Tjejmiddag

Igår kväll var jag på tjejmiddag hos Helen som fyllde 40 för lite sen



En mycket trevlig kväll med sex andra tjejer o så jag.
Vi gick ihop några av oss och köpte en present. Det blev en makeuprådgivning på Kicks och en jättefin sjal.
Mycket god mat blev vi bjudna på med i form av pastasallad, bröd och vin. Till efterrätt blev den kladdkaka och grädde.


Det är lustigt och man borde ju aldrig sluta att förvånas men huj vilka samtalsämnen som vi gick igenom
Det var allt från näckrofiler (stavas det så?? menar de som har till läggning att ha sex med döda) till toapapper och 80-talssnygga gubbar plus en hel del annat förstås ;-)



Tack Helen för en trevlig kväll, tack tjejer för trevligt sällskap och tack Christine för den trygga skjutsen hem.

Det finaste som finns är en härligt tjejmiddag


Töväder

Idag töar det här i Motala.
Jag tror att det är första gången sen lucia som vi har plusgrader Visserligen bara sådär en eller två grader "varmt" men utanför fönstret så droppar och faller snön ner från taket. Trots bristen på sol så känns det lite gött. Det skulle visst bli kallt igen nästa vecka så det blir väl grant. Isgator kan jag tänka =/

Dagen så länge har varit lugn. Zebbe har en kompis här o de spelar dator. Ben bakar och tittar på TV (hoppas att det blir goda muffins =0 Och jag hamnade framför datorn. Satt en stund med ett släktforskningsprogram och skrev in lite uppgifter Egentligen skulle jag behöva ta tag i lite papper och även städa av lite här hemma.
Försökte få dom att vi skulle hitta på nått idag med men det sitter nog lite trötthet kvar i kroppen dels från gårdagen och allt badande och dels från att de var i Norrköping på Busfabriken med sin far i onsdags, så det blir en slappardag =)

I eftermiddag ska de åka till sin pappa igen över helgen och jag ska ägna helgen åt bla jobb. I kväll ska jag dock på tjejmiddag hos en väninna som nyss fyllt 40. Ska bli så trevligt att umgås lite med tjejligan.

Nu är det dags för lunch Det blir Mozzarellafyllda färsbiffar, sallad (och pasta till barnen)

Det finaste som finns är en lugn hemmadag


Gustavsvik - Örebro

Torsdagen blev ett äventyr till Gustavsvik i Örebro

Ett härligt Äventyrs/upplevelsebad som barnen tycker är jätteroligt. Här är ganska varmt och skönt i både luften och i vattnet. Så man kan njuta rätt bra utan att gå omkring o frysa O skulle man frysa finns ju alltid bubbelpoolerna att ta till =)


Vildaforsen


Vågmaskinen i full gång


Utebad


Fika/lunchpaus

       
Zeb och Ben vid nedkomna ur toaletten

Vi hade en härlig dag och gissa om vi var urtrötta på kvällen Till och med barnen fast det är lov sa att de ville gå o lägga sig redan vid halv nio!!

Det finaste som finns är en kul dag i vatten


De 3 B:na

BILBESIKTNING
I förmidaggs var det dags för bilbesiktning av min kära Polo. Trodde nog att det skulle gå ganska bra Var bara lite orolig för all rök som brukar spruta ur bilen. Och mycket riktigt, det blev en 2:a på lamba?värdet. Men detta har jag nu fått rådet från flera håll att inför ombesiktningen hälla i ett par flaskor K-sprit och varmköra så ska det värdet bli "normalt" Fick även 2:a på att tutan inte fungerar (den lever sitt eget liv och tutar ibland men inte alltid), på att halvljusen stod i backen och det mest kostsamma att byta bromsbelägg fram
Sen går den kära Polon ett år till =)

