Förintelsens minnesdag

Här om dagen var det Förintelsens minnesdag, närmare bestämt i onsdags.
Då var det 65 år sedan (27 jan 1945) som Auschwitz befriades.
Kan känna både glädje och sorg över att denna dag finns. Glädje i att de människor som överlevt blev fria, glädje i att vi fortfarande idag kommer ihåg vår historia. Sorg i att vi måste påminna oss om detta hemska som hände i Europa under 2:a världskriget.

Eftersom båda barnen är scouter och båda kårerna var med och medverkade i en manifestation i Motala på torgen i onsdagskväll så var mina barn med där. Zebbe bjöd folket som kom för att lyssna på glögg och pepparkakor. Det var en man där som berättade om sin tid i koncentrationslägret.
Jag ska erkänna att jag var inte där och lyssnade Det var kallt och det snöade massor så jag gick och gjorde något så ytligt som att shoppa kläder till mig själv istället.

Efter tal och sång på torget blev det fackeltåg ner till kyrkan och dit gick jag faktiskt och lyssnade på den gudstjänsen. Teatersällskapet Gryningen spelade upp en liten pjäs och det spelades vacker musik och höll minnestal. Prästen talade om hur viktigt det är att vi inte blundar utan verkligen ser våra medmänniskor Att det börjar hos och själva och med vår egen personliga historia för att vi ska kunna förstå andras och för att vi ska kunna vara goda medmänniskor. Tänkvärt verkligen!

Man vet ju att dessa utrotningar av folkslag fortfarande äger rum i världen och det är ju bara såå hemskt Man känner sig ganska hjälplös. Men börjar man hos sig själv och ler mot omvärlden så blir den bätter Eller som min goa goa vän Fia skrev i sin blogg: Bättre ett leende för mycket än inga alls...

Ger samma uppdrag till er alla som Fia gör i sin blogg: ha en leende och glad helg som går i det positva tecknet..


Det finaste som finns är att ett leende är alldeles gratis att ge bort.

Vardag

Nu har alla aktiviteter dragit igång och vardagen är i sitt rätta spår
Känns både bra och dåligt. Skönt att ha rutiner och vardag Tråkigt att ha rutiner och vardag =)

Denna termin har vi bestämt att inte köra simningen Lite tråkigt tycker jag att det är för simning är en sån bra träning för barnen på alla sätt. Men det blir för mycket så nu kör vi "bara" scouter, pingis och skytte. Det blir fyra dagar i vecka iallafall att köra men också tre dagar för mig och min träning på Nautilus =) Inget ont som inte har något gott med sig.

Fick idag bekräftelse på min anmälan till Yoga
Kommer denna termin att göra detta via Folkuniversitetet. Tyvärr passade inte tiderna riktigt bra för den Yogan jag gjorde förra terminen men Livshälsan. Men jag håller tummarna att detta blir minst lika bra. Jag får ju iallafall Yoga. Nått annat som redan nu är bra är att det är på söndagar, sen eftermiddag. Tiden är så bra att oavsett om barnen är hemma eller kommer hem från sin pappa blir det eftermiddag en stund och sen hinner det inte blir senkväll utan man hinner med lite efter med. Kanoners känner jag nu. Kan nästan inte tänka mig en bättre förberedelse inför veckan som kommer =)

Det finaste som finns är de små vardagssakerna i livet.


Pizza online

Lördag kl 18.40 Har precis gjort min första beställning av pizza via onlinepizza.se 
Vi beställde på Maxim Har inte ätit pizza från dem på flera år så nu var det dags att testa igen. Håller tummarna för att det ska vara gott. Barnen ville ju som vanligt ha Kebabpizza men ibland är det väldigt tråkigt kebabkött på en del pizzerior Konstig smak och konsistens. Vanligvis brukar vi köpa på Ekön, som är väldigt gott, men kände mig superlat idag och hade ingen lust alls att ge mig ut för att hämta hem. Tror visserligen att Ekön med har utkörning men det kan vara kul att testa nått annat (hoppas jag)


Utvärdering
Pizzan och kebabsalladen var goda. Både jag och barnen var nöjda och belåtna. Nackdelen var väl bara att det tog en timme för beställningen att komma Det fick man ju reda på när man beställde Men nu vet man det och kan lägga beställningen lite tidigare så att inte man får äta allt för sent. Men till fördel för pizzaonline var de 6 minuter före utsatt tid :-) Kommer säkert när latmasken slår till använda denna tjänst igen.

