Jag är så stolt

Jag är så stolt över min son, Ja över båda två men just idag är det Benja.
Han har ju varit med i sin första pingistävling. O han var så duktig. Rent pingismässigt gick det väl inte jättebra Han spelade 5 matcher och vann 1. Men han hade en härlig attityd och hade framförallt roligt. 
Han var så glad och stolt över sin vinst, och jag med honom.
Ni skulle sett honom. Han var okonsentrerad, ofokuserad, nervös och helt uppe i varv. Eller som Zeb uttrycket det: "Det ser ut som han har en geting i byxan".
Men han var underbar och hade så där charmig som bara han kan vara. Pratade massor med domaren och hjälpte till med och ändra poängtavlan mellan seten. Min goa lilla pillpelle.





Det finaste som finns är en härlig tävlingsanda


Lördagsmorgon

Har precis ätit frukost efter att ha sovit som en stock i natt.
Vaknade innan klockan så det måste ju betyda att jag sovit ut :-)

Ska strax iväg och jobba. Först ska jag göra en Makeuprådgivning uppe på Harmoni. Det ska bli jättekul. Hade bokat in henne på eftermiddagen egentligen men fick i efterhand veta att Ben skulle ha pingistavling då.
Hon var jättegullig och kunde komma nu på fm istället Varmt tack!
Har inte varit uppe på Harmoni nu sen Clas Ohlsson öppenade i torsdags, så det ska bli spännande och se hur det ser ut och vad det kommer att betyda för oss på Harmoni.

Efter Harmoni ska jag en sväng till ett bokföringsjobb innan det bär av ner till Vadstena och sonens första pingistävling.
Det ska bli så kul. Mormor följer med och hejar med. Benja tycker att det ska bli spännande. Forstättning följer...

Det finaste som finns är en härlig dag att se fram emot

Vilken omgång

Alla paren,i stort sett, dansade ju det bästa de har dansat på hela säsongen. Min favorit CJ har tagit sig ur tändsticksasken och trampade i takt. Morgan går och gör en 40 poångare. Laila vacker och graciös som vanligt och till och med Kitty gjorde bra ifrån sig. Lite besviken på Muskel Magnus. Härliga muskler (vilka armar!!!, jag blir lika till mig som Tony) men inte mycket till dans.

Jag lägger väl en liten röst på CJ som jag gjort det senaste gångerna. Tycker att han är sååå charmig. Gjorde inte sig rätta idag men man kan ju inte vara på topp jämt.

Lite tråkigt att ingen åker ut idag, det blir ju mer spännande så.
En spännande twist hade väl varit om de tagit in BlondinBella igen och haft en utröstningsomgång. HAHAHA

Det finaste som finns är vacker dans



Nu är det dags...

Det är fredagkväll och Let's dance. Här är det laddat med mysljus och god mat.

Datorn är uppställd, ljuset tänt, maten upplagd och kanalen inställd


Myskläderna på och vattnet upphällt

Lax. sallad och "beasås"

Jag har egentid. Barnen har åkt till sin pappa över helgen och det är tomt och tyst, och just nu är det inget negativt :-)

Det finaste som finns är en mysig kväll i soffan


Till alla mina vänner

Hittade den här texten i ett mail som jag fått för ett tag sen. Jag tyckte att den var så fin så jag vill dela med mig av den.


Vänner är verkligen viktiga i var människas liv.

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall  förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommi
t för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt. Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är där för det du behöver dom för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut. Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig.

 
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela

med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le! Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller
för resten av livet.

Det finaste som finns är livslång vänskap


Underbart med yoga

I kväll har jag varit på ett yoga pass, en prova på omgång på Livshälsan här i stan.
Det var så underbart. Har ju gjort en del yoga här hemma framför tvn och med dvd. Men det här var ännu underbarare!
Det var så  mycket mer avslappnande men ändå energigivande. Jag gick som på små moln därifrån.
Det var något jag verkligen behövde idag. Har varit lite stel i axlarna och skulderbladen de senaste dagarna. Men nu känner jag mig så uppmjukad och avspänd. Nästan lika bra som massage.
Riktigt så bra har det inte känts när jag gör det här hemma. Kan ju bero på att jag oftast har barnen omkring mig när jag yogar hemma, så det är svårt att fokusera. . 

Skulle jättegärna vilja gå den kurs som hon på Livshälsan ska hålla nu med start  nästa vecka. Får gräva lite i plånboken o kolla om det finns en tusenlapp över :-)  Tänk att få gå  o göra detta en gång i veckan Härligt.

Det finaste som finns är ett uppmjukande yogapass 

Sötaste mamman

Jag har nog den sötaste mamman.
Idag kom hom till jobbet, på ett infall, och lämnade lunch till mig, en sååå god kesosallad så. Och en butterkaka till grabbarna, de som jobbar här på Scannerteknik. Tack söta mamma!

Det finaste som finns är en söt mamma

Scouter med förhinder

Idag skulle lille sonen börja på scouterna för första gången, o bli minior. Han har pratat om det sen innan julen och har varit  så kanonsugen. Han har till och med försökt få med några klasskompisar till detta roliga. 

Det som satte käppar i hjulet för honom idag var att ingen av kompisarn kunde följa med. Stackarn han blev så besviken. Men jag sa det att han känner ju några där, så det kommer att bli kanon iallafall.
Sagt och gjort och glada i hågen åkte han och jag till scoutstugan. O vi hann väl inte mer än att komma in så ångra han sig o ville inte alls vara där. Roliga unge. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka hem igen.

Vi har sagt att vi åker nästa vecka igen, för han vill ju gärna vara med . Pluset var att vi såg den pojken han känner lite när vi skulle åka hem så då kändes det lite bättre att veta han kommer att finnas där.
Och det stundar ett läger under sportlovet. Spännande värre!

Det finaste som finns är att få tid över.

