Tacofest

I lördags hade jag Tacofest.
Tacos är ju alltid gott och i glada och goa vänners sällskap mår man gott. Jag tror att vi alla hade det ganska trevligt i det stora hela.








Har ju så goa vänner så det blev lite av en födelsedagsfest av det hela och jag blev uppvaktad med blommor och presenter.

          
Ett godluktande                 Halsband                   Jättefint armband                   Chokald och vin               Droppfri
ljus med fat                     Drömpuppa                                                                   provning                           karaff
   

  
Ljusarrangemang         Blomster

Detta var några av de fina presenter som jag fick på festen. Jag blev så glad och rörd av allt uppvaktade. Så tacksam att jag har så fina och goa vänner som ville och kunde komma på min fest.

Det finaste som finns är en fest i glada goa vänners lag.



En bra start på veckan

Haft en härlig start på veckan!!
Lite mycket just nu med jobben kanske men det är helt ok Blir bättre efter fredag, hoppas jag.

I går hade jag väninnan L här på kvällsfika. Vi fikade och pratade och pratade och vips så hade vi pratat bort några timmar. Det är så härligt att lära känna nya människor och ta del av deras liv, tankar och erfarenheter. Det berikar verkligen ens eget liv med.

I kväll har jag varit på Yoga och nu är det bara en gång kvar på denna kurs Snyft! Men som det känns nu kommer jag att fortsätta efter nyår igen när det drar igång.
Zebbe kom hem och var såå stolt för han hade skjutit brons på skyttet och mormor ha köpt märket till honom. Så nöjd så var han.

Från det ena till det andra så börjar jag misstänka att Benja inte tål fisk....:/
Försöker få honom att gå med på att göra ett pricktest för att ta reda på om det är något mer eller annat men han bara totalvägrar...än så länge ;-) Får väl se vad det moderliga övertalningsförmågan kan ha för kraft.

Från det andra till det tredje så frågade jag barnen idag om de hade ångrat sig att vi har tagit beslutet att inte ta spruta med vaccin mot svininfluensan. De andra som ska ta ska få den på skolan under nästa vecka. Men nej det är inget som de ångrar eller vill ta.
Jag är ju av den åsikten att jag inte vill ta den och tycker att alla ska göra det som känns mest rätt för dom själva.
Zebbe tror att han redan har haft svininfluensan. Han var ganska sjuk på höstlovet med hög feber, ont i kroppen, hostig och allmänt hängig. Alla symptom som han har hört att influensan ger. Vad vet jag, kanske var det så eller så var det bara en vanlig influensa eller en väldigt kraftig förkyldning. Men en av hans lärare och dennes barn hade haft svininfluensan så det är ju inte helt osannolikt heller. Spelar ju inte nån jätteroll heller eftersom han nu är frisk och kry igen =).

Det finaste som finns är att kunna välja det bästa för sin egen skull.


Kalmarhelg

I fredags åkte jag och barnen ner till kära goa vännerna i Kalmar.
Har varit en helmysig helg med mycket mys och prat Känner mig helt urpratat på ett skönt sätt. =)

Vi kom i väg vid tretiden här i från Motala och stannade nog inte mer än nån gång på vägen för att köpa lite dricka och annan proviant. När vi kom fram blev det kramkalas med vänner och hund. Såå skönt att se er igen.
Massor med prat och som vanligt när det gäller oss hinner klockan bli mycket innan vi kommer till skott med mat Hämtmat från Pizza Palatset blev det. Gott tycker alla, utom hunden för han får inte smaka hihihi.

Lördagen gick i maklig takt. Fia åkte på valpkurs på fm, barnen lekte på rummet och jag satt o läste i min bok.
Vi käkade lunch och sen körde jag barnen till XL-labbet, en mindre variant av Universeeum har jag fått förklarat eller lite som Fenomenmagasinet i Linköping. Barnen var där mellan ett och fyra tror jag och hade haft sååå kul!
Jag tog en sväng på stan och på Baronen. Jag bodde ju ett par år i Kalmar för sådär en 12-14 år sedan. På samma gång som gatorna känns välbekanta så känns det som man går i en främmade stad. Mycket hinner ändra sig på så lång tid men mycket var även som det var då.
Kvällen blev god mat, fixa Spotify till goa Fia, prat och en film (den med miljökatastrofen som gick på trea som jag inte kommer ihåg namnet på nu, men Denis Quade och Jake Gyllental var med)