Det finaste som finns är lösningar när latmasken sätter in.

Dirty Dancing

Har tillbringat söndagkvällen med att titta på film

Först var det Karate Kid 3 Vilka minnen det tar en tillbaka till. Zebbe satt med och titta och han tycker MR MIUIAGI är så cool! Det han kan vill han med kunna och jag skulle inte tacka nej till hans lugn själv heller. Kan idag inte förstå att man tyckte Daniel, Karate Kid, var snygg Kan inte se det alls idag. Men visst fyller filmen en med en viss härlig känsla av att det goda alltid segrar

En annan film som verkligen ger den känslan är Dirty Dancing. Den gick på TV4Film den med ikväll Så det blev två gamla 80-tals godingar. Jag måste bara säga att jag tycker den är såååå bra! Den fyller mig med en lyckokänsla och man blir glad av den. I den filmen är ju Patrick S såå snygg när han står där på stocken och ska hålla balansen och man ser musklerna på överarmarna MMMMMMMM! O Babe som är så sensuell, vacker och oskyldig.
Även om man sett filmen flera gånger förut så tycker jag att den fortfarande är sevärd och skulle gärna se den igen. Och nu under januari och del av feburari så kommer den ju tillbaka så det blir säkert nån mer gång Hihihihi

Det finaste som finns är att kunna svänga de lurviga ;-)

Blodprov

Imorse var jag med Benja på Barnmottagningen för att ta ett blodprov
Detta är något som han känner väldigt stort obehag av. Han tar "gärna" i fingret men inte i armen.
Men med Embla och en underbar sköterska så gick det bra och det var inte alls så farligt som han trodde innan. Han var iallafall superduktig och jag är så stolt över honom!!

Blodprovet skulle vi ta för han har haft lite kli på huden ibland. Och jag ville kolla om de kunde hitta nått.
Jag misstänker fisk och ev citrusfrukter. Kan även ha varit de nya omega 3 tabletterna jag provade som inte fungerade på Benja. Men även om han är känslig mot viss mat så är det inte säkert att de hittar nått i blodet Då får köra uteslutningsmetoden istället eller intensiv utsättning =)
Så i helgen bestämde vi oss för att köra fiskhelg. Tyvärr vägrar ju Zebbe äta fisk så det blir väl lite dubbelmatlagning.

Det finaste som finns är att se sonen övervinna sin rädsla


Grabbarna är hemkomna

Det var så skönt att se dom förut i eftermiddags. Dagarna som de har varit borta har gått fort och jag visste ju att de hade det härligt på Gotland men visst saknar man dem och längtar. Skönt att ha dem hemma igen.

Barnen har haft det så bra på Gotland. De har kört traktor och skjutit med Mooser, nått form av gevär som farfar har. De har varit ute och lekt i snön och vart i Visby och kollat runt. Dagarna hade gått så fort. Det första som barnen berättade när de kom hem var att pappa har friat till sin sambo och att bröllopet blir på Gotland i sommar. STORT GRATTIS önskar jag verkligen. Barnen är jätteglada för detta och jag med. =)

I övrigt har söndagen varit lugn och behaglig. Har lite träningsvärk i benen av allt springande i trappor från gårdagens flytt men det är ju skönt att det känns att man har gjort nått =). Annars har jag mest legat i soffan och tittat på TV men åkte även ner och jobbade ett par timmar Det var skönt att hinna undan lite och komma ikapp.

Festen igår hemma och vänninan C var jättetrevlig. Jag tror många hade roligt åt mig med för jag blev nog liite överförfriskad. Men det är smällar man får ta Det kostar ju att ligga på topp HAHAHA. Till största delen var det människor som jag träffat förut men det är ett härligt gäng och mycket skratt och annat som hör till fanns där. De flesta gick ut men inte jag, kände inte alls för det utan gick hem och sov gott istället. Härliga bilder finns på några av vännerna som var med på festen.