BRANDSTATION
Tog med mig charmtrollet till Brandstation i eftermiddags för de hade Öppet Hus
Där var massor med barn och föräldrar som var där och provsatt ambulanser och brandbilar. Charmtrollet var ju helt begajstrad Han stora intresse är ju just bilar av alla slag och då att få sitta bakom ratten på en brandbil var ju super. Han var så frågvis  på brandmännen och ville veta allt Det var så härligt att se och brandmännen var så tålmodiga med alla tusen frågor =)

BESÖK
Ikväll kom vännen Anna på besök.
Hon ska hålla i ett Tupperwareparty som jag ska vara värdinna för den 6 feb. Vi drack lite te och pratade igenom hur vi ska lägga upp eftermiddagen och hon lämnade lite kataloger och beställningslappar. Har bjudit in en del människor men är det någon jag har missat och som vill komma är det bara att säga till. Det finns plats för er med. Och även om ni inte kan komma så finns det möjlighet att beställa grejer från katalogen men då missar nu ju den goda fikan som Anna och jag kom överens om att bjuda på ;-)



Det finaste som finns är en härlig dag

Sportlovsbörjan

Igår började sportlovet för barnen och de tycker att det är så skönt att vara lediga. Jag har med tagit lite ledigt för att kunna vara med dem.
Vi började denna vecka med att baka lite Det blev ett semelbak. Supergoda bullar blev det. 
Vi spelade även lite spel och tittade på en film. Härligt att bara slappa. Zebbe var rätt trött efter helgen då det inte blivit allt för många timmars sömn på hajken.
På eftermiddage var det dags för Charmtrollet att åka hem till sin pappa. Men vi ska träffas igen på onsdag och gå på Öppet hus på Brandstation.
Lite senare sen kom J och flickorna på fika. Det blev semelfika =) och mycket prat Tänk vad tiden springer iväg Ett par timmar bara försvinner Hux flux. O så fick ju J min diskmaskin att fungera så den diskade min disk så fint.
Vi syns snart igen och då blir det andra chansen och tacos =)

Idag åkte barnen till sin pappa vid lunch De skulle ha åkt gokart på isen idag men det blev tyvärr inställt pga av all snö som kom i lördags och förstörde isen Jättetrist Zebbe hade verkligen sett fram emot detta men vi får hoppas att det kan bli av någon annan gång istället. Istället skulle de hitta på nått annat kul Är så nyfiken på vad det blir.
Min eftermiddag bestod av jobb och av att få min dator fixad. O nu fungerar den sååå bra igen.

Hade goa vännerna Lotta och Kattis här på fika ikväll Det blev semelfika =) och massor med prat och skratt. Saknade denna gången vännerna C och Å som tyvärr inte kunde vara med men det går ju fler tåg  Vi ska försöka att hålla i detta att träffas lite regelbundet Det känns så härligt att få göra detta. Avlade som vanligt en hel del olika ämnen och bytte åsikter och tankar. Tack för att ni kom ikväll det är så trevligt att ha er här

Det finaste som finns är en riktigt god semla


Helgen som gick

Haft en härlig helg trotts all snö som kom i lördags.
Fredagen  och helgen började iallafall med att jag hämtade Charmtrollet. Vi käkade lite mat tillsammans barnen och jag. På programmet stod sedan att skjutsa Benja till skolan där han skulle gå på disco och därefter köra Zebbe till Järskalleby där han skulle vara på Hajk hela helgen. Natten mellan fredag och lördag sov de i tält bakom stugan och fick vara eldvakt ett par timmar under natten (ca -14) 

Charmtrollet och jag fick en stund för oss själva hemma i soffan med god mat, lite godis och Lets Dance innan det var dags att hämta hem Benja som hade haft det jätteroligt på discot.