Söndagen blev en bara vara dag med promenad och prat (jag fattar inte att vi har så mycket att prata om och ändå finns det bara mer att ta av) De stora pojkarna fick lite egen tid och drog till simhallen.
Hade föresattsen att försöka komma iväg hemåt vid tretiden eller iallafall senast fyra...men klockan hann bli fem innan hjulen på bilen började rulla. Tiden bara springer iväg fast man inte gör nått kan du fatta =)

Tack för en som vanligt superdupertrevlig helg med er, våra kära kära vänner. WE LOVE YOU!!
Nu håller vi tummmarna att planerna för mellandagar och nyår går i lås =)

Det finaste som finns är kvalitetstid med kära vänner.

Dagens mat

Hann ju inte lägga upp gårdagens middag för allt pusslande, men som igår tisdag blev:
Köttfärslimpa med egen kantarellsås (mums) och bladsallad, spenat och tomat




Dagens middag:
Ugnsstekt kycklingfile med currysås och lättstekta zuccini, vitlök och spenat




Mamma-söner-dag

Hade en helt underbar dag igår, tisdag, med mina älskade barn.
Skolan hade studiedag och jag hade möjlighet att ta ledigt- Så vi umgicks.

Tog det lite lugnt på morgonen för att sedan ta en tur ner på stan och göra lite ärenden.
Började med att kika runt efter en tröja till Zebbe men det var ingen som rikitg dög åt herrn ;-)
Sen vart det en liten tur i leksaksaffären och vidare till Intersport. Där köpte vi en mössa till Benja, en rånarluva.
Slängde in Zebbe på Harmoni för en klippning. Han blev så fin! Bibloteket stod näst i tur. Ville ju ha lite ljudböcker att lyssna på under den lååååånga färden till Kalmar på fredag.

Höjdpunkten på dagen tyckte barnen var att äta lunch på Texas, taco och pizzabuffé! Mums! Tacos är perfect mat, gott och lätt att ta det man själv tycker om.
Båda barnen åt så jag trodde att de skulle spricka, men trots det fick de ändå i sig efterrätt bestående av chokladpudding och grädde.

Nu var fötterna trötta så vi tog oss hem och gjorde faktiskt en del nytta hemma med. Blandannat lagade Benja sin sparkcykel som vi köpt nya lager till och Zebbe tog kort på kaninen Elvis så att vi kan lägga ut honom på Blocket.

På Lekia köpte vi ett pussel
Så nu tillbringas kvällarna på golvet för att gemensamt få ihop detta 1000-bitars pussel. Jag mitt nöt blir ju så i tagen när det är nått nytt så jag satt uppe till ett igår natt och pusslade. I kväll blev det inte riktigt lika länge (måste ju hinna med och blogga med :-)) Känner att jag är inne i ett flyt nu med bloggande och tycker att det är rikitgt kul.)


Vårt fina pussel


Här har vi börjat på


Så här långt har jag/vi kommit i kväll

Det finaste som finns är att umgås med sina älskade barn



Dagens mat

Lunch
Stekt lax på en bädd av blad- och ruccola sallad men en skvätt balsamvinäger, toppad med en fetaoströra (feta ost, creme fraiche och vitlök) plus några oliver och färska champinjoner.




Middag
Korvgryta gjord på falukorv, kabanoss, spenat, paprika och grädde.


Ser kanske inte så gott ut men den tog slut till sista droppen =))
 

Socker...

Fick igår en länk av den goa Anna på Facebook till en kvinna som jobbar med beroende. Vad jag fattar så är det alla sorters beroende men framförallt beroendet av socker. Mer och mer forskning visar på att socker påverkar oss som en drog. Och som de olika individer vi är påverkas vi olika av sockret. En del är sockerkänsligare och påverkas mer än andra. Tar er gärna tiden och läs under Hjärnas biokemi 

Efter det att jag läst denna artikel så började jag fundera...
Har ju varit lite låg ett tag och saker och ting har påverkat mig mer än det brukar göra. Visserligen brukar jag bli lägre på hösten för jag tycker verkligen inte om mörker och kyla även om det är en hög mysfaktor i mörkret och att kunna tända massa ljus. Men tänker jag till så har både förra hösten och denna hösten varit mer av tillfälliga svackor och inte längre perioder där man grottat in sig halva hösten och vintern.