Det finaste som finns är att få hem barnen

Flyttlass

Nu i dagarna tre har det blivit mycket jobb. 8-18 varje dag. Men jag klagar inte Jag väljer ju själv. Barnen är ju på Gotland och det är så skönt att komma ikapp snabbt efter den långa julledigheten som jag hade. Och just nu är det ju lite mer med tanke på att det ska göras kontrolluppgifter och rapporteras till Fora under denna månad med.

I onsdags var vi och överaskningsfirade min kära vän Åsa. Hon fick den beakningsvärda åldern av 30 år =) Vi var ett par stycken som, trots att Åsa sagt ifrån och istället bjuder på fest i slutet av maj, kände att vi ville bara kort uppmärksamma våran goa vän. Det blev väldigt enkelt med en bukett tulpaner och lite kex och ost i köket. Men mycket trevligt. Än en gång Åsa: STORT GRATTIS!

Idag är det lördag och vi ska köra flyttlass. Det är Åsa som ska flytta ut till ett hus i Medhamra. Ett litet hus som hon har fått hyra Är man nyfiken på hur detta hus ser ut så kan man titta in på
Åsas blogg Så dagen kommer nog att bestå i att packa och bära kartonger och möbler. Jag är så glad för Åsas skull att hon äntligen har hittat ett hus efter lång tids letande. Jag hoppas såå att hon kommer att trivas.

Sedan i kväll blir det lite fest för en annan väninna som också fyllde år i veckan Det ska med bli kul. Det blir ett tio tal personer som kommer och flera av dem är härliga människor som man gärna umgås med. Vi får se hur det blir med utgång för min del. Måste, fel, behöver jobba i morgon med några timmar innan barnen kommer hem från sina äventyr. Men i morgon är en annan dag....

Motala tidning hade idag ett repotage om LYCKA i tidningen. Läste där två citat som jag känner var tänkvärda:

Lycka är inte något färdiggjort. Det kommer fårn dina egen handlingar.
                                                                         Dalai Lama (1935-)

Man är alltid så lycklig eller olycklig som man tror.
                                                         Drottning Kristina (1626-1689)



Det finaste som finns är möjligheten att kunna hjälpa en vän


Gotland

Gotland får sig ett besök..av mina barn och deras pappa. I morse kom han och hämtade dem för att åka till färjan i Nynäshamn. Hemresan blir på lördag och sen kommer de hem till mig så söndag.

På Gotland bor barnens farfar och farmor så det kommer att bli sååå kul för dem. Eftersom det är en bit bort så träffas de kanske en eller två gånger om året. Oftast då när farföräldrarna kommer till fastlandet. Satt och funderade på hur länge det är sedan barnen var på Gotland men jag kommer banne mig inte ihåg. Det är flera år sedan. Det blir härligt för dem för det är så mysigt på ön.

I går blev det lite små stressigt, för jag ville ju ha beviljad ledighet från skolan till barnen och resan blev inte bestämd förrän i måndagskväll. Men efter ett besök i Benjas skola och ett par telefonsamtal och mail till Zebbes mentor och skola så löste sig allt och pappan kunde boka båtbiljetter.


Det finaste som finns är Gotland i vinterskrud.

Vinterdag

Kung Bore har verkligen tagit ett stadigt grepp om vintern och den verkar fortsätta.
Kan tycka att det är rätt trevligt med en ordentlig vinter där snön ligger kvar och inte slask och blask som det brukar vara. Kunde ju vara liiiiite varmare dock Sådär en 5-7 minus hade räckt. -20 är lite väl häftigt.

I dag på förmiddagen var jag och Benja i hans skola på Öppet Hus. Det var så mysigt att få en stund själv med honom och bara ägna mig åt han. De visade upp hur de arbetar i skolan och man fick köpa en liten fika.

Nu på eftermiddagen har jag, Benja och Charmtrollet varit i pulkabacken Barnen hade så kul och är kvar där än Hoppas att du kommer in snart för jag har varm choklad och bullar redo till dom...

Det finaste som finns är en härlig vinterdag i pulkabacken

Jag är med b...

