar när jag var runt 10 år. Pappa arrenderade affären och vi bodde i en lägenhet ovanpå. Det är mycket minnen som kommer tillbaka när man tänker tillbaka på allt som hände. Mycket har förändrats och förnyats under åren, precis som det ska vara.

Det var här jag träffade tjejen som jag sedan köpte mina första egna hästar ifrån. Två welshponny, mor Arabella och sonen Bambino. Här hjälpte jag till i affären och sålde bla mjölk och godis till campinggästerna. Här stod jag och såg på de stora snygga grabbarna som tjuvrökte bakom affären. Här provade jag för första gången att åka vattenskidor, med mindre lyckat restultat. Här simmade jag bort från stranden till klipporna (en gång höll jag på att nästan drunkna) där jag o två äldre tjejer solade nakna. Här låg jag på mage nere på bryggan och fångade massor krabbor (precis som mina grabar gör i nutid). Här samlade jag snäckor och grävde ner min skatt bland tallarna. Här träffade jag fam M, min bästa kompis över två somrar som bodde i Lerum och många andra sommarkompisar. Här fiskade vi ute i båten, fångsten lades sedan på grillen, mums. När jag tänker tillbaka så var det en lycklig tid, full med äventyr och upptåg.

Jag tog med mina pojkar hit för några år sedan bara för att visa lite från min barndom. De, som jag, trivs så bra här att vi har kommit tillbaka. Pojkarna tycker det är suveränt. Frihet. Lugn. Till och med fast vi varken använder TV eller dator på dessa semestrar =). Att bara ta dagarna som de kommer. Träffa nya kompisar. Umgås.
Även om vi inte fortsättningsvis åker varje år så iallafall vartannat. Jag är glad så länge grabbarna vill följa med hit. Det blir väl iallafall några år till hoppas jag.

Det finaste som finns är en solig, varm  och härlig semester.



Jag är för gammal för det här....

Helgen som var bestod av mycket fest och annat kul.

Fredagslunch ineddes festligheterna med att äta smörgåstårta som vi vart bjudna på som tack för väl utfört arbete

Kvällen fortsatte med en liten företagsfest.
Vi på Scannerteknik träffades nere i hamnen och tog ett glas öl. Det var bara jag och Ingemar som visste vad vi skulle företa oss och vi fick frågor i en förhoppning om att vi skulle försäga oss. Strax innan sju tog vi en promenad längs kajen och gick ombord på Motala Express, en ångbåt. Ombord på denna åt vi god mat emedan båten tyst gick runt i Motala viken. Det var mycket trevligt och intressant. Tillbaka i hamn runt tiotiden fortsatte de flesta av oss för en drink på Wetternmagasinet. Vi slog oss samman med förtaget över oss, som var ute på afterwork. En efter en troppade av framåt natten men förstås vart jag och en annan kvinna kvar och dansade till slutet. Typiskt mig! Men det var så trevligt att dansa lite. Efter ett pitstop på vägen hem stupade jag i säng Klockan var då halv fyra.

Uret gick av kl halv åtta på lördagmorgonen för att hinna ner till Harmoni och en brudmake up som jag hade inbokat. Kände absolut att jag inte var färdigsoven men men Detta är en kvinnas lyckligaste dag så det var bara att slå på charmen och in med halstablett i munnen. Hon vart jättefin och jättenöjd! Underbart väder fick hon också på sin bröllopsdag Grattis!

Cyklade hem igen och sov till kl två. Kändes skönt men lite slöseri av en vacker dag. Sen var det bara att komma i fas igen och göra sig snygger. För strax efter kl sju var jag på plast hemma hon min väninna P för en liten tjejfest och utgång på Harrys. Vi hade mycket trevligt och det blev en del vin drucket. Av någon konstig anledning hamnade jag och min vän A och två till efter en promenad på efterfest hemma hos mig. Vi drack mer vin och spelade Guitar Hero. Tidig morgon , halv sex, hann det bli innan vi bröt upp.

Söndagmorgonen blev det lite längre sovmorgon Ända till halv tio. Trodde jag skulle på promenad med Åsa men så blev det inte och det var nog lika bra det. Vilade en stund innan det var dags att hämta min charmknutte. Vi åkte raka vägen till skolan för att protestera.
I fredags fick vi ett brev från skolans rektor att Benjas klassföreståndare blivit uppsagd. Protesten låg i att  Vad är detta för sätt att meddela oss föräldrar och framförallt barnen!! Ingen chans till Hej då Ingen chans till att kunna få svar på frågor för barnen. Ingenting. Corren kom och gjorde ett repotage. Skulle vart med i tisdags men jag glömde kolla.
Gissa om resten av dagen gick i sakta mak!!!  Vi fixade lite på hemmaplan och tog en liten tur ner till Varamon på kvällen, jag och charmtrollet.

Mina barn har varit hos sin pappa. Bland annat har de varit på Fun City i Varberg och gjort en massa kul. Ända till tisdag var de där. Det var tomt utan dom men jag vet att de har det ok hos sin far.

Det finaste som finns är att känna att man är mogen sin ålder!!!....=)  =)  =)

RSS 2.0