Kan det vara så att nu en period har jag intagit lite mer kolhydrater än jag gjort förut. Jag har smakat på mitt hemlagade bröd och det har varit en del festande på helgerna. Har försökt att hålla mig till rödvin som har lägre kolhydrathalt men visst har det slunkit ner en och annan drink som då består av läsk... Har även smakat lite vanlig choklad med låg kakaoinnehåll och inte 85% som jag brukar.

Kan det vara så lätt att jag är så sockerkänslig, att dessa kolhydrater påverkar mig så mycket att jag inte bara känner av blodsockersvängningarna, då menar jag humörsvängningarna man får av lågt och högt blodsocker, 
utan att detta även påverkar min sinnesstämning över lag?

Har inte själv kunskap att svara på detta. Men visst ger "hjärnas biokemi" en tankeställae!?!

Det finaste som finns är en aldrig sinande flod av ny kunskap

Skön avslutning på helgen

Tog en lång skön morgon i soffan med frukost och musik.
Sen blev det några timmars jobb innan jag mötte upp glada K för ett spinningpass på Nautilus
Har inte varit på spinning på hur länge som helst Men det var skönt....jobbigt men skönt. Att få svettas nått så kopiöst och känna att man tar ut sig så totalt (de första 10 minutrarna iallafall hihihi) är en härlig känsla.
Att sen få komma in i duschen och känna efter att man gjort nått bra är ännu skönare.

Har haft en lugn och skön helg. Känner att jag verkligen laddat om batterierna. Trots jobb så känner jag att det har varit en lugn helg. Det har inte varit någon annan än mig själv att ta hand om, inga tider att passa, och känslan av att kunna göra vad jag vill (även om det inte blev mycket gjort).

Veckan blir som vanligt, eller iallafall mer eller mindre.
Måndag: Benja, första träffen på Ordkällan, scouter för Zebbe
Tisdag: Studiedag för barnen så jag har tagit ledigt med. MYSDAG!! Benja pingis, Fjällvandringsmöte med scouterna för mig och Zebbe ( tyvärr ingen träning för mig)
Onsdag: Benja pingis, Zebbe skytte och jag yoga
Torsdag: Benja scouter där jag ska vara med och hjälpa till denna gång.
Fredag: Tandläkaren med Zebbe, Benja till Ordkällan och sen bär det förhoppningsvis av till Kalmar!

Önskar er alla en härlig vecka med många trevliga stunder och glada skratt.

Det finaste som finns är en lugnhelg med egen tid.

Vad äter du då?

Detta är en fråga jag får ofta när jag berättar att jag inte äter kolhydrater.
Visst är den befogad. För de flesta känns det inte som mat om man inte äter potatis, ris eller pasta till maten. Precis som allt annat här i livet handlar det om vanor och förallandel ovanor.
Svaret på frågan är egentilgen ganska enkelt Jag äter som alla andra men utan dessa tillbehör Och JA jag blir mätt. Mycket tack vare att jag istället ökar fetmängden lite, alltså äter en god sås gjord på creme fraiche eller grädde. Fett mättar och gör att man håller sig mätt. Och nej man blir inte fet av fett, eller tror du att man blir grön av grönsaker med? =)

Blir inte det enformigt kan då följdfrågan bli. Svaret är: Inte enformigare än vad någon annan äter.
Hur många av er varierar er frukost varje dag? Tänker man efter så äter vi i stort sett samma frukost varje morgon. Är inte det enformigt? Eller känns det inte ganska bekvämt.
Är det inte enformigt att jämt äta potatis, ris eller pasta? Jag äter grönsker istället, varma, kalla och i alla andra former, och ser det som mitt tillbehör. Jag behöver inte känna att jag "unnar" mig en god fet sås. Jag behöver en god fet sås, för att hålla mig mätt och må bra. Och precis som alla andra varierar jag mig med kött, fisk och kyckling.