Föreläsning med dr Annika Dahlqvist i Motala

Idag så begav det sig, föreläsningen med dr Dahlqvist.
Jag har sett fram emot att gå på denna och är sååå glad att planerna gick som förväntat.
Jag har väl mer eller mindre varit intresserad av kost ur hälsosynpunkt ganska länge men framförallt sedan sensommaren förra året.
Jag började då äta enligt Atkins, som har en lågkolhydrat inriktad kost. Jag har sedan läst in mig lite på andra "dieter" så som GI och kanske mest LCHF (low carb high fat). Jag äter idag väldigt lite kolhydrater. Ingen  pasta, ris, potatis, socker eller spannmål finns i min kost. Utan jag lever på proteiner, grönsaker och fett. Och jag mår bra!!

Men nu till föreläsningen


Denna kvinna har så mycket entusiasm och engagemang i det hon förespråkar.
Hon berättar om vår mathistoria och evulutionen till den människa vi är idag. Hon berättar om hur livsmedelsindustrin påverkar hur och vad vi äter och vad som ska rekomenderas av etablisimanget (typ socialstyrelsen) Hon berättar om den felaktiga kost som diabetiker, både typ 1 och 2 blir rekommenderade ( Varför äta stärkelserik mat när det är det man är överkänslig mot???). Hon berättar om sin egen mathistoria, som jojobantare, viktuppgång utan kontroll, fibromylagi och dålig mage. Hon berättar om studier som visar att lågt fettintag inte främjar viktnedgång utan att lågt kolhydratintag främjar detta bättre, Hon berättar om att fett (naturliga fetter, mättade fetter) och kolestrol inte är farligt för hälsan. Hon berättar att med lågt fettintag har kurvan med feta människor i världen ökat lavinartat. Hon berättade att frukt innehåller lika mycket socker som saft och läsk.

På föreläsningen gav hon även kostråd på vad som ska undvikas (kolhydrater, margarin och tillsatser) och vad som kan ätas (kött, fisk mejeriproduker och grönsaker. Naturlig mat) 

Det var ett par fullspäckade timmar som hon pratade och det var mycket intressant. För mig verkade det som att publiken fick sig en och annan tankeställare. Mycket av vad Annika pratade om har jag läst mig till på hennes blogg ( se länk) och även på andra bloggar så som Kostdoktorn, Gi-anna mfl.

Jag kommer själv inte att gå tillbaka till att äta massor med kolhydrater. Jag ser ingen anledning. Jag känner att jag mår bra. Jag känner mig piggare, orkar mer och är jämnare i humöret.
Jag ska nu introdusera min mamma på detta och se hur det påverkar hennes hälsa.

Om jag kunde skulle jag vilja hjälpa andra med. Det är inte så svårt att lära sig detta sätt att äta. Man behöver inte räkna kalorier eller läsa tabeller. Man behöver inte gå hungrig. Man tappar kilon. Man orkar mer. Man får äta gott.



Det finast som finns är nyttig information som främjar hälsan


En hektisk dag till ända

Idag var en sån där dag som allt händer samtidigt; mamma ville ha titthjälp på en lägenhet som hon är lite intresserad av, Benja har sin pingisträning på tisdagar, Zebbe har gått fackeltåg på  torget med scouterna eftersom det har varit förintelsens minnesdag idag, samt att man skulle hinna med att laga och äta mat. Allt detta mellan 16 och 18.30 (för då började kostföreläsningen men dr Annika Dahlqvist, gör ett eget inlägg om detta)
Som tur var så var det inget som började exakt samma tid så det har flutit på utan problem.
Det som tar mest tid är ju åkandet mellan aktiviteterna.
Det är tur att man har bil. Som jag föresten besiktigade idag och den gick igenom utan någon anmärkning. Jag är såååå glad för det. Nu går det ett år igen och jag behöver inte fundera på det  mer.
Jag fick föresten ta hjälp med att byta vindrutetorkarna. Dom satt för hårt så jag kunde inte själv, men då bad jag om hjälp. Det var en kille på jobbet som förbarmade sig över mig :-)

Nu har jag precis kommit hem efter föreläsningen. Barnen sover sött nattade av mormor och lugnet har lägrat sig i huset. Sitter här vid köksbordet med en kopp grönt te, datorn och tankarna på föreläsningen.


Det finaste som finns är en välplanerad dag som går som man har tänkt sig

En härlig jobbdag till ända

Så var nu även denna dag till ända. Jag tycker att det har varit en bra dag.

Som vanligt den senaste tiden har det varit mycket att göra på jobbet och det är så roligt.
Idag har vi tittat på ett nytt telefonväxelsystem. Det ska bli SIP/IP telefoni. Härligt när det är på plats.
Det känns bra att vi förnyar oss lite och gör företaget mer kundanpassat och, som det känns, mer lättjobbat.

Sen har vi också börjat förbereda för Motala EXPO-09 som vi ska vara med på. Detta är en nätverkande mässa som hålls i slutet av mars. Det här ska bli jättekul. Mässor är oftast roliga att vara med på. Man lär sig alltid nått nytt.

Innan jag gick för dagen hade chefen och jag ett bra samtal.  Vi pratade om framtiden. Jag känner att vi båda ser ljust på den trots lågkonjunkturen som råder. Vi står inför en del förändringar men bara possitiva sådana.
Jag ser verkligen fram emot ett härligt jobbår 2009.

Det finaste som finns är ett jobb som man trivs med



Lunch med semesterplaner

Fick inte med mig nån matlåda idag så jag sprang ner till Östenssons och köpte grillat kycklinglår, en paprika och en liten burk keso med feta/oliv smak GOTT.  Sitter här nu framför datorn på jobbet och smaskar.

Min svägerska ringde precis och sa att de kommer att hyra en stuga i Böda på Öland v 25 och undrade om vi ville följa med. Det lät urmysigt tycker jag Så se upp Kalmargänget, vi kommer ner till er i midsommar i år igen (om vi får hihihihi) Ofattbart vilken lååång framförhållning jag har i år. Har  nog aldrig tidigare hänt. HAHAHAHA Kan det vara åldern....