På lördagen var det aktiviteter i scoutstugan för föräldrar och syskon Tyvärr snöade detta bort Det kom så mycket snö att jag inte tordes ge mig ut på vägen och jag fick höra sedan att det hade inte några andra föräldrar eller miniorer heller gjort. Så de som åkt ut på fredagen var de enda som var ute i stugan. Tråkigt men men

Vi tog istället en innedag och spelade spel och bakade. Det blev muffins och chokladbollar. Jag var den enda som var ute av oss och då ett par omgångar för att skotta snö. Dels blåste det upp mot min ytterdörr så jag fick putta hårt för att komma ut och dels blåste det igen på min gång så där behövdes det skottas lite med. Sen kom traktorn och la upp en lite vall ut mot rondellen så då fick jag skotta lite där för att kunna komma ut. Gången bort mot lekparken/parkeringen blåst igen nästan helt så där fick jag med skotta för att inte bli helt insnöad. Skönt med lite motion =) Mycket snö blev det.

Melodifestivalen tog sin början och denna omgång kan jag nog tycka var den bästa hittills. Tyckte nog faktiskt att de låtar som gick vidare var de som var bäst.

Söndagen var ju underbart väder Lite kallt (ca -13) men med SOL! Underbart! Tänk att det kan skilja så mycket från en dag tlll en annan. Var uppe och hämtade hem Zebbe som hade haft en härligt men kallt läger. Som han uttryckte det själv "Det är lustigt, jag tycker inte om vinterläger för det är så kallt men det är som en drog, jag måste bara åka fast jag vet att jag kommer att frysa"

Efter lunch var jag och "små" grabbarna ute och rörde på oss Vi tog oss an en stor snöhög och började gräva i den för att göra en borg. Så där en meter in kom vi nog innan det var dags att gå in och dricka varm choklad med vispgrädde Mums!

Charmtrollet blev kvar en natt till och Zebbe var barnvakt medan jag åkte på min kära Yoga. Som belöning blev det Burger King till kvällsmat. Och sedan var denna helg slut men nu väntar sportlovet =)

Det finaste som finns är när det inte kommer ner mer snö

Trasigt

Blev så trött i fredags på allt som bara gick sönder.
För någon månad sedan gick min torktumlare sönder, den går och går men blir aldrig varm. Så nu hänger det torktvätt lite varstans Men det är ok jag överlever detta men inser också hur bekvämt det är med tumlare.

Sedan nån vecka tillbaka har min diskmaskin krånglat och inte riktigt velat diska färdigt Den sköljer men diskar inte. Så det var bara att leta reda på diskstället och börja handdiska. Förr tyckte jag det var rätt skönt att så o diska, en stund att stå o filosofera på i godan ro. Nu tyckte jag det bara tog för mycket tid. Men igår var min vän J är och la sina magiska händer på min diskmaskin och nu fungerar den igen Jag hoppas verkligen att den fortsätter med det =)

I fredags när jag kom hem från jobbet o skulle starta upp datorn så gick det inte. Den startade så fint men öppnade aldrig upp sig i Windows. Attans battans. Som tur var hade jag ju tagit backup på mina bilder och på bokföringen så det skulle ju ordna sig iallafall men det finns ju en del dokument som skulle vara tråkiga att bli av med. Försökte lite själv att reparera men utan att lyckas särskilt bra. Så idag åkte jag mer till jobbet och våran dataexpert la sina magiska händer på min dator och nu har jag en dator som fungerar igen Jipppiiiii!! Och inte försvann det något från den heller vad jag har kunnat se än så länge. Lite handikappad har man ju känt sig utan dator hela helgen men det är ju tur att jag har min iPhone så jag kunnat ha lite kontakt med yttervärlden (FB).

Det finaste som finns är när saker och ting går att laga


Semeldag



Idag har vi, till och med jag ätit semla. Jag tycker ju att det är sååå gott så en semla blev det.
Var förbi på Ubbes i morse och köpte en semla med mandelmassa i till mig och två men vanilj.

    

Dessa mumsade vi i oss till efterrätt ikväll

Det finaste som finns är en riktigt god semla

Ett par bilder från helgen


Våra fina prestenter från mor/mormor
Min underbara mamma



Mina fina prestenter som Benja gjort till mig =)
Min duktiga pysslare



Zebbe precis innan skjuttävlingen ska börja
Min duktiga skytt.

