Fredagskväll på en tisdag...

Kvällen har känts som en fredag fast det bara är tisdag men det beror väl mycket på att man ska vara ledig och storhelgen närmar sig.

Har tillbringat min kväll framför tvn och tittat på ett par romantiska filmer Åt lite inkokt lax och avslutade med lite ost, till det ett glas vin




Har även pysslat lite med min nya leksak men det kan jag inte berätta mer om nu för det är en hemlighet och min julklapp till mig själv som jag fuskade lite med i förskott hihihi

Det finaste som finns är nya leksaker ;-)


Nu är det ledigt =)

Nu har julledigheten börjat....
Känner att det ska bli såååå skönt Bara ta dagarna som de kommer och njuta =)

Det mesta av maten är fixad i helgen, skinkan grilljerad, köttbullarna rullade och julgodiset lagat.
Ska bara grava lite lax och göra revbenen =) Det är det jag har på min lott att fixa, resten av maten kommer bror och fru och mamma med på julafton. Plus att jag fick en stor korg med frukt, ost, korv och kex av min kära chef idag. Så den plockar vi fram till julbordet.

Granen vi var och högg i Stubbetorp i lördags är klädd så det är bara tomtarna som ska fram. Tyvärr har jag inte fått igång ljusen i granen och så behöver jag fixa en skarvsladd men det hinns i morgon.

Min underbara mamma har varit här idag och städat åt mig, tagit sånt som jag har svårt att hinna med som att frosta av frysen och lite annat smått och gott Jag har nu bara att plocka undan grejer och ta golven.

Känner ingen som helst hysteri utan känner att jag har gott om tid att fixa. Men som alltid brukar jag komma på saker i sista stund och får öka takten på slutet =) Men det är jag! Har ju svårt att känna mig stressad förrän jag verkligen har kniven på strupen, så att säga hihihi. Men det brukar lösa sig för det mesta och då lever jag i den tron att det kommer att göra det den här gången med =)

Redan ikväll åkte barnen till sin pappa så att de kan fira jul med honom. Tur att de kommer hem igen till lunch på julafton så att jag får rå om dom på eftermiddagen och kvällen iallafall =)

Morgondagen kommer därför bestå av sovmorgon, en sväng på stan och fixa julklapparna och lite andra ärenden. Hem och fixa det sista med hemmet och maten.
Kvällen ska jag tillbringa med goda vänner och en Bingolott =) Har inte spelat bingolotto på hur många år som helst så det kommer bli kul. Kommer att bli en trevlig liten uppesittarkväll. =) Säkerligen med många skratt, lite allvar och djup men ett härligt umgänge. =)

Det finaste som finns är långledighet i julens tecken.


Julgodis

I lördags gjorde vi JULGODIS..


Det blev både knäck, vanlig ischoklad och vit ischoklad, nougatkulor doppade i vit choklad, marsipan doppade i vanlig choklad och blandade nötter i mörk choklad (mest till mig)
Funderar på att göra nån kola med men det blir bara om tiden räcker till =)

Det blev även pepparkakhus bygge
 
Zebbe fick det stora förtroendet att sätta ihop huset med smält socker
(lite rädd var jag ju att han skulle bränna sig Det är ju så hiskiligt varmt, men det gick bara bra)


O så här fint prydde Benja och Charmtrollet huset =)

Det blev även lite pepparkaksbak





Det finaste som finns är gott godis =)


En härlig vinterdag...

... är det idag. Lagom med snö, solen skiner och det är ca 5 grader kallt Om jag nu skulle säga att vinter och kyla är någon favorit så är detta mitt favoritväder idag.

Sitter på jobbet och tittar ut genom mitt fönster och tittar på björktrastarna i rönnbärsträden utanför och solen glittrar så fint i snön. Det är lätt att bli uppslukad av denna syn men jag jobbar faktiskt samtidigt. =)

Nu har jag bara, efter denna dagen är avklarad, två arbetsdagar kvar innan långledigt. Tjatar ju lite men jag känner bara att det ska bli sååå skönt. Känner att jag börjar komma lite i julstäming nu med det härliga vädret som är nu.

Ikväll blir det fredagsmys i soffan med sushi och kebab. Låter som en god kombo va hahaha. Och kanske en film med lite fredagsgodis. Ser vekligen fram emot helgen =))

I helgen ska vi ha våran helgpojke och fixa med julen för hela slanten. I morgon fm blir det att åka och hugga julgranen och igår kväll bestämde vi vad för godis vi ska laga. Det blir så klart knäck och ischoklad men också pepparkakor, pepparkakshus, mandelmassekulor doppade i choklad och även nougat doppad i vit choklad. Mumsigt! Sen blir det nog att städa och pynta lite. Och ev om tiden räcker till att förbereda lite av maten till julen.

Det finaste som finns är en julig helg


Snö har kommit...