Det finaste som finns är något att se fram emot

Läggdagsprat

Han är så rolig Benja. Denna herre är inte speciellt kvällstrött (men däremot väldigt morgontrött när det är skola) och har alltid massor att prata om vid nattandet. Kan ju inte låta bli att erkänna att det är väldigt mysigt att sitta där på hans sängkant och höra han filosofera om dagen, livet och drömmar. Även om jag vet att det är fördröjningstaktik för att få vara vaken lite längre.

Kvällens samtalsämne blev: Vad skulle du göra om du fick en miljard kronor?  Oj det är mycket pengar. 
Mina egna drömmar är att resa jorden runt under ett år eller två, köpa ett hus och en ny  bil, göra min mamma oberoende och även ordna det för mina barns framtid och sen finns det ju tusen saker till som man skulle vilja göra, uppleva och även köpa.
Sonens drömmar gick till att köpa ett hus (som jag inte vet vad han ska göra med för häromkvällen ville han aldrig flytta från där vi bor nu) och en massa tv-spels konsoler och en värstig bärbar dator till sig och sen ge pengar till mig och sin mormor ( så hon kan köpa vilken lägenhet hon vill eftersom hon vill flytta)

Tankarn gick även åt hur mycket, mycket pengar är. Och vad som är en bra lön.
I slutändan kom vi iallafall fram till att man  kan vara lycklig utan pengar men att det blir lite lättre med pengar.
Om man inte har för mycket , så att alla vill ha ens pengar ( då kan man skriva i pannan, när man går ut, att man inte skänker bort pengar)

Det finaste som finns är barns härliga tankar om livet.


Utflykt till Linköping...

gjorde vi idag, grabbarna och jag. Det var väl inte med någon större entusiasm som den minste följde med, han var för trött. Men i majoritetens namn (och mitt veto) var det bara att följa med





Det blev en tur till några spelaffärer så barnen kunde sukta efter spel till PS2 och DS.
Var på HM och köpte nya kläder till Zeb. Det behövdes verkligen Han hade INGA hela byxor Förstår inte hur man kan slita så mycket knän som han gör. Köpte även en grå kofta till mig på rean.



Kom även ihåg att svänga in på Biltema och köpa nya torkarblad, som var mer än nödvändigt. Så nu ska jag bara hitta en vänlig själ som kan hjälpa mig byta. Försökte lite själv ,brukar lyckas med det mesta men detta var mig övermäktigt än så länge. Men jag prövvar nog lite till själv....Vill kunna!

Och ingen tur till Linköping blir fullbordad utan IKEA. Vi åt lunch där Vi vart alla mätta och goa av maten som smakade mycket gott. Inköpen blev endast ett pack med servetter och en påse med påsklämmor.

Vägen hem kantades av äkta syskonkärlek på sämsta nivån, om ni förstår vad jag menar. Det är tur att man kan stänga av öronen ibland.

Nu sitter grabbarna och en kompis och spelar TV-spel och skrattar gott och jag ska gå o laga pizza


Det finaste som finns är syskonkärlek när den visar sig från sin bästa sida

Joe Labero

Nu har jag bokat JOE LABERO TÄLTTURNÈ. Jag och barnen har pratat om att gå o nu har jag bokat biljetter. I början av sommaren kommer turnen till Motala.
 

Som så många andra barn är mina facinerade av magi. Så det ska bli jättekul att få göra nått sånt här som vi aldrig varit på förut. Ännu en erfarenhet rikare :-)  
Zebbe har tittat några gånger på ett program som avslöjar en magikers hemligheter Så eventuellt kommer han väl sitta o tala om hur Labero gör sina trick HAHAHA. Han brukar trolla för oss ibland. Små enkla trick som han är så stolt över.

Det finaste som finns är vardagens magi


...fortsättning på fredagskvällen...

 Jaaaaaa....min gentleman CJ är kvar i tävlingen. Han är ju helt underbar och så charmerande. Blev sååå glad när hans namn ropades upp så att han får vara kvar. Det var säkert min enda röst som avgjorde det hela HAHAHAHA.

Men det trodde jag inte.... att Blondinbella skulle åka ut alla redan. Hade väl inte räknat med att hon skulle vinna men att hon skulle hålla sig kvar lite längre det hade jag förväntat mig. Trodde nog mer på att Kitty eller George skulle åka. Jag är väl inget stort fan av Blondinbella men igår växte hon lite i mina ögon. Förstår ju att hon var grymt besviken då hon stuckit ut hakan o sagt att hon vill vinna. Men jag tyckte att hon tog kritiken hon fick av juryn väldigt bra och hade en härlig inställning.

Livet blir inte bättre än man gör det och man kan styra det mycket med sin inställnigen till livet. Jag tycker det är bra man säger att man vill vinna Bort med jante lagen och fram med att ta för sig.  Fram även för medmäniskor som kan berömma och glädja sig åt andras framgångar.

Det finaste som finns är förmågan att glädjas åt andras framgångar.

TV-kväll med Kalmar

Fredag = Let's Dance kväll.
 Så har det blivit och naturligtvis tittar vi tillsammans min goa vän Fia i Kalmar och jag. Vi sitter där på msn och småpratar, komenterar dansarna, kläderna och juryn.
 " Snygg-Laila ligger på topp denna vecka med", Vilket hopp han gjorde Morgan, trodde inte han var så spänstig, men han ser lite febrig ut". "Carl-Jan vilken gentleman ut i fingerspetsarna". "Bella tog kritiken väldigt bra".

Ja, så här låter det HAHAHAHA.
Ikväll är favoriterna Laila,, Morgan, Niclas och Magnus. O så CJ förstås Han är ju bara bäst. Slängde in en röst på honom förra veckan och jag tror det blir en denna vecka med. Mest troligt att åka ut är George eller Kitty.
Jag har så kul åt alla dessa olika personligheter. Tycker verkligen att detta är underhållande.  Har inte följt Let's Dance direkt under tidigare säsonger men jag kan inte tänka mig nått annat än att detta är den bästa säsongen.

Det finaste som finns är fredagkväll med trevlig underhållning

GI-kost mot diabetes!