Det finaste som finns är min kära familj

Lunchtimme

Sitter här på jobbet och har precis ätit lite laxgryta som jag hittade i morse i frysen.
Känner mig lugn och harmonisk idag o ganska glad utan egentlig anledning. Eller jo det är klart att det finns anledingar

En är att jag var på yoga igår kväll och det känns ju alltid bra. Vet inte om jag skrivit det förut men den yoga jag är med på nu är mer fysiskt krävande och man blir rikigt varm av den Det är en hel del dynamiska övningar som stärker musklerna. Samtidigt som man jobbar med andningen, sträcker ut och sist men inte minst gör avslappning
Pratade lite med en äldre kvinna igår och hon tycker att den är för fysisk för henne så jag rekommenderade henne faktiskt den yoga jag gick på förra året Den är ju mycket lugnare, inte lika fysisk utan mer avslappnande och utsträckande.

En annan anledning är att vi hade en mycket trevlig dag i Finspång igår söndag.
Det var jag, Zebbe och Benja plus två tjejer från klubben som åkte i min lilla Polo.
Det var mycket väntan och liten möjlighet att se på när Zebbe sköt men ändå trevligt. Solen sken ju ute och vi fick iallafall se den genom fönstrena =) Zebbe är ju ganska ny på skytte och detta var hans första tävling Men han var nöjd och jag oerhört stolt. Han gjorde personbästa! Fick 306 poäng av 400 Har tidigare på träning "bara skutit sådär en 280p. Detta räckte till en femte plats....av fem... Men han var sååå nöjd! Och jag blir så glad när han är det för han kan vara ganska tuff mot sig själv ibland.
Hemresan var intressant Vi satt och pratade skola och attityd. De två tjejerna som vi hade med oss i bilen berättade deras syn och åsikter om vissa saker Det var jätteintressant att höra och även att få berätta själv hur man ser på saken ur en vuxens perspektiv. Mycket givande för mig iallafall. Zebbe tyckte det kändes som om hans öron blödde av allt prat HAHAHAHA Sötnosen.

Ytterligare en anledning till glädje var att vi fick en Alla Hjärtansdag present av min kära mor Inte nog med att hon var uppe och städade hos mig igen i torsdags Vi fick även en ny brödrost, en ask hjärtanchoklad och en liten blomma. Tack söta mamma Vad skulle jag göra utan dig!
Fick även fint gjorda hjärtan av Benja som han gjort av tovad ull på fritids JÄTTEFINA! och ett kort till det att jag är världens bästa mamma. Finns inte mycket som slår det eller känns goare i hjärtat.

Av helgens händelser så har jag en sak till som gjorde mig glad. Jag hade ett underbart prat med min store son på lördagskvällen när han kom hem. Vi diskuterade verkligen och det kändes jättebra. Även om det vi pratade om inte var det roligaste ämnet.  Men sååååå nödvändigt. Kan bara hoppas på att det leder till något bra i längden med.

Av fredagens usla humör finns nu bara en liten bitterhet kvar. Så mycket tjafs för att sen inte bli något endaste litet. Jag hoppas att de skäms men det tror jag inte. De flesta människor har ju en inbyggd försvarsmekanism att skylla på annat än att man själv har gjort fel. Så även jag, ingen är ju felfri.

Skulle ju i lördags ha tittat på "Flickan som lekte med elden" men det gick inte så bra. Halva filmen kunde jag se men sen hände något, datorn slog ifrån och sen gick det inte titta igen. Datorn säger att dvd är tom Hur märkligt som helst! Men jag får väl ta o hyra den nån dag så jag får se slutet Annars går det ju inte...hihihi

Det blev ju Melodifestival istället.
Är årets låtar hittills de sämsta som varit på länge? Benja och jag som titta hejade på Andreas och Erik S Men vi röstade på Hanna Lindblad. Tyckte hennes framträdande var jättebra! o så är hon ju från Motala med! Tror ni inte hon vore nått för Europa, nädå istället så blir Orsa spelmän framröstade Men det var som nån sa, och jag skrattade lite; nån måste ju komma sist i Andra chansen med hihi

