Träningsvärk

Träningsvärk i gäddhänget blev det av gårdagens träning. Även lite på insidan av låren.
Det är stelt och ömt men såå skönt att känna att man gjort något.
Samtidigt går ju tanken till att brukar det inte vara andra dagen efter träningen som man har värst träningsvärk?? Hur ska det då bli i morgon??  Ja ja det är bara på't igen =)) I morgon blir det ett spinningpass igen.

Idag var sista dagen för N på jobbet Nu är han officiellt pensionär. Det bjöds på tårta till hela huset och den fick mycket beröm, hallontårta från Lilla Hem.

Har börjat med en ny vana eller rättare sagt försöker att inrätta en ny vana vid middagsbordet. Något jag hörde på radio. Jag har börjat med att barnen och jag ska tala om vad som har varit sämst och bäst med dagen. Det är en tanke om att ytterligare förbättra kommunikationen och lära barnen att dela med sig av sina tankar. Kan det vara nått eller är detta nått jag har missat innan som alla redan gör.

Ikväll var goa Lotta här och drack te och smakade på Benjas nybakade bullar. Han och en kompis hade börjat baka innan jag kom hem från jobbet, helt på egen hand. Och de blev faktiskt goda även om de inte jäste så jättemycket. Mellan Lotta och mig blev det som vanligt mycket prat och såklart även lite skvaller om både dittan och dattan. Tack gumman för ännu en trevlig kväll där tiden bara springer iväg.

Det finaste som finns är egenvållad värk =)


En annorlunda dag

Dagen började som vanlig Men uppstigning och sedan jobb på Scannerteknik. Var inte lika trött idag av tidsomställningen som jag var igår, tack o lov.

Kom på under förmiddagen att det är kortvecka denna vecka. Vilket betyder att Länstidningen kommer ut på torsdag istället för på fredag Vilket i sin tur betyder att den skickas idag tisdag istället för onsdag Vilket i sin tur betyder att jag inte kommer ha någon dator att jobba på i eftermiddag eller? Bäst att kolla med G. Och jo mina misstankar stämde. Kunde inte jobba på Länstidningen på eftermiddagen.

Då blev det dags att kasta om planereringen och ringa Färghuset där jag skulle vara i morgon för att kolla om jag kunde komma idag istället. Kunde jag absolut göra om jag kom vid tretiden. Kanoners Det är så skönt att man har flexibla människor runt omkring sig.

Men vad gör jag med mina lediga timmar mitt på dagen?? Ha jag kan ju faktiskt träna då istället för ikväll Så smart jag är =)). Så iväg det bar till Nautilus för ett varv på deras träningsmaskiner. Kändes lite stumt i benen efter gårdagens spinning men det kändes helt okej ändå. Var ju förra veckan och fick lite nya träningsmoment så detta var första gången med dessa övningar Kändes skönt och lite nytt.

Efter detta åkte jag hem och duschade och käkade lunch Satt ute baksida och åt min lunch, så härligt i solen. Satt där ute och tittade på träden. Hörde på radion häromdagen att det fanns nån undersökning som sa att tittar man på ett träd några minuter så sjuker kroppens stressnivåer.

Kändes lite konstigt att vara hemma mitt på dagen en vardag och utan barnen. Fixade några ärenden och åkte sedan till jobbet. Det flöt på jättebra och trots att jag skulle jobba till kl 18 så kände jag mig inte ett dugg stressad över att komma hem till barnen, vilket jag kan göra ibland.

Var på ICA Maxi och köpte ett nytt servettpack det var så vårligt i sina färger att jag kände mig alldeles lycklig. Blev så fint på mitt köksbord tillsammans med de vackra tulpanerna jag fick av goa väninnorna i lördags.

Det har varit en härlig dag  och jag har känt mig glad och tillfreds. Det enda som satte lite smolk i bägaren var ett tråkigt besked som kom ikväll, ett besked som troligen betyder att vi närmar oss slutet.