Hörde på nyheterna  och läste i SvD (www.svd.se) i morse att ny forskning har kommit att GI-kost har en lika gynnsam effekt på typ 1 och 2 diabetiker som medicin. Halleluja!! Äntligen kanske vi kan få till en ändring hos Socialstyrelsen i rekomendationer av kost till diabetiker. För hur kan en kolhydrathög kost vara bra för en diabetiker, när det är socker och stärkelse som man inte tål  när man har denna sjukdom???
Artikeln i Svd nämnde även  LCHF och Atkins som lågkolhydratdieter och därmed blodsockersänkande dieter.

Det finaste som finns är ny forskning om främjar hälsan


I högsta hugg...

... och med största aptit angrep namnsdagsbarnet semlan. ;-)



Vi andra, Benja och jag, fick nöja oss med varianter av semlor. Benja fick rulltårta med laktosfri grädde och jag åt keso och mandlar. Detta eftersom jag inte äter kolhydrater i nån större mängd ( men en semla hade inte varit fel, det är ju så gott, men ,men) och Benja är laktosintolerant. Hade hoppats på att kunna köpa en slät bulle till honom och fylla själv med mandelmassa och hans grädde. Jag hade otur idag, bageriet hade slut på släta bullar, så det fick som sagt bli rulltårta istället.

Det finaste som finns är en härligt god semla


O så tittade solen fram...



Vilken härlig dag det blev. Först massage och sen tittade solen fram. Jag blir sååå glad. Tyvärr så smälter ju snön bort, men solen tittade fram :-). Kortet är taget från mitt kontorsfönster på Scannerteknik. Hoppas att ni inte tittar för noga för fönstret var visst inte värst rent HAHAHAHA.

Ska strax åka  hem. Zebbe har ju namnsdag idag så barnen ska få semla till namnsdagsfika. Han blev så glad när jag föreslog det. Han tycker ju att det är så gott.

Det finaste som finns är solen.

Massage...

...har jag unnat mig idag. Det var såååååååå sköööönt.
Brukar försöka att göra detta en gång i månaden för att må gott och förebygga stel rygg och axlar. Tror inte jag skulle klara mig utan :-).
Jag går till en massör som heter Carina. Hon har Kroppsglädje här i Motala. Hon har jobbat som massör i flera år och är en massör i min smak. Går lite på djupet men samtidigt avslappnande.  Det känns att det gör verkan.GÖÖÖÖTTTT.

Det finaste som finns är en härlig massage
 

Den utlovade bilden...

...på snön i Motala

Kortet är taget på min baksida ut mot skogen.

Tyvärr hade det ju hunnit bli mörkt innan jag kom hem. Men jag tror ni ser snön iallafall. Var ju tvungen att passa på för under em var det lite mer regn i snön som kom ner, så frågan är om det finns kvar i morgon.
Tänk om det ändå kunde hålla sig så där en 5 grader kallt och att snön får ligga kvar. Det vore så mysigt och det är ju så mycket ljusare ute, men sån tur har jag väl inte.
Det är lite konstigt egentligen att jag vill ha snö för jag tycker inte alls om när det är kallt och man går o fryser Men jag kan inte låta bli att vara barnsligt förtjust i snö.
Det vart dock inget pulkaåkande i em, detta för att snön var fö


Det finaste som finns är riktig vinter.

Det har kommit snö till Motala...

i morse när jag steg upp och tittade ut var det Vitt. Snön har kommit tillbaka  och det har snöat en sådär en 5 cm under natten. Hade med mig kameran till jobbet o tänkte ta kort, ni alla kunde få se, men kameran ville inte starta- urladdat battteri igen (måste nog fixa ett nytt :-(  ).  Får lägga ut ett kort i em istället när jag kommit hem. Det snöar litegrand fortfarande och det var nån som sa att det skulle hålla sig till i morgon Blir kanske lite pulkabacke i em/kväll. :-)

Det finaste som finns är vit snö när vinter

Grabbarna Grus har kommit hem...

...för några timmar sedan. De har båda varit hos sin far. Zeb åkte dit i fredags em och Ben i lördags fm, efter vi hade varit på öppet hus på Skolgårda skola, som mest troligt blir Zebs nya skola till hösten. Skolgårda är en F-5 och 6-9 skola och kommer till hösten att ha kommunikation som sin profil. Det öppna huset var riktigt bra Kul att se lokalerna och infomationen som gavs fick skolan att verka intressant. Zeb tyckte med att det lät bra men vill kolla in en friskola här i stan med. Så det är vad vi ska göra. Det är så skönt när man märker att han tänker själv och vill ta reda på information och alternativ.

Det var iallafall väligt skönt att få hem dem Har saknat dem i helgen, mer än vanligt. Men jag tror det beror lite på att jag haft mitt Charmtroll och därför inte varit helt barnledig. Då brukar det kännas som om det är lika gott att ha grabbarna  hemma då med.  Men så faller det ibland eftersom barnen är hos sin far varannan helg och Charmtrollet är hos mig ungefär var tredje.





Men det bästa med helgen är att  det funkade så himla bra med Bens sovade hos sin far denna helg. Ben har inte varit så förtjust i att sova där och inte gärna gjort det. Men nu hade han fått ny säng och sovit hela natten. Det känns så himla skönt. Nu kanske det kan funka med Ben med så som det har gjort med Zeb. Framtiden får utvisa.

Det finaste som finns är min lilla familj

Födelsedag...

för mitt lilla charmtroll. Han hann väl inte mer än att slå upp de små blå innan han undrade om han skulle få presenter :-)
Förmiddagen gick åt till att fixa det sista och att handla ballonger och godis till fiskedammen.
Vi åkte hem till Charmtrollets pappa där vi garnerade tårtan och stoppade godis i fiskedammspåsarna.



Sen kom gästerna och det blev paketöppning. Favoritleksaken bilar fanns i paketen.
Dags för fika


Det är charmtrollet som sitter här i högra hörnet.
Chokladbollarna tog slut i ett nafs, barnen tycket de var så goda.
Sen var det lekdags, hela havet stormar, statyleken och sätta hjulen på bilen och lite kurragömma.
Efter det var det dags för fiskedamm, som var höjdpunkten på hela kalaset tycket barnen. Naturligtvis blev det inte napp varje gång, ibland vart det en strumpa, ett sugrör eller en tom godispåse.  Men till slut var alla njöda med var sin godispåse. Jag tror att Charmtrollet tycket det var mycket kul att ha kompisen hemma på lite lek.