Nu är snart timmen slut och det är dags att återgå till jobbet. Tänk vad en timme går fort när man har mycket att skriva av sig

Det finaste som finns är att känna glädje

Latlördag

Hittills idag har jag och Benja haft en riktig latlördag
Suttit framför TVn mer eller mindre hela dagen Han kollandes på barnkanalerna på TVn och jag har kollat film på datorn. Idag blev det "Änglar och demoner", uppföljaren till DaVinci koden. Den var bra Lite lagom läskig för min smak o lite små spännande.

Sitter o funderar på vad vi ska äta ikväll. Zebbe kommer hem från sin pappa för vi ska åka på skyttetävling i Finspång i morgon Det ska bli sååå spännande. Dels att se Zebbe skjuta (kommer att gå jättebra!) och dels att få erfarenheten av ett sådant arrangemang. Maten lutar mest åt Pizza, kanske ska köra online igen. =)

Surfade runt lite på några bloggar en stund och var inne på en gammal väns blogg. Hon hade en länk till en annan blogg och det var riktigt jobbigt att läsa detta. Bloggen handlade om en man var son blev påkörd av tåget den 18 januari i år. Tårarna bara strömmande. Jag kan inte fatta vilken oerhörd förlust det måste vara att förlora ett barn på detta vis eller på något annat vis heller.

Nu väntar ytterligare en film i datorn. Det blir "Flickan som lekte med elden" som jag lånat av min vän J. Hoppas bara att jag törs titta på den ;-)

Det bästa som finns är att lägga alla måsten åt sidan för en dag


Ursulet humör

Igår em och kväll var jag på uruselt humör. Irriterad, förbannad och besviken.
Ovanliga känslor för mig som oftast brukar kunna se ganska klarsynt på saker o ting, tycker jag själv iallafall.

Roten till min irritation och ilska var att jag blir så urless på folk som inte kan lämna besked och sen tro att man ska rätta sig efter deras planering och vilja iallafall. De ska kunna planera men själv får man om och om igen anpassa sig för att alla berörda ska må bra. Just nu tycker jag synd om mig själv och det brukar jag inte heller göra men när kommer den dagen då jag kan få göra det jag vill och andra anpassar sig efter mig????
Mitt sunda förnuft säger ju att den dagen kommer då jag sätter ner foten och säger ifrån utan tanke på att det sårar och gör andra ledsna (och kanske då främst mina barn). Men där har jag något att jobba med mycket.

Besviken var jag i går för att jag måste att ställa in den AW som jag framförallt efter eftermiddagen verkligen hade behövt. Behövt att få träffa mina vänner och dryfta och få ur sig lite. Få lite perspektiv på saken. Kanske inte egentligen AW som sådan men att komma ifrån en stund och träffa glada trevliga människor. Men men som sagt saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig och det är ju egentligen bara att acceptera och börja på ny kula. Ibland lättare sagt än gjort.

Men efter lite TV4play med veckans avsnitt av "Halv åtta hos mig" och sedan TV4 med fredagens "Lets dance" så kändes det bättre och perspektivet börjar komma tillbaka och jag kände mig mindre ledsen över situationenerna.

Det finaste som finns är att för att kunna känna glädje måste man även kunna vara ledsen.


Torka

Känner att jag har lite bloggtorka. Förutom inlägget tidigare idag så har jag inte skrivit på länge känns det som.

Egentligen ska jag nog inte säga att jag har torka för jag går och formulerar blogginlägg o huvudet ganska ofta, flera gånger om dagen tänker jag att det här skulle var kul att blogga om Bara små händelser i vardagen som skulle vara härligt att få skriva ner. Men jag kommer sen inte till skott att sätta mig vid datorn och skriva ner det Tar det för lång tid innan man kan berätta om det så känns det ju lite inaktuellt och inte värt att skriva om. Och lite är det så att när jag i huvudet har formulerat mitt inlägg så känns det färdigt Hur knäppt som helst eller hur?!!

