Våran Medevi eftermiddag

Vi fick en sån härlig eftermiddag i Medevi. Skulle kunna stannat ännu längre eller hela kvällen. Men det blev dags att åka hem och grilla. Trots fika började magen kurra.
Barnen lekte och alla tyckte att vi haft en helmysig dag.


Barnen lekte koja i en gammal trasig båt som låg vid våran sten.








Stenletar jakt



Det finaste som finns är en eftermiddag i solen och mys



Oopsies...

Håller precis på att baka Ooopsies. Det är ett "bröd" i enlighet med LCHF, ett bröd utan mjöl. Hittade receptet på nätet och vart lite nyfiken på hur det kan smaka.
Igår bakade jag äggmuffins till kvällsmaten. Jag och Zebbe tyckte de var goda Benne smakade inte då jag gjort dom med icke laktosfria produkter. Tog en till frukost i morse men de var inte rikigt lika goda kalla.

Läste ett så bra inlägg på GI-Annas blogg igår. 
Läs det gärna själva. . Jag tycker hon har en väldigt sund inställning till mat. Det handlade om att göra allt med måtta. Oavsett vilken diet eller metod eller livsstil man väljer så gäller det att man inte överdriver åt något håll, att man använder sitt sunda förnuft och känner efter vad man själv mår bra av, att man litar till sig själv.

Oopsierna vart godkända. Kommentarerna blev goda men lite konstig konsistens.
Dessa kommer jag att baka fler gånger. Prefekta att ha som hamburgerbröd, macka eller tilltugg. Det går säkert även att smaksätta dem med örter, ost eller annat.


Eftermiddagen kommer vi att tillbringa i Medevi. Iallafall en del av oss. Barnens pappa ringde och frågade om Zebbe ville komma till honom och det ville han så gärna.
Så det blir att vi tar med mormor och tar en liten fika i vårsolen vid standkanten. MYS!

Det finaste som finns är en eftermiddag i solen!


O så var det helg igen

Så skönt med en kortvecka

Det känns ännu mer än vanligt att tiden bara springer förbi. Måndag-fredag, Måndag-fredag....

Denna helg är jobbfri så nu ska vi ta vara på ledigheten ordentligt. Vi har charmtrollet hos oss i helgen, iallafall en natt men troligen två. På programmet finns önskemål om simhallen och godishuset.

Jag tyckte det var så mysigt förra helgen när vi var iväg och grillade så mina funderingar går åt det hållet. Tankarna går till "våran" strand vid Medevi. Ska höra med mamma/mormor om hon vill med också. Blev lite inspirerad av min vän Fia som skulle ta hand om sin mamma i helgen.

Och jag tror att det är bäst att passa på och umgås med mor nu innan 1:a maj helgen för då får hon sin nyckel till nya lägenheten. Då kommer hon ju ha fullt upp med att flytta och dona och varken hinna eller orka med något annat.

Satt och kollade på Talang
Knäckebrödsgrabbarna var ju bara för sköna. Skrattade så tårarna nästan kom.
Pianograbben var ju urduktig i mina öron. Lika gammal som min egen stora son. WOW! Så vackert och jag som inte ens tycker direkt om klassisk musik.
Gatutrollkarlen var verkligen skicklig. Såååå snabb i fingrarna. Man hann ju inte med för fem öre.

Nu måste jag ju kolla in Schenkenberg Han var ju lite av en snygging förr. Första intrycket var Är han full eller??? Visst ser han bra ut fortfarande och viss charm innehar han ju och en väldigt snygg kropp men nja.... Ungdomens ögon ser inte på samma sätt som dagens

Det finaste som finns är en härlig knäckebrödsdans HAHAHA


Bilder från påskhelgen

Tänkte att jag lägger upp lite bilder från den gångna påskhelgen


Mitt påskpynt


Påsklunch


Fina påskkortet jag fick av Zebbe


Valpmys


Busfabriken


Mer bus


Så här tillbringade vi mammor tiden i Busfabriken


Dagen är slut på Busfabriken

Det finaste som finns är glada minnen

Sommarplanering

De sista dagarna här färgats av semesterplanering.

Dels funderade jag och Fia på vad vi ska göra i sommar och ideérna flödar. Vi skulle vilja åka en båttur på Göta Kanal, en tur till Skara sommarland och en sväng till Stockholm. En tur på Göta kanal har hägrat i många år så det är nog nästan garanterat att vi gör. Sen får vi se hur mycket mer det blir.
Benja vill åka och tälta på vårt "vanliga" ställe på västkusten. Vi var inte där förra sommaren och han saknar detta och att fiska krabbor, m.m.
Brorsan med familj ska åka till norra Öland veckan innan midsommar. Har haft lite tankar på att åka till dom några dagar eftersom vi ändå ska ner till Kalmar över midsommar.
Veckan efter midsommar stannar Zebbe ev kvar hos Fia och Alex för lite äkta egentid för de stora grabbarna.
Och sista veckan i juli åker han på scoutläger, Slag -09 i Brokind. Detta är ett stort läger för distriktet plus att 5 andra kontinenter kommer att var representerade. Benja och jag kommer att vara med några dagar vilket vi ser fram emot.