...belysning. =))
Superdukigt var jag idag och tog tag i problemet med bilbelysningen med en gång istället för att vänta på bättre stunder. Ringde runt till skrotarna har i närheten och fick napp i Nykyrka på en begagnad Belysningsgrejimoj som var den trasiga delen i min bil och gjorde så att inte lyset fungerade.
Åkte ut till Nykyrka bildemontering och fixade. Hade sån tur att han hade en inne och att den passade.
Kunde till och med byta den själv Det var bara att dra ut två kontakter ur den gamla och sätta in på samma sätt i den nya delen. Voila! Och det varde ljus! Kanske skulle bli bilmeck hahahaha. Nu ska jag bara få fast delen i intrumentbrädan igen men idag var det för mörkt för att se så det blir i morgon

Men nu är jag iallafall så glad att jag har lyse överallt, framåt och bakåt och i insturmentpanelen som med hade slocknat. O inte kostade det skjortan heller Såååååå nöjd! Nu både syns jag och ser.

Måste passa på att tacka igen snälla fam N för all hjälp För mig var det ovärderligt!


Det finaste som finns är en synlig bil.

Kryssningsbilder


Våra hytt


      
En proppnätt Zeb. Benjas drömefterrätt. Och lite efterrätt till mig med.


  
Vinnande och glada killar


           
Zebbes bildkavalkad på sin mor

    
Frukost mums

      
Härliga havsbilder



Det finaste som finns är härliga bilder att minnas till



Kryssningsrapport

Nu har jag återhämtat mig efter kryssningen och tänkte berätta om vårt äventyr

I måndags var det ju dags för vårt lilla äventyr innan skolan och vardagen började igen. Alla tre såg fram emot denna tur. Vi tog en lugn morgon och fm. Barnen räknade ut att vi behövde åka runt ett för att kunna ta det lugnt och för att jag, om jag behövde, kunde stanna och vila lite (hade ju haft lite lite feber på kvällen och nu på morgonen) Omtänksamma barn har man ju verkligen =). Fixade och donade det sista Som vanligt var man lite tidsopimist och tiden räckte inte riktigt till alla ärenden som jag hade tänkt innan men det var ingen katastrof.

Ut till bilen och borsta av snö och skarpa lite rutor Var duktig och kollade oljan och fyllde på lite grann. For förbi Maxi och köpte lite färdkost, chips och lite godis till barnen och en flaska vatten till mig. O iväg vi var. Började med att lyssna lite på "Flugornas Herre" och allt flöt på jättebra.

När vi i skymningen börjar närma oss Södertälje tycker jag att en del bilister beter sig lite annorlunda. De snabblinkar precis innan de ska köra om mig på motorvägen. Konstigt tycker jag Hmmm Är det något som är fel??? Vid en avfart strax innan Stockholm så kör en bilist om mig och på avfarten lutar han sig ut genom sitt fönster och pekar frenitiskt  Hmmmmm något är fel!!  Kör in på första bästa mack och kollar bilen på utsidan. JAG HAR INGA LYSEN varken fram eller bak. Inte undra på att folk blinkat. Tur i oturen så är det ju i skymningen och uppe i Stockholm är det ju gott om trafikbelysning så att man syns ju ändå.

I min goda tro går jag iallafall in på macken och frågar om det finns nån som kan hjälpa mig. "NÄÄÄÄ Vi kan inget sånt här. Men det kan ju vara en säkring". Kan jag få köpa säkringar av er då så att jag kan byta själv??  "NÄÄÄ vi säljer inte säkringar!"  ??? Dagens mackar är inte vad de brukade vara SUCK. Fick iallafall tips om Segeltorp där finns massor med bilfirmor och verkstäder. Åker vidare och håller tummarna. Ser en skylt med "verkstad" och kör in. Visar sig vara BILIA som bara servar Volvo Renult och nått mer och föresten så har alla servicetekniker gått hem kl 16. Klockan var 16.05. Kunde iallafall köpa min några säkringar och förhöra mig om hur man ser på en säkring om den är trasig eller inte. Ut till bilen och kolla Gick igenom varenda j-la säkring och ingen var trasig! 