Har varit lite torka på att skriva kommentarer på de bloggar jag läser och gärna följer. Jag är nog inne nån gång varje dag på tre,fyra bloggar och sen har jag flera som jag föjler och läser men inte mer än ett par gånger i veckan. Förut har jag för det mesta kommenterat när jag läst men nu på sista tiden har jag bara läst utan att kommentera Det retar mig lite för jag tycker ju själv att det är roligt att få kommentarer och jag vet att de flesta bloggare tycker likadant. Så skärpning nu Angelica!! Var mot andra som du vill att andra är mot dig, ett ordspråk som faktiskt går att tillämpa här för min egen del.

Kanske ska försöka att skapa en vana till att använda min iPhone för att blogga och kommentera med lite.
För min egen del så finns den ju tillgänglig hela tiden så det skulle ju inte vara så svårt eller tidskrävande att slänga in ett kort inlägg om det aktuella som händer just då. Hmmm den tål allt att tänka på.
O jag läste ju faktiskt häromdagen någon som skrev att man ska göra korta och fler inlägg och inte som mina som är lite längre. HAHAHA Får nog ta och göra ett försök.

Det finaste som finns är lösningar på torkan

Semesterplaner

Har faktiskt redan nu mer eller mindre bestämt semesterplaner för början av augusti kan du tänka.

Igår var jag och Zebbe på en möte med våran kår i scouterna och de kommer att arrangera en fjällvandring runt Kebenekaise som vi är jättesugna på att följa med på.

Om det blir som planerat kommer vi åka från Motala den 2 aug och komma hem runt den 11 aug. Vi ska vara ute och vandra i sju dagar ungefär. Har aldrig gjort nått sånt förut så det kommer att bli en häftig upplevelse.

Det kommer att bli tufft och vi kommer att behöva träna upp kondis och styrka under våren och sommaren för att klara av detta. Det enda negativa är väl att det faktiskt kan vara riktigt kallt där uppe även sådär års. Vantar, mössa och ylletröja var att rekomendera. . Till råga på allt säger han som håller i det att det är stenigt, både att sova på och att gå på. Så här sa han: "Tänk er att ni går på ett stenröse där stenarna inte ligger still, så är det att vandra runt i fjällen där vi ska gå". "Det kan blåsa och komma snö". Hmmmm Vad är det egentligen vi har gett oss in på?!?!

Fast jag tror det kommer att bli en underbar upplevelse. Har vi tid och ork ska vi även försöka bestiga någon av Sveriges tre högsta bergstoppar. Håll nu alla tummar att vädert kommer att bli underbart med =)

Under de följande tre månaderna kommer vi ha planeringsmöte en gång i månaden, sen kommer vi även göra en provvandring med en övernattning någonstans här i närheten.

Ser verkligen fram emot detta som har legat o grott i många år i mitt huvud som nu om allt går som det ska kommer att ske.

Det finaste som finns är högre höjder =)


Idag har vi lite sorg

Idag har vi lite sorg för i går kväll dog Benjamins marsivn Gonzales.
 

Han började bli dålig nu i helgen och igår sen eftermiddag gav hans kropp upp. Gonzales blev ungefär 5 år och Benja fick honom o Speedy i födelsedagspresent när han fyllde sju. Gonne var den keliga av dem och det är många timmar som Benja under åren har suttit i soffan o myst med denna lilla varelse. Denna gång blir det ju tommare här hemma än när Speedy dog för då hade Benja ju fortfarande Gonne Men nu har han ingen. =(

Det är en ledsen liten grabb jag har här hemma men värst var det ju naturligtvis igår och i natten blev sömnen orolig. Min lille plutt.

Det finaste som finns är att kunna minnas de goda stunderna tillsammans.

RSS 2.0