En dag, ett nytt möte.

Solen skiner på oss och luften är varm.
Har haft små stunder att njuta av detta och är tacksam för det.

Har precis kommit hem från en fika i hamnen, på Hamncafét. Det var underbart väder. Varmt och skönt. Trevligt sällskap med ett par timmars intressant konversation. En hel del båtar att titta på. Vi hittade en båt som vi mycket väl kunde tänka oss att "låna" och åka till Cuba med. Tänk om man hade massor med pengar. Men som min far alltid sa: Om om inte fanns skulle jag vara kung.

Med pengarna jag har var jag idag på lunchen och köpte mig en ny tunika och ett par högklackade skor som jag ska ha på fredag när vi ska ut på galej med jobbet.


Det finaste som finns är nya möten med nya vänner.


Ny vecka

Vilket härligt väder vi har!!!
Valde fel vecka att ta semeter förra veckan men som tur är har tiden funnits att njuta av solen ändå. Jag mår så bra när solen och värmen är här hos oss. Satt efter lunch och bara njöööt i min baden baden på baksidan.

Dagarna har gått sin gilla gång med arbete och lek.
Rasmus, pudeln, lämnade jag tillbaka till mamma igår och hon kommer inte att behålla honom. Tyvärr kommer vi inte att få behålla honom heller då ägaren hade en annan fodervärd som väntade.
Igår lekte Benja med sin kompis AJ, de hoppade studsmatta och hade vattenkrig på andra området. Hur kul som helst tyckte Benja. Idag har han följt med sin pappa i lastbilen till Sundvall. Ett spännande dygn med lastning, lostning och sovande.
Zebbe åker tåget hem från Kalmar på tordag förmiddag. Han blir upphämtad av sin pappa vid tåget i Linköping. De, Benja, Zebbe, pappa K med sambo T och sonen B, ska åka på semester några dagar. Bo i stuga och bada på västkusten. Härligt!! Framförallt eftersom vädret ser ut att hålla i sig med sol och värme.

Veckan, för mig, består av arbete resten av vardagarna denna vecka, ev ett möte med en ny bekanskap på torsdagkväll, festligheter med jobbet på fredag och en brudmakeup på lördag morgon och ev lite dans på lördagkväll. På söndag får jag hem Charmtrollet som stannar några dagar.

Det finaste som finns är sommar och sol!


Midsommar

I onsdag, efter lunch, bar det iväg mot Kalmar och våra goda vänner.
Med på denna resa följde även hunden Rasmus, som mamma har haft på prov för att ev bli fodervärd. Rasmus är en charmig liten dvärgpudel på 3 1/2 år och i stort sett helt ouppfostrad. Vilket vi skulle bli varse mer och mer på denna resa =).


Resan ner vart lugn och behaglig. Stannade ett par gånger och vid ett av tillfällena åt med havd matsäck, bestående av korv och hemmalagat potatismos.


Det blev ett kärt återseende av våra kära vänner Sofie och Alex. Denna gång fick vi även göra en ny bekantskap med valpen Moltaz, denna söta lilla isbjörnen av rasen Lagotto Ramahmhmhm... En sötare och lurvtufsigare valp får man leta efter. Härligt mycket kramande och skällande (mellan hundarna).




Midsommarafton firade vi på Öland. I närheten av Egby kyrka finns en gul liten stuga som är rena paradiset. Ett jättemysigt ställe som vi fick lov att tillgå. Tack L för att vi fick dela detta paradis med dig. Här hade vi samlats, vänner och bekanta, för att umgås, äta gott och fira midsommar. Vill man se fler bilder kan man kolla in
Fias blogg


I denna lilla stuga fick vi härbärge, två vuxna, tre barn och två hundar



Lördagen blev det Ölands sightseeing. Upp till Ölands raukar i Byarum styrde vi vår kosa.





Naturligtvis vart det en liten kissepaus med =)

I samma härliga och goa anda fortsatte söndagen med lugn och ro, bara vara. Umgås och skratta i goda vänners lag. Bus med hundar och barn.




Tyvärr tog helgen slut alldeles för snabbt. Det blev ett ledsamt farväl när Benja och jag tillsammans med Rasmus åkte hem till Motala. Zebbe hade turen och förmånen att få stanna några dagar till för att umgås med sin vän Alex på tu man hand. Jag hoppas att det bloggas om dagarna ni har tillsammans så att jag får läsa om era spännande äventyr.