Hmmm Tar reda på att det finns ett par verkstäder i närheten och vi far för att leta. Barnen börjar nu bli lite nervösa på att vi inte ska hinna med båten Men det är lungt!! Vi har gott och tid. Vi tar bara en kortis bort och kollar om det finns nån som kan hjälpa oss. Hittar en Mekonomen bilverkstad. Yes! Hittar en kille och frågar snällt om han kan hjälpa mig. "Nääää Fan vi stänger om en kvart (kl är 16.45) Måste köra in bilarna i garaget vet du Kan inte börja rota elfel så här dags" GRRRR säger Angelica tyst Barnen tycker att killen ser ut som en varulv hahahaha. Sen gör de om reklamlåten för Mekonomen, byter ut lättare mot svårare hihihi Vi skrattar lite mitt i allt.

Ta iallafall beslutet att åka till båten och skjuta upp problemet till morgondagen och hemresan Det var ju inte mycket vi kunde göra så dags iallafall. Brukar aldrig vara nervös och tycka att det är konstigt att köra i Stockholm annars, det är en bra rytm i Stockholmstrafiken, men denna gång var det lite olustigt Visserligen är det ljust med alla lampor men iallafall tänk om nån inte ser mig och kör in i mig hmmmm Denna olust känsla var iallfall så stark att jag missade att svänga ner i södra länken tunneln som skulle ha tagit oss i stort sett direkt till båthamnen. Så det blev istället att köra via Stadshuset och Slussen men det gick det med Kan ju den vägen med men som sagt...

Halv sex var vi framme iallafall och parkerade bilen, tog vår packning och gick in på terminalen. Till barnens och min glädje blev vi uppgraderade till att ha bokat en innerhytt istället fick en ytterhytt. Sen var det bara att kliva ombord på båten. Barnen var hur ivriga som helst och eftersom vi var ombord ganska sent dröjde det inte länge innan båten la ut och spelautomaterna öppnade. Barnen fick gå iväg en sväng själva Jag kände att jag behövde frächa till mig och andas ut lite =). En timme senare var det dags att gå o äta buffén. Som alltid mycket och faktiskt god mat. Barnen gick på det varma med en gång medan jag tog för mig av sill och lax i många olika former. Mer mat och dricka blev det och sedan dessert. Vi åt och Zebbe kände att han håll på att spicka. De var så duktiga och vi satt en stund och smälte maten innan det var dags att åter gå o kolla aktiviteterna
Det var disco på gång men ingen av dem kände att de hade lust. Automaterna och Pirate treasure hägrade. De vann en del och förlorade en del Var en sväng på Fun Club för en drink och lite musikunderhållning av Wahlströms. Men vid elva sa mamma stopp och läggdags.

Klockan klämtade vid halv nio på morgonen, trodde vi men hon var bara halv åtta, för att gå och äta frukost. Mumsigt och konstigt att man kan äta så mycket igen fast man åt så mycket kvällen innan. Måste säga att vi hade supertur med att vi tog lite fel på klockan När vi lämnade så var det kö ända bort till fiskrestaurangen!, alltså en dryg tredjedel av båtens längd. Hade vi ju inte orkat med kan jag säga.

Lite mer spelande, en sväng i Tax Freen (eller taxscreen, som Benja säger) innan det var dags för barnen att titta på bio. Det var "Úpp" som visades. YES en och en halv timme till mig! Gick ner och vilade en halvtimme och tog sedan med mig min bok till ett fönsterbord där jag njöt av utsikten och lugnet av att läsa boken. Det var ljuvligt att sitta där och titta ut på skärgården som i sakta mak flöt förbi och så gjorde även resten av båtresan. =)

Hemresa eller inte???
Hade ju under måndagskvällen tagit kontakt med min klippa till vän i Stockholm för att höra om han kunde hjälpa mig med en lösning på mitt lysproblem. Och naturligtvis som alltid finns han där när jag behöver honom. Det var ju inte rikigt rätt dag att försöka få bilen lagad, dan före röd dag och så, men en underbar familj och vänner till honom, och även till mig när jag bodde i Stockhom, åtog sig att kolla upp vad som kunde vara fel.