Jag säger inte att mitt sätt och äta är rätt för alla Men det är rätt för mig Jag mår jättebra av att hålla nere på kolhydraterna.  Jag är piggare och orkar mer, är mindre sjuk (har inte varit ordenligt förkyld på över ett år, pepper peppar) bra blodvärden och normalt kolestrolvärde.
En del kanske måste äta lite mer kolhydrater än jag för att må bra, en del kanske måste äta mindre....
Men jag är helt övertygad om att alla skulle må bättre av att dra ner på kolhydraterna! Och framförallt dra ner på de raffinerade produkterna så som socker och mjölproduker!

Det här vart iallafall dagens middag:
Lövbiff men isbergssallad och röd paprika till det dragonkryddad creme fraiche




Det finaste som finns är kost som du mår bra av.


Så här började dagen...

En lyxig frukost bestående av turkisk youhurt, en liten skvätt grädde, en näve hallon och lite kardemumma.

 

Detta tillsammans med de obligatoriska två frukostäggen, omega 3 kapslar och en stor kopp grönt te blev min frukost idag. Hur gott som helst Blev så mätt så (nästan lite för mätt, det är lätt att överäta när det är gott =(

Sen bar det av ner till stan för att möta L på en fika. Vi skrattade båda för så tidigt som kl 10 en lördag har ingen av oss varit på stan på länge Hahahaha. O vi som hade planerat att få välja bord fick tji för Ströget öppnar 8.30 och var precis fullt med folk. Men vi fick iallafall ett bra bord och satt där och filosoferade och diskuterade i drygt två timmar. Mycket trevligt!!!!

När vi skilldes gick jag några ärenden på stan. Bland annant ner till bibloteket för att lämna och låna. Det vart även en sväng i Baltzarhuset för att titta på de ny affärerna. Var inne på Telia och fixade ett nytt abonemang till Zebbe, så nu blir han mobil igen =). Var även och köpte var sin tröja och byxa till båda barnen och unnade mig själv en ny vardagstopp. En ny mascara köpte jag med En Loreal denna gången.

Vid två tiden var jag hungrig och gick förbi och köpte mig lite lunch på Med eller utan som intogs på jobbet innan det var dags att bita tag i papprena som till slut ska bli tre bokslut. Gjorde lite löpande först och kände att jag inte hade lust med mycket mer men tog mig iallafall i kragen och tänkte att en timme till tar jag och börjar på det sista företagets bokslut. Men jag känner väl mig!!! Ska bara.... och så gick det en timme till  Det var ju bara några grejer till och så kommer detektiven i en fram och man vill bara reda ut den grejen innan man avslutar....Men iallafall så kände jag mig tillräckligt klar vid halv sex så då stänge jag av datorn och begav mig hemåt.

Nu sitter jag här i min sköna soffa och njuter av ensamheten.
Tvn går men utan ljud för jag lyssnar på KENT via Spotify. Fick ju veta idag att de hade släpt en ny skiva RÖD och blev lite nyfiken Har aldrig lyssnat på dem tidigare, mer än de hits som spelats på radion. Men jag tycker om det jag har lyssnat på hittills plus att jag har fått massor med tips om fler album som är borden att lyssna på =)
Tack och lov för Spotify.

Det finaste som finns är goa vänner som förgyller dagen


Fredag och helg

Idag är det fredag och jag har varit med om något nytt.

Vecka har varit bra och jag har hunnit med att simma, stryketräna (gick inte gör bra) och yoga.
Kände på yogan att jag hade svårt att komma ner i varv och slappna av. Har känt lite inombordsstress några dagar så det berodde väl på det. Men det var skönt med yogan iallafall. Man blir så skönt utsträckt (vad jag tjatar om detta) Nu är det bara tre gånger kvar på denna kurs som jag går och jag känner verkligen att jag kommer att sakna det. Skulle ju kunna träna hemma men jag känner att det inte blir samma sak, svårt att ta sig  tiden, är väl inte så disiplinerad.