Himlen var otroligt vacker denna kväll




Det finaste som finns är att njuta av livet i nuet.


Seg söndag...

Efter en superrolig lördagkväll känns söndagen lite seg.

Var ju på Nya-Soffan-fest hos min goa vän Åsa igår.
Det var länge sedan jag hade så genomkul både på förfest och sedan ute med. Oftast brukar ju förfesten var kul och sen blir det sådär när man kommer ut. Men igår var ett positivt undantag.

Hemma hos Åsa var det tre mycket trevliga kvinnor som hade anlänt när jag kom dit vid sju-tiden. Fast vi inte kände varandra, mer än att vi har Åsa som gemensam länk, kom skrattsalvorna högt och ofta. Jättetrevligt. Tack för att jag fått träffa er. Hoppas att det blir fler gånger. Efter en timme kom Åsas underbara vän C och höjde stämningen ytterligare. Ytterligare tre anslöt till sällskapet. Stämningen i takt med intaget av alkohol blev högre och trevligare. Bjöd även in min vän J och en tjejkompis till honom som genast en del av en helkul fest.

Ner till stan det bar och Harrys blev kvällens mål. När vi kom dit var det inte jättemycket folk. Tog en drink och stod o pratade med trevligt folk. Mer och mer folk droppade in som väntat. Mycket cykelfolk och även kända Motalabor fanns där.
Tillbringade mycket tid på dansgolvet och hade sååå kul. Hittade en trevlig danspartner MP, men dansade även med Åsa, C, J och några andra. Tiden gick som alltid fort när man har kul.

Hittade min vän F och gick med henne och danspartnern MP till Med eller Utan och åt. Smakade bra med mat i magen vid denna tid på dygnet. Sen blev det en skön promenad hem och välförtjänt sömn. Klockan var då ca halv fem.

Vaknade denna morgon min vana trogen vid sex, halv sju Men tack o lov somnade jag om och sov ända till 12, nästan pinsamt länge men det var ju ingen som drabbades av det mer än jag själv. Satte mig ute i den härliga solen och åt
frukost. På em har min kära mor varit på besök med sin lilla hund. Tog en fika och en promenad. Tack för en trevlig em kära mor.

Det finaste som finns är att inte företa sig något vettigt. Bara njutit av solen och ledigheten.


Regn och rusk...

Igår fredag regnade det hela dagen, kändes det som. Och idag hänger det i luften.
Stackars de människor som körde Vätternrundan i natt. Jag beundrar er oerhört som gav er av. Vet att jag inte skulle göra det.

Vaknade kl 6 i morse och tänkte ta en promenad. Det var uppehåll och jag kände lusten att komma ut.
Ska bara kolla hur det gått för brorsan som körde i natt. Startat hade han gjort och kommit till Karlsborg. Okej nu går jag.
Ska bara kolla lite på Facebook. Oooo här var en rolig kunskapstest. Jag gör bara den sen går jag.
Ska bara kolla om jag kan hitta några nya som jag känner. Jo men det fanns det. Kollar runt lite till bara.
Ska bara äta frukost först är så hungrig nu. Mmmm gott med frukost Turkisk yoghurt med frusna hallon och lite kanel.
Ska bara skriva ett inlägg i bloggen. Det var ju några dagar sedan och det har ju hänt en del.

Och här sitter jag än....

Men snart ska jag......åka ner på stan. Brorsan kom i mål vid 8-tiden efter 10 timmar på cykel. Bra tid!! Så honom och min vän A missar jag målgången på.
Höjdpunkten för att åka ner på stan är att se Benja spela tutofon (baryton) i Statsparken. Musikskolan ska hålla konsert och hans orkester är en del av orkestern. Ska blir så roligt att höra. Mamma  och hunden, Rasmus, kommer ner med för att lyssna.

Sen i kväll ska jag på fest till min goa vän Åsa Hon ska ha nya-soffan-party. Det ska bli roligt. Det blir utgång till Harrys tror jag. Brukar vara massor med folk och jag är säker på att det blir en trevlig kväll.

Det finaste som finns är en god föresats....

I Avslutningentecken...