Lämnade in semesterledighet till fritids idag och Benja kommer att vara ledig större delen av sommaren. Det känns bra att barnen får ett ordentligt sommarlov. Har inte bestämt än själv när och hur mycket semester jag ska ha själv än men minst tre veckor i rad. Sen ska jag försöka jobba en del hemifrån under sommaren med.

Även på jobben har semesterplanering legat framme. På Scanner har jag gjort i ordning en lista som grabbarna kan fylla i när de vill ha ledigt. Troligen stänger vi ett par veckor i juli.
På Harmoni har vi bestämt om att ha sommartider under juli plus en vecka helstängt

Det finaste som finns är semesterplaner att planera, se fram emot och genomföra

Svårt att greppa...

Så skönt att börja jobbveckan på en tisdag men svårt att greppa Man blir lätt veckovill.

I morse åkte våra goa vänner hem. Vi saknar dom alla redan och tycker att huset känns lite tomt. Som tur var har vi planerat för några kommande träffar, så det känns skönt att ha något att se fram emot.

Idag skulle Benja få gå hem lite tidigare och själv. Zebbe var hos en kompis hela em. Han var så stolt, den lille sonen. Nu vill han gå hem tidigt varje dag men någon måtta får det vara. Så ett par dagar i veckan börjar vi med. Då tror jag att vi får en bra balans i det hela

Jag passade på att träna idag när Benja spela pingis. O det kändes sååååå himla bra! Kunde öka vikter ganska mycket tyckte jag själv och det blev en riktig genomkörare på hela kroppen plus att jag körde på Cross trainern i en 20 min.  Hoppas att jag får träningsvärk HAHAHA Och hoppas att jag kan komma igång med ytterligare lite mer träning Det skulle vara så skönt.

Hoppas också att jag kan komma igång med lite mer bloggande igen. Jag tycket ju att det är kul och tänker man efter så händer det ju något varje dag som man kan skriva om för att dela med sig av vardagen.

Det finaste som finns är en bra start på veckan

Suverän påsk

Jag har haft en suverän påskhelg med mina nära och kära.

I fredags kom min kära vän Fia med son till oss. Det var underbart att få träffa dom igen. Även om man pratar på msn, blogg och så vidare så blir det inte detsamma. Men nu fick jag ha henne live hos mig. Barnen började redan på morgonen att fråga när det var dags för våra vänner att anlända. Det blev kramkalas och fika på chokladkaka  och sedan en promenad till underbara Varamon med en avsutande premiär grillning med vin och massor av prat.

Lördagen, påskafton, stod i maten och umgängets tecken.
Till lunch kom mamma/mormor, svägerska med sina goa barn. Vi åt påskbord med massor av ägg och annat gott. Till fikat blev det traditionella påskbakelser. Rulltårtebitar med grädde och persikohalvor.
Aftonen fick ett litet konstigt mitten men allt ordnade sig.
Kvällen avslutades med god mat lagad av Fia och och en titt på Robinsson.

Söndag, påskdagen, började med ett val av Mjölby simhall eller Omberg och korvgillning. Valet föll på det senare. Ryggsäcken packades och engångsgrillen inhandlades. Mot Omberg vi for. Tanken var att ta oss upp på Hjässan men nere på parkeringen var det blåsigt och kallt så vi fortsatte till Stocklycke hamn och ängen ovanför istället. Här fick vi en helt underbar eftermiddag i solen och värmen. Korven blev supergod, som alltid när man lagar mat utomhus. Det var så rofyllt, trots mycket folk, och vi vuxna bara låg på filten och njöt medan barnen lekte i bäcken och vid en koja de hittade. Vägen hem avlades via turistvägen med alla underbart vackra vyer över Vättern. Ett absolut måste när man är på Omberg är ett stopp vid Västra Väggar. En av mina favoritvyer/platser här i världen. Det är absolut facinerande att stå vid kanten och titta nerför dessa branta stup med vattnet nedanför.
Kvällen avslutades med grillad kyckling och pommes/sallad och sedan en omgång med Sing Star ABBA.

Måndag, annandag påsk, tillbringades i Norrköping. Första anhalten blev en väninna till Fia. Här fick vi träffa en underbart charmerande liten dotter som snart fyller ett, en gosig hund vid namn Viggo och en underbar liten valp, Sting.
Här bjöds på supergoda, märkte jag på barnen, choklad och bananmuffins. Massor med trevligt prat bla hund/valptips till Fia, som får sin valp om ca 5 veckor. Tack snälla Johanna för en trevlig stund, ser fram emot att få träffa dig igen.
Nästa anhalt var Busfabriken, till barnens stora förtjusning. Här blev det tre timmar av lek, bus och svett. Full rulle hela tiden!  Resultatet av denna em blev stora pluspoäng till Norrköping i jämförelse med Linköping. Hit blir det defenitivt fler resor om barnen får bestämma. HAHAHA.

Sammanfattningsvis har som sagt helgen varit suverän. Många långa, innehållsrika, lärorika och underhållade diskutioner och umgänge om allt mellan himmel, jord och stenar...