...o det är så vackert vitt och ljust ute.
Kunde det hålla sig såhär med ett par tre minusgrader så får det gärna vara vinter. O har vi tur så håller det sig över helgen iallafall Det skulle ju bli kallare tills dess sa tidningen. =)

Just nu gör jag inte mycket mer än att längtar till helgen då vi ska julstöka hemma och till den 23 då min långledighet ända fram till den 7 januari börjar Det ska bli så skönt.

Idag blev två saker bestämda!

Dels att barnen ska åka till  sin pappa den 23 och komma hem igen på julaftonsförmiddag.
Det känns jättekonstigt!! Under alla år jag har haft barn har jag alltid haft dem hela julafton med våra traditioner på kvällen innan med att pynta hemmet och granen, smaka av skinkan och mysa med glögg och på julaftonsmorgon när barnen öppnar sin morgonklapp och vi äter en lång och god frukost med jordgubbsshake och scones innan vi förbereder oss för resten av dagen. I år kommer alltså barnen inte vara hos mig för detta och det känns som sagt konstigt. Men jag försöker se det på bästa möjliga sätt: Jag är ju lyckligt lottad som trots delad vårdnad om barnen alltid har fått ha dem på julafton, Jag är lyckligt lottad för att jag får ha mina barn på julaftonskvällen och faktiskt större delen av dagen, Jag är lyckligt lottad som har barn vars båda föräldrar som vill umgås med sina barn på  julafton.
Det kommer att bli en härlig jul!

Dels har jag bestämt att jag och barnen ska bjuda hem några av mina vänner på Juldagen för umgänge och mat. Jag ska laga kalkonlunch och på kvällen tänkte jag vi kunde ha knytis. Har haft denna tanke i ett par år nu så nu var det dags att göra slag i saken. Jag vet ju att det finns många som sitter mer eller mindre själva hela julen och då kan man ju lika gärna umgås med vänner om man vill tycker jag. Så är du min vän, med respektive, med eller utan barn, och känner att du skulle vilja komma till mig på Juldagen så hojta till under veckan så är du/ni välkomna!
Det kommer att bli en härlig jul!

Det finaste som finns är en vit härlig jul! 


En tidig julhälsning

Hittade detta lite söta och roliga på en blogg och ville dela med mig =)


elfme


Det finaste som finns är julstämning

Envis förkyldning och mys

Har en förkyldning som inte riktigt vill ge med sig.
Var hemma i början av förra veckan då förkyldningen var som värst. Det var skönt att bara vara och lyssna på sin kropp Är ju inte alltid så duktig på det utan kör på ändå och det brukar ju gå bra. =) Har varit väldigt lite förkyld det sista året så man får ju vara glad för det =) Och förkyldningar går ju över.
Hade nu gärna varit hemma hela veckan men man blir lite rastlös men också lite stressad av att veta att jobb ligger och väntar. Därför blir det att jobba lite i helgen. För att hinna ikapp.

Det är ju inte så långt kvar till julledighet, 23/12 till 6/1 blir jag ledig SÅÅÅ SKÖNT!! Ska bara njuta av ledigheten, umgås med barnen och göra vad annat andan faller på.
Vi har ev ett litet projekt att byta rum jag och Benja. Så det kanske blir av på lovet. 
Vi ska även åka på en liten kyssning med Viking Line efter nyår Barnen tycker att det är så kul och jag tänkte att jag ska unna mig nån behandling på SPAt. Det är så skönt att bara komma hemifrån och njuta av barnen och äta gott. På loven har de ju även en massa aktiviterter för barnen även om mina börjar bli lite stora för en del saker De står ju gärna vid pengamaskinerna och försöker vinna de stora pengarna hihihi

I helgen är barnen med sin far. De skulle åka och hälsa på farbror i Emmaboda och även ner till Skåne och gratta syster som fyllde 18 år i veckan. Och jag är ju inte den som brukar säga nej till mina barn när de vill göra nått kul med sin far och släkten på den sidan. Så jag frågade dom om de kunde tänka sig stanna hemma nästa helg istället så att vi hinner göra lite julpyssel och mys här hemma Och det ville de göra.
Så nästa helg kommer att ägnas åt att fixa julstämning här hemma. Plocka upp tomtar, baka pepparkashus, göra julgodis och annat som hör julen till. Ska bli så härligt!

Denna helg fick jag ju då istället till min egen Och det passade ju ganska bra eftersom jag behöver jobba ganska mycket. Har dock tagit en lång och skön mysmorgon med god frukost, lite dator och tv men även lite sudoku som jag blivit lite sugen på igen I morse gick det grymt bra och löste flera svåra hur lätt som helst =) yheee

Igår kväll hade jag en egen mysstund.
Lagade kycklingfile och gjorde en ädeloströra till. Tog ett glas rödvin och tänkte titta på "Män som hatar kvinnor".
Vårt PS2 har gått sönder så jag tänkte att jag kunde titta på min dator. Men icke sa nicke Den kunde inte läsa DVD film av någon anledning. Men skam den som ger sig. Ut och Googla och tog reda på att jag behöver en DVD detecor i datorn, så det var bara att ladda hem. Försök nr ett misslyckades, ut igen och hitta ett annat program och hurra filmen startade.
Det var en mycket bra film Har läst boken och på sätt och vis var det bra. Tycker ju egentligen inte om att titta på "otäcka" filmer själv men nu visste jag ju ungefär vad jag hade att vänta mig hihi Visst är jag larvig!?!