Det finaste som finns är en lite annorlunda men otroligt härlig dag

Trött-mamman

Måste ju bara berätta vad som hände i fredagskväll när jag satt med min son hemma i soffan och tittade på Let´s Dance.

Jag kom in lite sent i programmet men såg iallafall de två sista danserna som var och en dansade. När detta var klart så är det ju en lite längre paus och jag ska väl erkänna att jag hade nickat bort lite under tiden med Så där fredagströtter som man kan vara. Efter en kort stund (i min värld) så säger Zebbe: Mamma du får gå o lägga dig Du behöver inte sitta här i soffan och sova bara för jag är vaken.
Jag: Men jag vill ju se sista delen av Let´s Dance så jag får veta vem som vinner.
Sonen: Men mamma den var ju för en lång stund sen!!!
Jag: Var den??? Är du säker?? Vem vann då??? Har jag missat??
Sonen: Jaa mamma det har du!! Det var han killen som vann Det var han som fick glasskon iallafall
Jag: Är du säker???
Sonen: Mamma mamma vilken trött-mamma du är!
Å så har han mage att sitta och skratta åt mig =))
Jag tittar till på klockan och ser att den är runt elva Hmmm Jag har nog missat det iallafall Attans!

I morse skrattade han igen åt mig igen när han i tidningen läste att Mattias hade vunnit danstävlingen och blev påmind  hur trött och tokigt jag hade svarat i fredagskväll Hahahaha Det är ju tur att man kan glädja någon Hahahaha

Det finaste som finns är att sova en "liten" stund i soffan


Pensionär

I kväll har jag och mina arbetskollegor varit på Bella Note o ätit SUPERGOD mat. Har nog aldrig varit missnöjd när jag varit där o ätit.

Anledningen till detta var att min kära kollega N dels fyllt år o dels slutar på onsdag för att bli pensionär Det kommer bli tomt utan honom på jobbet. Men efter 50 år i branchen med tidiga mornar o långa dagar så förstår jag att det ska bli skönt. Att få massor egen tid o styra sin tid efter eget huvud Lycka till N med allt i fortsättningen!

Det finaste som finns är härliga minnen med en blivande glad pensionär

Long time no seen

Ja nu var det verkligen länge sedan jag skrev nått här i bloggen
Tittade och såg att det var i stort sett en månad sedan Huj vad tiden går fort när man har roligt =)

Känner att det har hänt en del men känner med att det inte blir nån återberättelse av detta
Förutom en sak, den viktigaste: Min älskade Zebastian har fyllt 13 år. Detta skedde i mitten av mars. Så nu har jag/vi officiellt en tonåring i huset =))  Och till på köpet en riktig retsicka =)

Det är med nyfikenhet och tillförsikt som man ser tiden an. Vad kommer att ske nu under tonåren?  De flesta man pratar med håller fast vid ordspråket "små barn, små bekymmer, stora barn, stora bekymmer"
Jag hoppas att jag kan finnas där som ett stöd och hjälp genom det som komma skall för mina barn. Man är ju mamma på ett annat sätt nu när barnen växt ifrån småbarnsåldern. Behovet av en finns ju fortfarande där men på ett annat plan. Man pratar på ett annat sätt till varandra och om andra saker. Det är en annan sort av kommunikation. I detta börjar barnen även inse hur mycket jobb det är bakom kuliserna för att få vardagen att fungera. Och på något vis så tar de mer ansvar omedvetet  eller medvetet ? och hjälper faktiskt till en del helt frivilligt Trodde jag aldrig hahaha. Visst får man tjata ibland så är det ju och så ska det väl vara med till viss del. 
Man får ju skylla sig själv lite att man curlar dom lite för mycket ibland =/

                                             Jag älskar er, mina barn, så oerhört mycket!
          Tack söta ni för att ni finns i mitt liv och berikar det på ett sätt som är helt ovärderligt


Det allra finaste som finns är mina underbara barn


RSS 2.0