I måndagskväll var det klasskul med Benjas klass. Vi, barnen i klassen, syskon och föräldrar, träffades på fotbollsplan vid skolan för lite trevligt umgänge och brännboll., Föräldrarna mot Barnen. Det var en trevlig tillställning som en klassmammorna tog tag i fixade. Duktiga du!
Barnen tyckte att det var jätteroligt och många pappor och en del mammor med.. Några av oss mammor var supportrar. Naturligtvis vann barnen. En mycket trevlig kväll.

Tisdagen hade vi SKOLAVSLUTNING.
En fin tradition som våran skola har är att ha den på kvällen. Egentligen slutade inte terminen förrän på onsdagen. Vi slutar ju lite tidigare här i Motala eftersom vi har Vätternrundan på fredagen och då behövs skolorna för alla besökare som kommer hit.
Barnens dag består i att 5:orna spelar brännboll mot lärarna och sen slutar alla för dagen för att sedan återvända till kl 18 och ha avslutningen. 
Jag hade em ledig så barnen och jag tog en sväng ner på stan. Vi var även på bibloteket och lånade lite ljudböcker som vi ska lyssna på när vi åker ner till Kalmar nästa vecka.
Sen blev det avslutningsglass i Borenshult. Det är jättemysigt Vi har tagit den där glassen ett par år nu så det börjar bli en tradition.
På avslutningen sjunger alla klasser var sin sommarlåt och alla sjunger Den blomstertid nu kommer och allt avslutas med Nationalsången. Sen går man till respektive klassrum och säger Hej då.
Mormor var med och hon följde med till Benjas klassrum Medan jag valde att följa med till Zebbes. Detta var ju hans allra sista dag på Bråstorpsskolan!


Min fina Zeb på väg till avslutningen


Min fina Ben på väg till avslutningen


Här sitter och står alla i gympasalen på skolan


Benjas klass tillsammans med ettorna sjunger sin sång


Zeb i sitt klassrum Har fått ros och sommarhälsning


Min fina killes sista dag på denna skola. Lycka till med allt som du företar dig!!

Vi åkte sedan hem och åt tacos i mängd och parti. Busade runt så mormor höll på att bli tokig på oss.
Sen satt vi uppe jag och barnen ända tills vi somnade i soffan allihopa. HAHAHA
En härlig start på sommarlovet!!


Onsdagen hade vi sovmorgon Så skönt!
Hade en lugn förmiddag. Jag var en sväng till mamma och kollade in hunden som kom på besök, som mamma ska ha på foder. Barnen fick vara hemma och var nöjda med att spela tv-spel. 

Till lunch hade vi bestämt som avslutningspresent att gå och äta på Texas. Benja åt pannkakor och pizza. Jag och Zebbe valde pizza och tacobuffé. Till efterrätt fanns det chokladpudding och grädde.
Det var jättegott och mycket uppskattat av barnen som gärna ville gå hit igen. Vi hade så trevligt och jag kände att detta var en skön första dag på barnens sommarlov.

Efter maten var det dock dags att säga farväl. Barnens pappa kom och hämtade dem så att de får tillbringa tid med honom nu när det är sommarlov och denna vecka har han varit ledig emedan jag jobbar. Så till söndag eller måndag blir det tomt hemma. Men det är kanom för barnen.

Det finaste som finns är härliga avslut att minnas...


Några bilder från Minivättern


Uppladdning innan loppet


I startposition


Målgång och medalj


En stolt kille efter målgång och återhämtning


Uppträdande av Cirkus Mixi (detta är Zebbes kompis)

Magisk söndag...

Jag kan inte säga annat än att jag har haft en underbart härlig helg

Söndagen började med att skicka iväg Zebbe på skolresa. 12 av 17 barn skulle i bil åka till Boda Borg och busa.
Förväntan var härlig att se. Jag fick inte ens skjutas honom utan han gick/sprang till skolan denna söndagmorgon.

Benja, Charmtrollet och jag åt frukost i lugnan ro.
Sedan gjorde vi oss färdiga för att ta oss ner till stan och Benjas lopp i Minivättern.
För att få med mig Charmtrollet, som inte behärskar att cykla, var det till att rota fram den gamla cykelbarnstolen (ibland är det tur att man sparar saker) Han tyckte det var underbart att sitta där bakpå och "Oj vad fort det går". Har ju även med detta hittat en lösning för att kunna ta oss ner till Varamon i sommar när vi ska bada. Om vi inte vill promenera.