Jag lämnade Charmtrollet i full fart lekandes med sina älskade bilar. Vi syns om några helger igen. Kram

Det finaste som finns är ett härligt kalas med massor med bus.

Sitter här på kvällskvisten...

Kvällen har bestått av mys framför Tvn med Charmtrollet . Tittade på premiäravsnittet av Wild kids på SVT1. Idag visade de bara uttagningen av de barn som ska vara med. Min Zebbe hade funderingar på att ansöka då när man kunde göra det i slutet av förra sommaren Det blev tyvärr inget med ansökan. Jag tror han hade tyckt det var kanonroligt.

Efter att jag lagt Charmis i säng, slängde jag sedan ett öga på Körslaget. Var mest nyfiken på hur stor Gry var :-)  Har hört när det är hon ska ha men kommer inte ihåg. Hon kan väl vara lite mer än halvvägs gången kanske. Gry verkar så härlig  All lycka till henne och hennes familj.

Just nu sitter jag o tittar på en konstig film på 4.an samtidigt som jag varit ut på bloglovin och lagt upp mig som prenumerant på några bloggar.  Man kan söka där med på olika kategorier Det finns hur mycket bloggar som helst. Läste bla en om en man som förlorat sin fru och ena barn i en bilolycka Det är så hemskt. Men jag måste beundra denna man. Även om jag förstår att livet måste vara förjävligt vissa dagar så låter han ändå livet gå vidare och framförallt så låter han sig inte bli ett offer. Det tycker jag är starkt.

Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen o läsa lite Fick låna en bok av min chef som heter Tänk rätt
Återkommer med en recention om den när den är färdigläst.

Det finaste som finns är starka människor som tar sina motgångar livet och gör dem till sina styrkor.

Lördag med mitt eget charmtroll...

Mitt charmtroll fyller 8 år i morgon. Så idag har vi bakat chokladbollar och förberett tårtan. Vi ska ordna födelsedagskalas för ett par kompisar till honom hemma hos pappan i morgon. Skulle även baka en kladdkaka men vi glömde bort den lite så det blev chokladkaka istället.  Sen har vi spelat spel (favoritspelet är Spökungarna), gungat i lekparken (gungade ända upp i himlen och till månen) och tittat på film (Mulan 2).


Bakgrund till mitt charmtroll: Jag har ju under några år varit till förfogande för soc som kontaktfamilj till behövande.
Jag började men en kvinna som har en son i samma ålder som mina barn Henne träffade jag en gång i veckan för att lära henne göra saker med sitt barn och inte bara sitta hemma. Det var ett mycket trevlig umgänge som varade i ett par år innan hon flyttade från kommunen.

Efter det hjäpte jag en medelålders herre att göra måndsbudget, så att han skulle lära sig hur han skulle få pengarna att räcka till hyra och nödvändiga saker och inte bara roliga saker. Uppdraget varade ett halvår och efter det behövde han inte längre min hjälp

Mitt nästa uppdrag blev en underbar tjej som var på väg in i tonåren. Hon behövde ha hjälp med fritidsaktiviteter och en vuxen utanför familjen att prata med. Efter ett par omtumlande år ( som jag inte kan gå in närmare på) var vi tvugna att bryta vår kontakt. Jag saknar henne verkligen och hoppas av hela mitt hjärta att hon har och får ett underbart liv.

Mina barn och jag funderade på efter detta att ta en paus från kontaktfamiljandet. 
Men då fick vi en förfrågan på om vi kunde tänka oss träffa charmtrollet. Och det var ju inte svårt att säga ja till detta.
Nu kommer charmtrollet ungefär en helg var tredje/fjärde månad.  Vi hittar på massor med roliga saker tillsammans: Åker till simhallen, bakar, läser och favoriten leker med bilar plus en massa andra saker

Det känns så bra att kunna göra nåt på hemmaplan. För det mesta handlar ju hjälpandet om att skicka en hundring till ett behövande barn i Afrika och det är ju jättebra att man kan göra det. Jag känner dock att här ser jag vad jag gör för att hjälpa och ser behovet Det blir mer verkligt. Motala har tyvärr ett stort behov av kontaktfamiljer. Och jag kan bara önska att fler ville ta sig tid att hjälpa. Det är inte så svårt eller krångligt man väver bara in det i sitt vanliga liv.

Det finaste som finns är att hjälpa en behövande.


Då har man suttit bänkad....

framför Let's Dance denna fredag med. Laila är ju bara bäst! Men favoriten är ju Carl-Jan, hur charmig som helst!!!!
O vilka höfter Maguns har ( för att inte tala om musklerna, mums).
Sitter o tittar med Fia, fast hon är i Kalmar. Men det är nästan som vi satt o pratade Tackolov för msn ;-)
Nu är det bara Nicke kvar o så måste man ju hålla sig vaken tills man får reda på vem som åker ut först. Det är lite spännande.

Det finast som finns är charmiga män

När jag läste tidningen i morse...

...såg jag en liten annons, o jag blev så glad, för att Dr Annika Dahlqist kommer till Motala o ska föreläsa.  Hon kommer den 27 januari. Är det nån som vill följa med så hör av er. :-).
Det är en kvinna som heter Lena som har ordnat detta Tycker jag var jättemodigt gjort.

För er som inte vet vem Annika är så är hon Sveriges största förespråkare för LCHF (low carb high fat). Dieten innebär att man tar bort i stort sett alla kolhydrater (framförallt då ris, pasta, bröd, potatis och frukt) och ersätter men fett och till viss del protein.  Det ska bli jättespännande att höra henne i verkligheten och höra hennes argument. Och även för att jämföra hennes diet men Atkins, GI och det senast ISO.

Det finaste som finns är hälsosam kost.