Det finaste som finns är en helg med riktig livskvalitet.

Utelåst

Måste bara berätta om typiska mig igen.
Berättade ju för lite sen om krångel med bilen. Detta är ju nu helt löst efter en vecka på verkstaden för bilen.

Nu har jag ju även haft lite krångel med min ytterdörr. Det har varit så ganska länge men både Zebbe och jag kan låsa och låsa upp våran dörr så jag har inte brytt mig så mycket. Nu har frågan kommit från Benja om han kan få egen nyckel och börja gå hem själv från skolan. Och visst det ska ju gå bra Jag måste ju börja nån gång  och nu inför trean till hösten är det ju färre och färre som har fritids. Så det vore ju suveränt att börja träna nu under våren.
Benja kan dock inte låsa upp vår dörr. Den har varit för trög för honom och jag har inte gjort några jätteansträngningar mer än att försöka smörja upp låset lite. Vilket inte har hjäl¨pt direkt.

Förra vecka, torsdags, sa jag dock till vaktmästaren, eller rättare sagt bovärden, att låset behöver fixats. Man har ju den fördelen när man bor i hyreslägenhet. De kom och smörjade och  sa att om det inte blev bättre så får jag säga till så byter de ut låskolven. Ja ja tänkte jag Det ordnar sig säkert. Men låset blev värrre!!!!

Barnen har inte varit hemma i helgen utan firat  förpåsk med pappa  i Emmaboda hos farbror G där även farfar och farmor var på besök. Av denna anledning har jag inte använt ytterdörren särskilt mycket. Men på söndagkvällen skulle jag hämta Benja som ville komma hem. Så jag låste dörren och åkte hemifrån... Kom tillbaka trött och hungrig vid sjutiden och dörren gick inte att låsa upp!  Så där stod vi Benja och jag. Tack o lov att söndagen var en fintväderdag.
Försökte säkert i tjugo minuter, en halvtimme utan att lyckas. Grannen såg oss kämpa och kom ut med smörja utan något resultat. Med dåligt med batteri i mobilen var det bara att ringa Securitas. Han kom inom en kvart. Han tog fram smörja och huvudnyckel och vips var dörren öppnad Jag blev så glad.

Måndag morgon kom bovärden och bytte ut låset och nu kan vi alla låsa upp med nyckel =).

Det finaste som finns är lätta lösningar bara men tar tag i det

Premiär promenad

I eftermiddags blev det en premiär promenad med mina nya skor och med älste sonen.



Det var en sån underbar dag idag. Vårvärme och skönt. Så när lillesonen inte ville åka på scouterna passade jag på att ta mig en promenad. På vinst och förlust frågade jag Zebbe om han ville följa med. Och döm av min förvåning när han sa ja. Vi tog oss en underbart mysig promenad nedåt Varamon. Jag njuter så mycket varje gång jag kommer ner där, oavsett årstid. Det är så fridfullt och vackert. Tack älskade Zebbe för en mysig tur i solen.

Det finaste som finns är en solig promenad.

April, april...

Då var det en ny månad och faktiskt vår i luften. Skönt.
Snön är nästan borta nu igen och solen har strålat skönt på oss idag.

Fick tillbaka min bil i måndags som har varit på verkstan hela förra veckan. Jag kan ju lugnt säga att det är inte billigt att laga bil. Fyyyy! Men nu är hon som ny, nästan, min lilla pärla. Passade på och tvätta den med och den blev såååå fin. Förutom att det syns att det finns lite rost på den mer nu än när bilen var skitig. Hahahaha. Inget gott som inte har nått ont med sig.

Igår tisdag hade vi VIP-kväll på Harmoni. Det var en jättetrevlig kväll med ca 45 gäster. Detta var en av de bästa kvällarna vi haft tycker jag. Det hände mycket hela tiden och folk verkade nöjda och glada. Vi hade tema Våren och gav tips på vad man kan göra med hela kroppen, från topp till tå. Det kom även en gästföreläsare och visade på en ny revolutionernade maskin som med laser smälter fettet i kroppen och visar på mätbara resultat efter endast en behandling. Det var imponerade att se. Detta är ju något man kan göra i kombination med att äta rätt och träna. 

Igår hittade jag och köpte mig ett par nya walking/joggingskor. Ett par Asis Gel. Dom är såååå sköna och jag ser riktigt fram emot att ge mig ut på en första ordentlig powerwalk.  Så nu när snön är borta och våren är i antogande och jag har nya skor så kan jag inte längre hitta på ursäkter för att inte ge mig ut och gå mer, förutom då mina söndagar med Åsa.

Idag medan Benja spelade på Musikskolan, han spelar Baritton i en nybörjarorkester,så gick Zebbe och jag o tog en fika på stan. Vi har ju våra fikastunder på kvällen när Benja gått o lagt sig, men Zebbe tyckte att vi behövde ha egentid utanför hemmet med. Han är ju så söt! Så då passade vi på att mysa till det riktigt ordentligt och Zebbe fick ta en bakelse, en bananbakelse blev det. Mums tyckte han, gott med bara te med tyckte jag.

Det finaste som finns är en mysig fikastund

RSS 2.0