Det var gott om folk och vi var för en gång skull ute i god tid. Tillbringade tiden med att titta på Cirkus Mixi som uppträde i Statsparken. Mixi består av barn som går på cirkusskola. En av Zebbes klasskompisar är med och jonglerar bla.

11.14 var det dags för Benja och starta och han var så duktig. Mormor och svägerska med barn stod  tillsammans med oss i målet och tog emot. Medalj och annat fick han och var själv stolt.  Bilder kommer.

Därefter gick vi för att se om det var dags för min bror att komma i mål. Vi fick höra att det var en klunga på väg in med en beräknad tid på 3 tim o 50-55 minuter. O trodde ju förstås att han skulle vara med där. Men tji fick vi. Vad har hänt???
Mamma går bort till klungan och informerar sig. Bror hade tappat taget men på ärofyllda 4 timmar och 12 minuter kommer han in. Själv var han inte nöjd. Men det var vi. De flesta som kör ligger på mellan 5 och 7 tim, iallafall av de som jag känner som körde ska tilläggas.
Var själv så inspirerad att jag föreslog svägerskan att vi skulle cykla Tjejvättern nästa år då det är 20-års jubileum.

Benja fick dagen till ära bestämma mat och det blev som väntat Sibylla. Sen var det dags att cykla hem. Kändes som det var väldigt mycket uppför hem HAHAHA.

Sen var det bara att plocka ihop sig för em pass
Benja körde jag hem till bror och fru för att leka. Charmtrollet åkte hem till sin mamma. Själv styrde jag kosan mot Karlskoga för att hämta hem Zebbe. För att hinna med ett sedan länge bestämt kvällspass kunde han inte stanna tiden ut på skolresan utan snäll som man är åkte jag 3 timmar fram och tillbaka för att hämta honom.

Kvällspasset...
En helt underbar och magisk kväll med mina två barnen, nästan 1500 andra människor och.....
JOE LABERO.
Det var helt fantastiskt. Vet inte hur många gånger jag tappade hakan och satt där undrandes "HUR??"
Zebbe var helt tagen han med. Han var såååååå imponerad. Vid ett av tricken stod han på vår rad framför mig, vi satt  i mitten men längst ut.
Zebbe kommenterar efter: "JAG SATT MINDRE ÄN EN HALV METER FRÅN JOE LABERO OCH ANDADES IN  HANS CIGGARRÖK. WOW!!!". Lyckan var gjord!

Det finaste som finns är ett magiskt ögonblick

En underbar lördag...

Har haft en underbar och faktiskt energigivande dag.
Förmidagen tog jag det lungt. Städade lite, byte bensinslagn på gräsklipparen och läste lite bloggar.

Efter lunch hämtade jag Charmtrollet, min helgpojke,  och vi styrde kosan till min mamma där vi tog en liten fika och hämtade upp brorsans son. Vi tre tog en promenad ner till stan och tittade på tjejerna som cyklade i mål och allt folkmyller.
Målet med promenaden var hamnen och en glass. Var sin stor chokladglass i strut föll valet på. Satte oss och tittade på båtarna och hade tur med att "Kung Sverker" kom i genom hamnen. Innan promenaden tillbaka till bilen lekte barnen en stund i lekparken. Jag tror att dom tyckte vi hade en härlig em, dom liksom jag.

Mina barn var i flaggorna att komma hem så vi styrde kosan hem. Fyra barn hamnade på studsmattan och hade så roligt. Det var ett huller och buller av ungar med massor av skratt.
Själv passade jag på att klippa gräset med min fixade gräsklippare och att laga hamburgare.
Medans vi åt kom min bror och hämtade sonen som var mäkta trött. Tack A för en jättetrevlig eftermiddag.

Ikväll kommer alla barnen att somna snabbt tror jag och i morgon väntar nya äventyr...

Det finaste som finns är en härligt energigivande dag med barn.

