Sammanfattning...del 5

Annu mer födelsedagskalas. Denna gång för min brors fru.
Frågade henne innan vad  hon önskade sig och hon kom med sådana där förslag som: ny sopborste med skyffel och uppstammad ros eller liknande. Hon fick en massage av mig och barnen. Kan hon behöva som småbarnsmamma att komma iväg och få lite egentid.

Annat som hänt är att det har varit utvecklingsssamtal för både Zebastian och Benjamin.
Zebastian hade lyckats mycket bra på nationella proven framförallt i engelska och matte, många av delproven var det alla rätt på eller bara ett par fel. Svenskan gick med bra med ett godkänt. Duktiga unge!!! Jag blir så glad!
Benjamin är jätteduktig på matten och tycker att skolan är rolig. Han har ju lite svårt med läsningen men han har ökat bra men ligger fortfarande med åtgärd. Vi har ansökt om att få en utredning på honom från Ordkällan, så förhoppningsvis blir det till hösten. Nu är det bara att hänga i hela sommaren och läsa , läsa och läsa lite till. :-)

Har även haft uppföljningsmöte för mitt charmtroll. Det blir fortsatta besök av honom och nu det vart bestämt till att han ska komma var tredje helg. Detta eftersom han bor varannan vecka hos sin mamma och varannan vecka hos sin pappa. Då blir det mer rättvist för helgfördelningen. Sen kommer han även att vara några extra dagar på sommarlovet. Så får vi se då vad vi kan hitta på för kul.

Mamma har flyttat till sin nya lägenhet. Det är ljus och fin lägenhet. Hon har tapetserat om i stort sett allt. Ja det är ju bara vardagsrum och mer eller mindre kök i ett och så en hall och sovrum. Och hon i ett nötskal så blev hon snabbt inflyttad och uppackad. Jag hoppas att hon kommer att trivas här nu. Det är ett trevligt område som ligger bra till. Hon får bättre med närheten till oss, brorsan och stan. Och framförallt blir det inte någon trädgård att slita med.

Zebbe har börjat sin golfträning igen och det tycker han är jätteroligt. Han har bla mina kusinbarn till tränare och det funkar hur bra som helst. Jag hoppas att detta kan inspiriera Zebbe och att han fortsätter att tycka det är roligt.
Han kom häromdagen och sa att han nog inte ville fortsätta med bågskyttet (och det kan jag förstå för där var inte mycket till ungdomsverksamhet och utlärning där). Så vi pratade istället om att ta den tiden till lite mer golfträning på egen hand.

En måndag när Zebbe var och fiskade på scoutmötet tyckte Benja att han och jag också skulle fiska.
O döm av min förvåning men vi fick en liten abborre


Den räckte till kvällsmacka åt Benja



Jaha ja nu tror jag att jag är ganska ifatt med mitt sammanfattande bloggande.

Det finaste som finns är en uppdaterad blogg.

Sammanfattning...del 4

Söndagen den 9 maj
Mer födelsedagskalas. Idag var det dags för min underbara lille son Benja och fylla år. Nio år blev han.
Det vart ingen morgonbricka denna morgon för barnen var hos sin pappa. Men han hade fått morgonuppvaktning där så han var njöd. (Och så kan jag berätta att han fick morgonbricka på måndagen istället hihihi)



På eftermiddagen kom mormor, min bror med familj och åt mat och fikade. Benja hade beställt lax och pasta och chokladtårta





Det finaste som finns är en nybliven cykelägare och födelsedagsfirare

Sammanfattning...del 3

Söndag 3 maj
Födelsedagskalas för våran goe Alexander.
Vi fick en underbar sista dag på vår Kalmarresa som gick i firandets tecken.
Började tidigt på morgonen men morgonbricka och sång för en "sovandes" födelsedagsbarn


Till lunch kom kalasgästerna och det bjöds på tacos och gårdagens och dagens bakverk.











Alla tyckte att det smakade underbart och det var hög stämming på kalaset men många goa skratt och glada miner.

Fia och jag reflekterade över hur snabbt och lätt allt gick när vi förberedde. Vi är ju så vana att göra det mesta själva så när man blir två som hjälps åt går det ju hur fort och lätt som helst.
Tack goa vänner för underbar samvaro, samhörighet och  härliga samtal.

Det finaste som finns är en härlig och uppskattad födelsedag!

Sammanfattning...del 2

Valborg....
Vi hade pratat om att åka ner till Kalmar tidigare under månaden men under veckan som gick var jag i velighetens träsk.
Hade väl mer eller mindre bestämt att inte åka ner utan vänta tills hunden kommit hem till Fia o Alex.
Men torsdagsmorgonen vid frukost saknade vi våra vänner så mycket så ett sms gick iväg med frågan om vi fick komma trots kort varsel. Och visst var vi som alltid välkomna!
Färden gick ner efter lunch och vi var framme tidig kväll. Det blev ett kärt återseende.
Gick en sväng för att titta på valborgsmässofirandet. Vi visste redan innan att det tyvärr inte skulle bli någon eld pga torrt väder och massa blåst. Barnen hoppade lite hoppborg medan mammorna frös.