Konstigt nog kände jag igen det mesta av vägen ut till familjen N, vilka jag inte hälsat på hos på minst sex år. Men det är alltid lika hemtrevligt att komma dit. Fika och uppdatering på vardagen innan pappa MN började kolla på min bil. En mycket händig karl som då naturligtvis hittade felet men tyvärr inte kunde laga helt. Men jag fick iallafall lyse fram och ett bak  =) Benjamin var eld och lågor och hjälpte till med vad han kunde. Plus att han bar både ved och var eldvakt =) Vi tog iallafall beslutet att stanna natten i Stockholm och åka hem under onsdagen i dagsljuset omifall....
Vi bjöds på en härlig korvstroganof innan klippan M kom och hämtade mig och barnen för övernattning. Han bor ganska centralt men inte stort. På 30 kvm fick vi iallafall plats och sov gott en natt till barnens stora förtjusning De tycker så mycket om farbror.

Hemfärden gick utan protester från någon, varken lyse eller barn =) Brunch intogs från en Statoil, inte den bästa för mig men barnen var nöjda. De åt pizza och varm macka.

Allt som allt hade vi en jättehärlig resa. Vi har alla tre njutit och glatts åt denna kryssning samt extra Stockholmsvistelse. Jag hoppas att vi i sommar kan ta en enkom Stockholmsresa och njuta av denna stad och all dess utbud. Barnen vill se Globen, Gröna Lund och allt annat. Zebbe vill se om det finns vanliga hus i Stockholm och inte bara höghus ;-) Benj vill träffa pappa MN igen.

Det finaste som finns är när verkligheten blir minst lika bra som förväntningarna var.

(Lägger in lite bilder senare i detta inlägg)


Ombord

Nu är vi ombord på Cinderella o vi har precis lämnat hamnen. Vi tog oss utan större bekymmer Förutom att bilen yttre belysning slocknade. Lite småläskigt var det att köra Men mer om det när vi kommer hem Nu är det dags för nya äventyr
DET FINASTE SOM FINNS ÄR EN LITEN KRYSSNING

Nyagamla äventyr

Efter en relativt god natt sömn känner jag mig mycket bättre från förkyldningen o det är ju tur det för idag kör vi upp till Stockholm och gör en barnensfavorit i form av en båtkryssning. Jag tycker det är trevligt jag med.

Eftersom jag inte är topp tunnor så vlir det att packa nu på förmiddagen och runt lunch tar vi och beger oss mot den stora staden Då har vi ingen jäkt alls utan kan ta det lugnt. Blir till att lyssna på någon ljudbok för oss alla och sen för barnen spela lite DS. Båten får vi gå ombord på vid kvart över fem, halv sex och därpå blir det att utforska en stund innan vi går och äter buffé. Hoppas på att vi kan sitta länge men det brukar ju vara lite barndisco och sånt på kvällen och så vet jag ju att spelmaskinerna lockar stort. =)

Det kommer att bli en trevlig resa och ett härligt slut på ledigheten tillsammans med barnen.

Det finaste som finns är kvatitetstid med mina kära barn.

Förskyld igen..

Känns som jag är inne på min femtielfte förkyldning denna vinter.
Denna gång har den dragit ut på tiden och även gett hosta och massor med snuva. Det tar på krafterna men samtidigt som min mamma säger det är ju bara en förkyldning och dom går över. =)

Det har varit sååå skönt att vara ledig och det är ju inte riktigt slut för mig än Börjar ju inte jobba förrän på torsdag. Men samtidigt ska det bli skönt när arbete och skola börjar igen Framförallt med tanke på att jag har sååå svårt att komma iväg och träna när jag är ledig. (annars kan det kvitta med rutiner hihihi) Känner verkligen nu att det är dags att komma igång igen Har lagt på mig flera stycken kilo på magen under ledigheten och det är fler än trivselkilon.