Cykelvecka i Motala

Idag drar det igång... Cykelveckan i Motala.
Denna lördag är det dags för Tjejvättern. Ett lopp på ca 10 mil för bara tjejer. I år är det ca 5000 tjejer som deltar.
Så nu är det massor med folk i stan. Kul!!!
I morgon är det dags för Halvvättern. 15 mil för både tjejer och killar. Brorsan med några vänner ska köra runt. De hoppas på att komma runt på ca 4 timmar! LYCKA TILL! Håller tummarna.
Söndagen bjuder även på Minivättern. Detta är ett cykellopp för barn mellan 6 och 10 år. Benja ska delta och köra den långa sträckan av 2600 meter. Detta brukar var en riktigt trevlig tillställning. Barnen får medalj, saft och bullar och frukt.
Detta är näst sista gången Benja får cykla och han ser fram emot det.
Zebbe har cyklat de åren har fick vara med. Han får nu vänta på Halvvättern som man får börja delta i från 15 års ålder. Jag kanske ska föreslå att vi ska cykla tillsammans om 3 år. Hmmm Vem vet...

Nästa vecka är det Vätternrundan. Den stora rundan som går runt hela Vättern och är 30 mil lång. Här är det ca 17-18000 människor som cyklar detta lopp. Snacka om att Motala invaderas av cyklar och nästan fördubblar sin folkmängd under denna helg ( Det brukar vara en rolig lördagkväll att gå ut på...) . Man har starttider från 20.00 och framåt. De flesta tar sig runt på mellan 12-16 tim. Även detta lopp ska brorsan cykla. Lycka till än en gång!

Filosoferar: Borde man inte cykla åtminstånde Halvvättern när man bor i Motala?
Vet ju att jag funderade på detta tidigare i år. Men så blev det inte i år. Är detta verkligen något för mig? Vet inte om jag är tillräckligt motiverad eller envis. Tror inte heller att jag är tillräckligt diciplinerad i träningen. En del säger att man behöver knappt träna något för att orka runt Tjejvättern. Det låter ju bra men då måste man kanske vara envis istället?!
Lite sugen är jag men när det väl kommer till kritan...hmmm...tål att tänkas på.

Lycka till alla nu som deltar genom att cykla i något av våra lopp här i Motala. Önskar er all ork ni bara kan få och att ni efteråt känner er stolta över vad ni har presterat.

Det finaste som finns är en härligt festlig cykelfest.

Det finaste som finns är en riktigt härlig cykelvecka

Scoutläger

Glömde ju berätta....
I Kristi himmelsfärds helgen var det dags för det årliga scoutlägret med alla fyra kårerna i närområdet, Vadstena, Borensberg, Motala (där Benja är med) och Eken (där Zebbe är med) Denna gång var det Borensberg som var värdar och lägret höll till i Trädgårdstorp från torsdag lunch till lördag lunch. Totalt var det ungfär 70 deltagare i åldrar från 8 till 60 år

I år var det en ganska blöt tillställning men barnen stortrvides.
Zebbe släppte jag av på torsdagen  och såg sen knappt röken av honom.
Benja och jag hade bestämt att vi skulle sova över natten mellan fredagen och lördagen. Han ville inte sova där mer men han var med hela dagarna. Detta resulterade ju i en del farande för mig, men vad gör man inte för sina barn.
Sovadet på natten blev ju inte det bästa. Tänkte att jag skulle klara mig med bara ett liggunderlag men dett a gör jag aldrig om. Sååååå stelt i ryggen och nacken.(resulterade i en skön massage på måndagen)
Här kommer några bilder från lägret




Barnen fick lära sig om vind, vatten och värme.


Här firas flaggan


Patrullerna skapade var sitt djur av naturen


Lägerbål på kvällen, Mysigt trots hängande regn


Benjas tält


Utsikt över köket och matsalen


Tältbyn


Och till sist men egentligen först Portalen, ingången till lägret. Denna var Zeb med och byggde upp.

Jag önskar att fler barn fick uppleva detta. Man lär sig så mycket nyttigt. Lägerlivet blir lite som Wild Kids.

Det finaste som finns är att ha upplevt ett riktigt scoutläger.


Sorg i hemmet...

Igår blev vi tvugna att låta Speedy somna in.



Som vetrinären sa "Nu är han i himlen".
Må så gott vår lille vän. Vi saknar dig och kommer att minnas dig lång tid framöver.





RSS 2.0