Idag så hade jag en massagetid inbokad hos min goa vän C. Har inte varit och masserat mig på jättelänge så jag såg verkligen fram emot detta. Som vanligt när jag kom dit och låg där under Cs händer så pratade vi om ditt och datt och veckan som varit. Jag nämnde för henne att jag kände mig lite stressad. Samtalen ebbade ut och C masserade så skönt på mig Kände att jag började slappna av och blr tyngre och tyngre i huvudet.

Sen hände det jag aldrig varit med om förut, C gav mig healing.
Det var en konstig känsla. Inte konstig skrämmande utan bara märklig. Kände att mycket släpte och blev varm i hela kroppen Jättesvårt att beskriva. Men hela eftermiddagen har jag känt mig enormt avslappnad. Det känns som om inget skulle kunna reta mig eller göra mig upprörd.
Ärligt vet jag inte vad jag ska tro Är absolut inte otroende till alternativa tänkesätt men heller inte helt övertygad.

Men jag måste också erkänna att jag är inne i en period där jag känner mig mer öppen för just energitänk (om man kan kalla det så). Har väl alltid tänkt att allt hänger samman och att det man gör mot andra kommer tillbaka till en själv, både gott och ont. Karma säger en del. Universums energier säger nån annan.

Kvällen har jag tillbringat i min soffa och bara njutit av mitt eget sällskap, visserligen med TV och den kära datorn. Känner att jag behöver hinna ikapp mig själv då det har varit ganska mycket runt om kring under en period
Samtidigt som jag njuter av att ha mycket runt omkring mig och att det händer saker så måste man ha egentid och möta sig själv ibland.

I morgon lördag ska jag fika med den härliga väninnan L på Ströget på förmiddagen. Göra några ärenden på stan och sen blir det att jobba några timmar. Har inget planerat för kvällen och det känns bra. Känner att det kommer att bli en härlig dag i morgon. =) =)

Det finaste som finns är nya upplevelser.

November

November och en av de mörkaste månaderna på året har tagit sin början.

Kände i helgen att jag började tappa lite energi. Jag var inte trött utan bara orkeslös. Men idag var jag iväg och simmade 500 m och nu i kväll känner jag mig mer energisk igen. Kollade i kalendern och såg att jag inte tränat ordentligt på flera veckor Ja förutom Yogan då men inget annat Undra just om det kan ha varit det som gjorde mig så orkeslös. Eller beror det på att det har varit ovanligt mycket att hinna med nu ett tag. Eller är det kanske rent av fullmånen som spelar mig ett spratt!?!

Kände redan i lördags när jag var vid min pappas grav att det kändes annorlunda. Brukar inte känna mig ledsen efter jag varit där men det gjorde jag denna gång. Nedstämd är nog rätta ordet egentligen.
Var på en supertrevlig fest hos min vän Åsa i lördagskväll och träffade massor med trevliga människor. Ett bra och trevligt gäng att umgås med. Och som jag hoppas att många av kommer till festen den 21:e. Men trots detta fanns nedstämdhetens känsla där och gnagde.

Hann med rätt mycket i helgen, som började med att jag hämtade Charmtrollet och fortsatte med Halloweenfest för Benjas klass på fredagskvällen (engagerad mamma som man är) På lördagen var vi på pingistävling i Ljungsbro. Det var inte jag som tävla utan Benja. Åkte ju som sagt var förbi graven på vägen hem och tog även en runda på kyrkogården här i Motala eftersom Charmtrollets gammelmorfar ligger där och han ville tända ett ljus han med. Mamma, min underbara mamma, kom och stannade kvällen så att jag kunde gå på festen. Söndagen gick i makligt seg takt med mycket sällskapsspel och lite bak. Igår gick jag o la mig vid tio, hur trött som helst.

Men idag, som sagt, känns att energin är på väg tillbaka och det känns underbart. Har lite styrketräning att se fram emot i morgon, yoga på torsdag och massage på fredag. Troligen en liten AF på fredag med en väninna från Linköping. Förhoppningsvis en fika med en väninnan på lördag och ev lite jobb eller så blir jobbet på söndag istället. Barnen är ju hos sin pappa i helgen så man vet aldrig vad helgen har i sitt sköte till fullo.

Måste försöka bli lite bättre på att ta lite kort Känner att det blir lite ont om dem just nu.

Det finaste som finns är att känna orken återvända.


RSS 2.0