Går i valet och kvalet om hurvida jag ska fortsätta denna termin med Yogan eller som jag ska ge mig på att prova Pilates. Helst skulle jag vilja göra båda med det känner jag att tiden inte räcker till åt. Hmmm det är ju några veckor kvar innan kurserna börjar så jag hinner nog bestämma mig Det mesta hänger nog på vilka tider det kommer att bli så att det passar in med andra aktiviteter.
Barnen kommer att vara minst tre gånger i veckan i Sporthallen där jag har mitt träningskort så jag ska alternera min träning med styrketräning, kondition och även simning. Känns som en bra kombination och variation.

Det finaste som finns är ett friskt liv med lagom med träning.

1 års jubileum

Idag är det precis ett år sedan jag gjorde mitt första rikitga blogginlägg.
Tack goa Fia för att du ledde in mig på bloggandets bana både i fråga om att skriva själv och läsa andras.

Det är ju absolut hunnit hända en del under detta år Men jag kan nog inte känna att det är några livsomvälvande saker Året varit ganska lugnt  och det känns både skönt och men också ger det ju en tankeställare till hur vidare självutvecklande året har varit.

Det som har varit annorlunda och givande är att jag under året faktiskt har gjort flera nya bekantskaper som känns ovärderliga. Ett par riktigt goda och nära vänner finns nu i mitt liv och jag hoppas att ni kommer att stanna här länge!
Att lära känna nya människor är bland det mest lärorika jag kan tänka mig. Att höra andras levnadsöden Vad för likheter och olikheter i upplevelser  och bemötande av dessa man har Att man, trots tron ibland, inte på något sätt är ensam om att ha råkat ut för glädje och, kanske det man tänker mer på, tråkigheter.
En del har en helt otrolig förmåga att få saker som händer dem till att stärka sig och lära sig av upplevelserna
Medan andra gräver mer sig och ser bara mörker och hamnar i en nedåtgående spiral som bara blir svårare och svårare att ta sig ur.

Mitt nyårslöfte till mig själv detta år eller kanske jag ska säga saker som jag vill förbättra hos mig själv:
Att försöka ha en possitivare inställning till saker som händer i min vardag
Att vara mer stödjande och uppmuntrade gentemot mina barn så att de kan växa och utvecklas
Att försöka utsätta mig för saker som tar emot Inte skjuta upp utan med en gång ta tag i ev problem som uppstår.

Det finaste som finns är ett nytt bloggår med många givande inlägg


Bio i Linköping

I går var jag på date... (vet inte om min date håller med om att det var en date men i min värld definierar jag detta som en date =))

Vi åkte in igår kväll till Linköping. Vädret var väl inte det bästa, lite halt väglag men allt gick bra. Och inget ont som inte har något gott med sig: Det hala gav mig ju en anledning att få hålla hand (naturligtvis bara som stöd så jag inte skulle halka och slå mig ;-)). Synd att det var så kallt annars hade jag kunnat tänka mig en promenad genom stan :-) Vi började med att gå till Ming Palace och käka mat. Det blev kyckling med cashewnötter till mig och kyckling med bambuskott och nått mer till daten. Var så trevligt att sitta där och prata om dittan och dattan.

Sen blev det bio: Sherlock Holmes. Den hade premiär. Var faktiskt en helt okej film. Lite mycket slagsmål och explotioner för min smak men den hade härligt underfundiga kommentarer och gliringar i manuset som höjde filmen och jag satt och skrattade en hel del. Sen fanns det lite kärlek och intriger i filmen med så jag fick mitt lustmäte tillgodosett =). Filmen var lite drygt två timmar lång men så bra var den att det inte kändes alls så långt. Kan inte minns när jag senast var på bio i Linköping Måste vara flera år sen.
Sen ska jag väl inte sticka under stolen med att det var väldigt mysigt att sitta där i biomörkret med en man (jo det var en man jag hade daten med hihihi)

Det var iallafall en mycket trevlig kväll och kändes som en härlig start på det nya året. Vad framtiden har att ge vet man aldrig men det bästa man kan göra är att njuta av stunden.

Det finaste som finns är en lyckad date ;-)


GOTT NYTT ÅR

Ett riktigt riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag alla!

Önskar er ett underbart härligt och lyckligt 2010!

Ta vara på de små stunderna och glädjs med era nära och kära!


Det finaste som finns är ett nytt år med nya upplevelser och utmaningar!


RSS 2.0