Smörgåstårta...

bjöd vi på jobbet idag. Vi hade välkomstfika till våra nya hyresgäster, som kom till oss nu under januari. Det var så trevligt.  Nu är nästan hela huset fullt och det känns härligt med livet och rörelsen som blir.
Glömde ju naturligtvis att ta kort på tårtan. En Amrikansk från Lilla Hembageriet. Fuskade med att ta en liten liten bit. Fick komentarer om att det var väl ingen idé att smutsa mer en tallrik för :-). Men det var gott.

Välkomstfikan var iallafall mycket lyckad och vi pratade om att kanske försöka fika tillsammans nån gång i veckan.
Jag kan tycka det skulle vara jättetrevligt The more the merrier!
Sen ska jag nog dra ihop en liten vårfest eller tidig sommarfest med  Det är alltid trevligt att sitta o prata över ett glas vin eller två :-)

Det finast som finns är möten med nya människor

Hobbyjobb....

...kan man säga så...Hobbyjobb.  Jo men det kan man va. Det är menat som possitivt . Min hobby som jag har som jobb. Hobbyjobb. 
Iallafall...jag var på mitt hobbyjobb idag o det var så kul. Har inte varit där på ett tag så det var extra kul. Mitt hobbyjobb för er som inte vet det är på en skönhetssalon som heter Harmoni (www.harmoni-motala.se) här i Motala. Där arbetar jag som fristående efter behov med makeup, makeup rådgivning, brudmake-up.och färg- och stilananalyser plus att jag plockar och färgar lite bryn och fransar.

Idag hade jag en yngre tjej som hade fått en färgrådgivning i julklapp. Hon visste knappt vad hon hade fått, men hon tyckte efteråt att hon fått mer än hon förväntat sig. Hon fick lite färglära, kategorisering i en årstid för bästa färger på kläder och smycken närmast ansiktet och hon fick en make up lagd med lite tips och råd.

Sen hade jag en Brud. Eller rättare sagt en konultation med en brud. Jag ska få göra hennes makeup och hjälpa till med påklädningen och en av våra frisörer ska göra hennes hår när hon ska gifta sig om ett par lördagar.
Detta är det roligast med hela hobbyjobbet... att arbeta med Brudar. Det finns så mycket hopp och glädje och förväntan i en Brud. Bröllopsdagen är ju en av deras lyckligaste dagar i livet. Det är så underbart.

Funderar ibland på om jag ska utbilda mig till Bröllopskoordinator och fixa hela bröllop. Det skulle vara så kul. Men samtidigt tycker jag det är så roligt att göra make-upen, så frågan är om jag skulle kunna kombinera?!?
Men skulle jag få en förfrågan så skulle jag inte tveka.
Ska iallafall sätta mig nu och utforma den nya broschyren för våra Bröllops-paket som vi ska erbjuda våra kunder på Harmoni. Det blir två olika ett lite mer basic och ett med lite mer lyx.

Det finaste som finns att att kunna jobba med sin hobby

Idag fanns dom där...

i brevlådan Mina mysiga fina strumpor.  Fick tre par i grått, beige och naturvit. Har haft på mig dom hela kvällen o det är så varma o sköna. Jag är såååå glad att jag vann. Har ni möjlighet så skaffa er ett par :-)



Här sitter jag med mina fina gråa o kvällsfikar med Zebbe.

Vi, Zebbe och jag, har börjat med att ta en kopp te tillsammans när jag har lagt Benja. Det är så mysigt, sitta med te och prata lite med honom. Det är enda tiden på dygnet som det är bara han och jag. Kände innan julen att jag  aldrig hade tid för Zebbe, att han fick klara sig själv så mycket och att vi aldrig hade tid att prata på riktigt. Det märks att han uppskattar denna stunden så jag hoppas verkligen att vi kan hålla i och fortsätta.

Det finaste som finns är mysiga fika stunder.

Jag har vunnit!!!!!!

Jag har vunnit strumpor. Strumpor från Drömhuset. Mysiga härliga strumpor. Tre par i olika färger. Var inne på Charlotte Perellis blogg ( http://charlotteperrelli.blogg.se/) Och hon hade en tävling (vad jag förstod så har hon en varje vecka) På ren impuls tänkte jag att jag skickar in till tävlingen. Strumporna såg så mysiga ut och jag hade ju inget att förlora. O nu ikväll när jag msnade med min goa vän Fia så hon att mitt namn stod som vinnare Jag blev såååååååå glad.!!!Barnen tycket jag var helkonstig som blev glad över strumport Men strumporna är ju sååååååååå fiiiiiiiiiiiiiiiiiina!!!!





Det finaste som finns är stumpor från Drömhuset

Vem snodde osten?

Så hette boken jag läste igår. Den med de fina orden som jag skrev igår.
Det är en underbart enkel liten saga om förändringar och hur vi reagerar på förändringar både i jobbet och i privatlivet. Den handlar om fyra figurer som bor i en labyrint. ´Dessa fyra figurer söker efter ost som ska ge dem näring och lycka. Osten är symbolen för vad var och en av oss vill ha ut av livet.  Var och en av figurerna reagerar och handlar på olika sätt när de står inför en oväntad förändring.



Boken ger en ordentlig tankeställare på vilken av figurerna man liknar mest och vilken man absolut inte vill vara. Men också kan man ta lärdom av boken som beskriver hur man bör möta förändringar som kommer i ens livsväg.

Får du möjlighet så läs den gärna


Det finaste som finns är en lärorik bok.

Idag kastade vi ut julen....

.....från köket iallafall och avslutade med en kalkonmiddag.




Det var riktigt gott, tyckter vi alla (mer eller mindre).
Barnen kom med idén. De hade fått kalkon hos sin pappas sambos familj på annandag jul och tyckt att det var sååå gott.
Därför bestämde vi oss för att äta kalkon på julutkastardagen och börja med det som tradition :-).
Barnen fick enbärsmust till maten som vi hade köpt på Gammeldags Jul i Vadstena. Det kommer också att bli tradition att köpa den om barnen får bestämma.

Det finaste som finns är god mat.