Nu ska jag gå och göra mig lite lunch och sen åka och jobba några timmar. I kväll ska jag hem till goa vännen Lotta på mat och lite vin. =) Så får vi se vad det blir av kvällen sen

Det finaste som finna är då, nu och sen med mys.


Box Attack

Var i väg i kväll till Korpen på ett träningspass med glada K. Vi skulle prova BoxAttack-pass. Passet bestod av ca 30 minuter Boxövningar och ca 30 minuter styrketräning. Det var ett trevligt pass men inte riktigt min grej. Vi skrattade oss igenom stora delar av passet så om inte annat så fick skrattmusklerna sig en ordentlig genomkörare. Men jag är rätt säker på att jag kommer känna av passet i kroppen i morgon.

Kände lång väg att min kropp inte var hel än efter fallet häromdagen. Överarmarna var helt stumma  och känns som tunga klumpar. Orkade varken boxas och framför allt inte göra armhävningar. Helkört. Det blir nog till att vila lite till, ev bara köra kondition i så fall.

Det finaste som finns är en hel kropp

Nu snöar det!

Frosten har bitit sig fast i marken och gett den ett vitt tunt tunt täcke. Och just nu fylls täcket i genom att det kommer flingor från skyn.

Sitter här på jobbet och har lite lunch och tycker som min son Zebbe, att jag längtar till värmen!
I går och idag har det varit minusgrader och kallt. Det bästa med det är att det har slutat regn. =)

Ska jag berätta vad jag gjorde i måndagskväll...
Jag var och handlade på ICA Maxi (hahaha)
När jag kom ut därifrån gick det en dam framför mig så försiktigt, rädd för att halka på nån isfläck. Larv, tänkte jag, så halt är det ju inte. Nu finns det dock andra saker än isfläckar som kan sätta käppar i hjulet för en och en del straffar Gud snabbare än andra =/.... För plötsligt känner jag nått som fastnar runt fötterna på mig och jag faller som en fura (prata inte sånt där gammalt språk sa Benja till mig när jag berättade, hahahaha).

Sådanadär plastband som burkar sitta runt paket/kartonger, en sån, låg där på marken utan att jag såg den och på något sätt lyckades jag trampa med båda fötterna i den.... och nästa steg blir inte ett steg utan ett platt fall... Det gick hur fort som helst! Damen som gick framför mig vände sig om och undrade hur det gick.Trodde att jag halkat. Men larvig som man är, är man ju uppe snabbt på benen och säger att allt gick bra. Och det gjorde det...förutom att jag var öm i knäna och handflatorna som jag landade på.

Konstigt nog blev det värre framåt kvällen, ena knät kändes inte alls bra och överarmar, rygg och huvud var ömma. Sa till Zebbe på skämt att han får hjälpa mig ur säng i morgonbitti. hahaha. Gammal kropp som man har nu.
Var ganska öm i kroppen igår med och framför allt att gå nerför trappor var ömmande. Men idag känns det bra igen och ömande kroppsdelar har återgått till normalt läge.

Så nu hoppas jag att årets vintervurpa är avklarad!! Hahaha

Det finaste som finns är goda tankar till alla! Tänk på karman


40-årsdagen

Ja så här såg det ut för en vecka sedan när barnen kom in och grattade mig på morgonen.
Gulliga mor min kom insmygande med och hade tagit med sig färska jordgubbar, grädde och champange.

Lagom trött ser man ju ut kl halv sju hahahaha
       


Denna underbart fina bukett fick jag med blomsterbud av min goaste Fia och familj. Tack så jättemycket Den står sig faktiskt fin än =))
     


På kvällen bjöd mor på restaurang Vi käkade sushi nästan allihopa  Smakade jättegott Var jättelänge sen jag åt det och till min förvåning tyckte båda barnen om det med Framför allt Zebbe som tyckte att vi skulle åka tillbaka dan därpå och käka igen.

       
Blev så fint uppvaktad med blommor, choklad och en upplevelsepresent från liveit.se
Hade massor att välja på så nu börjar beslutsångesten komma. Tack snälla familjen för en trevlig kväll och för en rolig present.

På denna dagen fick även två bekanta barn. A i Kalmar fick en liten dotter och S i Nyköping fick en son. Stort grattis till er båda!

Det finaste som finns är en härlig födelsedag Tack alla som grattade och uppvaktade.

RSS 2.0