Fredagen gick i en lugn takt med lite bak och annat smått och gott.
Efermiddagen åkte vi till Nunnedalen på Öland. Det var otroligt fint där med massor av gulsippor och andra fina växter och djur.


Glassdags innan avfärd


En del av Nunnedalen


"Pulkabbacksåkning på skor"


Friluftskyrka


Rödhake eller bofink?  UPPDATERAD: BOFINK


Klättrade murgröna på stammarna


Fikaplatsen


Härlig utsikt över slätterna Satt här och njöt i flera timmar!!!


Det hann bli kväll innan vi for från ön.

Det finaste som finns är en rofylld dag och fyller en med lugn

Sammanfattning av månaden som gått....Del 1

Förutom  två små inlägg har jag inte bloggat på flera veckor. Skäms på mig. Har börjat på ett tar stycken i huvudet men inte kommit till skott att skriva. Så nu blir det en sammanfattning i text och bilder av den gågna tiden.

Historian slutade ju med våran em i Medevi och fortsätter sedan med en em i Ödeby med omgivning.
Tog även denna dag, söndagen, med mig mor, liten son och charmtroll på en liten biltur.
Mor hade sett i tidningen en sommarstuga som vi åkte förbi och tittade på. Sen hade vi tänkt oss en fika vid Kärsby. Vet inte säkert om vi hittade rätt, då ingen av oss varit där tidigare men vi stannade inte pga blåst utan åkte istället upp till skogen i Ödeby. Där satt vi på en slänt i solskenet och njöt av fika och skogens sus.

Hade kunnat sitta där länge, länge men charmtrollet skulle hem till sin pappa, Zebbe skulle komma hem från sin pappa och det var dags att göra söndagskväll med allt vad det innebär.

På måndagen var det TALANGJAKT på skolan där barnen går. Zebbe och en kompis till honom hade blivit uttagna som representanter för sin klass. Så jag var ju bara tvungen att gå och titta. Det var en härlig upplevelse med mycket entusiasm hos barnen  och lite nervositet.
Zebbe och hans kompis uppträdde med diablo och flower sticks.



Dom var jätteduktiga alla barnen och vann gjorde en flicka som sjöng. Hon kommer nu att få uppträda på skolavslutningen. Alla andra 12 bidragen kom på en delad andra plats.

Tordagen den 23 april hade Lions här i stan Vårvisning och vi på Harmoni hjälpte till med hår och makeup. Det är inte varje dag man sminkar 10-15 kvinnor på 2,5-3 timmar (kommer inte ihåg exakt). Men det var jättekul. Efersom det gäller scenmakeup så kan man ju verkligen låta kreativiteten flöda och gärna överdriva lite. KUL!!!

Den 25:e var det premiär på ute-Harrys. Det var hur kul som helst . Har nog inte varit med om så mycket blandning av åldrar på folket. Jag började kvällen hemma hos min väninna F och vi tog fram grillen och åt så gott, skrattade och drack alkoholhaltiga drycker. :-) Efter Harrys fortsatte natten hos F igen med lite fler i sällskapet. När det började ljusna kom vi säng. Man kan ju nästan tro att man är 20 år yngre än man är HAHAHAHA men det var en mycket trevlig kväll/natt.

Det finaste som finns är lyckliga stunder i vardagen



Veckans pinsamheter

NR 1
När jag var och handlade på ICA Maxi häromdagen skulle jag som vanligt handla bröd.
Zebbe tycker om Polarbröd råg. Böjer mig ner och tar tag i botten på en påse och ut flyger allt bröd på golvet. O det är ju inte lite brödskivor i dessa påsar. Men det var ju bara att samla ihop ett lite, hoppas på det bästa, ta en annan påse ( i toppen denna gång) och vandra vidare.
Berättade för barnen och de tyckte det var tur att de inte hade följt med och handlat. Pisamt tyckte dom

NR 2
Fick föjlande fråga idag:
-Vad har du där?
-Var då? säger jag
-Har du en extra person där inne eller?
-Nä, det är så ändå!! säger jag
-Pinsamt, nu har jag gjort bort mig!!
-Nä, säger jag. Det är min tunika som gör att det ser ut så.

Vet inte om det var mest pinsamt för denna mäniska eller om jag ska bli olycklig över min runda mage.
Hmmmm! Det får se till att ändras på snart så att det inte blir fler missförstånd. HAHAHAHA!!!!
Barnen skrattade gott åt min "degmage" men tycket inte alls att det såg ut som något annan än just en degmage.

Det finaste som finns är att man faktiskt kan göra nått åt sin runda mage.


Den onde...

Min bror har blivit utsedd till den onde...
Min lillebror ond...hahaha.... Han är ju för söt.

Men jag är mäkta stolt över honom


Det finaste som finns är en ond bror

RSS 2.0