Började läsa i en bok....

..o det stod så fint där så jag måste få dela med mig


Livet är ingen rak och lättsam korridor längs
vilken vi färdas fritt och obehindrat,
utan istället en labyrint av passager,
genom vilka vi måste söka vår väg,
vilse och förvirrade, då och då
fångade i en återvändsgränd.

Men alltid, om vi har tron,
ska en dörr öppnas för oss,
kanske inte den vi själva
kommit på tanken att välja,
utan en som till slut
kommer att vara bra för oss.



Det finaste som finns är ord som talar till oss.

Let´s dance...

Hade inte tänkt att säga nått om Let´s Dance men jag satt o läste lite på tv4 sida om inlägg, diskuterat o eftersnackaet på gårdagskvällens program. Tittade även på några av danserna igen.
Det är rätt intressant att se vad folk tycker. Ska bli spännande o se fortsättningen.
Barnen, jag o Fia (via msn) satt igår o tittande på programmet och vi eller iallafall jag kommer nog att fortsätta titta.
Brukar inte följa dessa sång o dansprogram direkt utan tittar om det faller sig så. Men denna omgång tycker jag har en så salig blanding av personligheter att jag nog inte kan låta bli. Ser redan fram emot att se vem som blir första paret att åka ur nästa fredag. Mohahahaaa. :-) Som det ser ut nu så hoppas jag att Carl-Jan inte åker ut (han verkar så charmig) och inte heller Hasse. Magdalena med Daniel var det vackraste paret. Topptrestriden kommer att stå mellan Laila, Morgan och hmmm.....jag tror Magdalena. Barnens favoriter var Mojje, starkaste mannen (Maguns (mmm  vilka muskler :-)) och Morgan (för att han är med i Arn-filmerna)

Det finaste som finns är trevlig tv-underhållning

Ledig lördag...

...är så härligt Det händer inte så ofta att man är ledig på lördagen från jobb men idag var jag det.
Barnen hade Öppet Hus på skolan. O det var såååå trevligt.  Vi var där i två timmar Barnen hade "vanlig" skoldag o får istället ledigt hela dagen på måndag. Dagen började med att jag följde med Benja o hade musik sen gick jag till Zebbe o hade träslöjd. Sen var det dags för fikastund med Zebbe och en stund med Benja o sen redovisade Benja och hans klass om universum. Benja  läste om Jupiter. Han var förstås jätteduktig :-). Efter det var jag o tittade på när Zebbe o hans paviljong sjöng. Hans kommentar var "bebisvisor med pinsamma rörelser" . Sångerna var anpassade lite efter 6-års och 1:an så visst kan jag förstå att de kändes lite barnsliga. Men de sjöng så fint så fint. Kunde inte låta bli att busa lite med Zebbe o stod i publiken o storlog mot honom Han kunde ju inte låta bli att le tillbaka fast han inte ville. hihihihihi.

Det finaste som finns är härliga stunder med barnen

Revben o yoga

Idag har varit första dagen för barnen i skolan De tyckte att det kändes som vanligt men jag tror att det var kul att träffa kompisarna. Benja följde med en klasskompis hem o lekte hela eftermiddagen (medans jag satt på jobbet med min nya fina dator) o Zebbe var hemma o spelade DS

Till middag åt vi revben (som luktade jul enligt Zebbe) o barnen åt med god aptit







Kvällen avslutades för Zebbe o mig med ett Yoga pass framför TVn. Han är så duktig o hänger på o verkligen gör sitt bästa. Själv tycker jag det är svårast med andningen men det är så skönt i ryggen efteråt när man sträckt ut kotor o släppt på spänningarna

Det ser väl smidigt ut :-) HAHAHAHAHA

Det finaste som finns är avspända ryggar.

Ny fiiiiin dator

o jag är så glad för den. Den är svart o blank o fiiiiiiiin. Tack snälla chefen för den nya datorn. Den kom till jobbet idag, så hela eftermiddagen gick åt till att föra över saker från den gamla till denna nya fina. I kvällen har fortsatt i samma anda men nu med privata saker. Det finns så mycket roliga saker i den som man måste utforska o se hur det fungarar Har inte jobbat i Vista förut så lite nytt är det


Här är den min nya fina dator

Det finaste som finns är snälla chefer och nya blanka saker


Ännu en dag till ända

Sitter här framför datorn och försöker lära mig mer om den bloggande världen
Just  nu känns det som en djungel men det ska absolut re ut sig

Har hittat att man kan pinga sin blogg :-)
Man kan också lägga ut sin blogg via en karta :-)
Ska också utöka med några kategorier så att jag kan sortera mina inlägg

Det ska bli så spännande o se om det funkar


Det finaste som finns är ny kunskap

Så har man då överlevt.....

...första dagen på jobbet  Det var rätt kul faktiskt. Kanske tur att  man bara jobba halvdag idag så starten blev lugn.Visst blev det en hel del jobb gjort men mycket tid gick åt till att komma ikapp med vad de andra hade gjort på sin ledighet. Det är alltid lika intressant att höra vad folk ägnar sig åt på sin fritid. Fick veta att isarna har lagt sig så att man kan åkta skridskor (o då helst långfärdsskridskor) på både kanalen och sjön Salstern. Ska nog försöka få tag i ett par skidskor till Zebbe så att vi kan ge oss ut nån dag när det är riktigt bra skridskoväder O kanske grilla lite korv o ha med varm choklad Mumsigt!

Det finaste som finns är trevliga arbetskamrater

Hemkomna från Kalmar...

o jag skriver som sonen gör i sin bloggi kväll: Tråkigt men skönt. Tråkigt att ha lämnat våra goa vänner i Kalmar och Tråkigt att komma hem till vardagen Tråkigt att ledigheten är slut, skulle gärna ha lite mer ledigt :-) Men vem vill inte det.
Skönt att komma hem till sitt egna hem, trots att vi känner oss som hemma hos Fia. Skönt att det blir vardag igen o lite rutiner. Skönt att komma igång med redig mat och träning efter december och julens frossande i mat o brist på träning.

Jaha, då var jag själv med mitt bloggade.... så nu måste jag ta tag i detta själv...med att ta kort. Detta är ju sötaste Fia så duktig på och jag har ju fått använda hennes kort....hittills...Nu är det dags att stå på egna ben :-)
Jag ska lägga fram kameran o försöka få till en vana. Det blir ju lite roligare i bloggen med kort.

Resan hem från Kalmar gick smidigt Barnen spelade på sina DS och jag planerade lite vardag framöver. När vi kom fram till Linköping hade vi inte fått böter på bilen och den startade så fint :-) Åkte förbi barnens favorit: MAX o käkade.
Barnens pappa var i Linköping samtidigt så vi träffades en kort stund.

Kvällen har vi tillbringat tillsammans i soffan med Rabalder i Ramlösa. Goa skratt blev det. Nu är vi lite sugna på mer revy o funderar på nyårsrevyn här i Motala Men det finns två Vilken ska man välja?

Imorgon börjar jobbandet och även om jag vill vara ledig mer så ser jag fram emot jobbet Jag tror att vi går en spännande vår till mötes och har stor tilltro till många spännande och givande händelser.

Därför bjuder jag er nu en God Natt och Sov Gott

Det finaste som finns är något att se fram emot


Dagen är nu snart till ända...

...ett barn sover och de två stora håller på med ett inlägg till sin fina blogg. Här är mycket fnitter i soffan just nu :-)
Men sen kommer lugnet att sprida sig i huset. 

Dagen har vi tillbringat på Växjö simhall En mycket trevlig simhall med mysig interiör  och häftiga bassänger. Barnen tyckte mycket om klätterväggen o forsen.





Nackdelen som inte var lika rolig var att det inte var så varmt som vi hoppats. Men Fia o jag hittade en bubbelpool som var varm o go, och där vi kunde värma oss.
Vi har därför utsett Mönsterås simhall till våran hittills bästa simhall. Där är det varmt o skönt både i vattnet o i luften.
Nästa simhall på tur blir Örebro/Mariebergs simhall.

Imorgon bär det av hemåt till Motala o vi lämnar våra goa vänner med en förhoppning på att vi träffas snart igen. Nu när Fia har invigt mig i bloggandets värld så kan vi ju hålla än mer koll på vår vardag. Våra förhoppningar står även till att Zeb och Alex kommer att ha roligt med sin blogg.

Det finaste som finns är härliga dagar med goa väner och goa barn
.


All aktivitet inställd pga av snökaos....

...nävars så illa är det inte så allt är inställt Men vi bestämde oss för att inte åka till Växjö simhall idag .
Detta inte enbart för väglaget utan kanske lika mycket för att det blev rätt sent med designandet i natt och ingen klocka ställdes Barnen blev lika glada för det.... För vi bestämde att vi stannar ytterligare en dag i Kalmar o tar simhallen i morgon. Jubelropen haglar. En dag till med våra goa vänner. Plus att barnen kan utnyttja den sällsynta snön för lekar.

Nu ska vi fixa en gemensam blogg till Zeb o Alex, och en till Ben med. Så nu vet ni vad vi gör resten av dagen ;-)

Det finaste som finns är goa o glada barn

Designdävulen drabbade mig o snön har kommit tilll Kalmar!

Tänk vad saker o ting kan ändras och bli fängslande. Igår hade vi jätteproblemet att överhuvud att skapa en blogg. I natt drömde jag bloggande .Idag har vi varit inne o ändrat i htlm koderna !!!! Framsteg så det bara skriker om det, eller hur? HAHAHA Hur många timmar vi har suttit idag o ändrat o donat tänker jag inte tala om Det får ni bara gissa men jag kan ge en ledtråd; barnen var rätt hungriga när de fick mat ikväll ;-) Fia sa till mig att jag kommer att designa mer än jag kommer att blogga Det kanske ligger nått i det men jag är rätt nöjd nu så jag ska bo in mig lite på det jag har nu.


Så har ju blivit vinter i Kalmar. Det började snöa på fm och har hållit på mer eller mindre hela dagen och kvällen. Så att en sådär en 80 cm (läs 10 sant!) har det säkert kommit. Barnen är överlyckliga o fram åkte pulka o snowracer. I väg till pulkabacken bar det (för barnen, vi vuxna hade lite annat att göra ;-))




Imorgon bär det av till Äventyrsbadet i Växjö, som ska vara varmt o skönt o kul. Så det ser vi framemot allihopa.

Därför bär det nu av till sängen o jag önskar er alla en God Natt!

Det finaste som finns är julaftonsflingor!


Första inlägget...

Jaha ja nu har min goa vän Fia fått mig att börja blogga. För ett par år sen "tvingade" hon med mig på Mötesplatsen o det visade sig ju inte vara nån höjdare i längden :-)  Nu ska jag då ge mig på bloggandet (som så många andra). När vi/jag skulle skapa denna blogg tror jag att vi satt i tre timmar o försökte komma på ett trevligt namn. Vi satt o skattade o fnissade så vi kiknade (Inget vin eller annat förekom bara choklad men man kan visst bli fnissig av det med)
Men virrpannor som vi är Fia och jag, så fick vi inte till det utan fick ta hjälp av Fias vän Johanna. Hon är en klíppa på detta med att skapa bloggar.
Namnet iallafall blev en sammanslagning av äldste sonens förslag "den finaste bloggen" och namnet på en av mina första hästar med det vackra namnet "Arabella".
Sen kom då nästa problem: Vad i h-vete ska jag blogga om?
O det återstår väl att se vad som hamnar här.

Det finaste som finns är goa vänner!

TACK!!!

Tack snälla Johanna för all hjälp med att starta denna blogg, så att denna liiiiite förvirrade dam kan börja sin bloggande karriär.  Det finaste jag vet är hjälpsamma människor med stort tålamod.

Vart den bloggande karriären tar vägen vet man ju aldrig, men lite om vardag, barn, träning o kost kanske.
Till alla er andra: VÄLKOMMNA och hoppas att ni kommer att trivas här på min finaste sida :-)


RSS 2.0