Let's dance final

Hu så det är spännande.
Sitter här alldeles kluven. Vem vill jag ska vinna?

Laila som är suveränt duktig. Jag var alldeles rörd vid hennes sista dans Det var så otroligt vackert. Hon såg verkligen ut som en proffsdansare. Vilken känsla det låg i dansen. Jag säger som juryn vilken harmoni.

Magnus som står lite mer för vad Lets dance ska vara. Från att inte ha tidigare dansat ett steg har han ju gjort en utveckling med jättesteg. Är fortfarande helt facinerad av att en så stor och tung kropp kan vara och se såååå graciös ut.

Det var trevligt att se de utslagna dansarna med ikväll. Framförallt min favorit CJ. Tyckte att han dansade med hela kroppen idag, inte bara med handlederna hahaha Han är för charmig!
Också kul och skönt att se Magdalena. Att hon har återhämtat sig så snabbt. Det var en mycket vacker dans hon gjorde igen med Da Silva.
Och att David var en sån hejare på jive!?! Vilket fotarbete. Helhäftigt.

Det finaste som finns är när bäste man/kvinna vinner välförtjänt

10-15 cm

Så mycket snö har det kommit under dagen!!!!
Det är snudd på mer vinter nu än det var när det skulle vara vinter.
Det är jättevackert och jag skulle varit jätteglad över detta om det inte hade varit slutet av mars. Nu vill jag ha vår!
Just nu känner jag och många med mig att det inte är roligt med snö längre. Jag förstår ärligt talat inte vitsen med snö nu. Här har vi som sagt fått minst 10 cm snö under dagen och sen så pratar man om att det ska regna i morgon! Det blir ju bara slask, blött och usch.

Det finaste som finns är en vår att se fram emot

Krångel!!!

Bilkrångel, väderkrångel och magkrångel...
Mycket krångel är det just nu.

Bilkrångel
I lördags när vi skulle hem från Staffanstorp startade inte bilen. Den har varit lite trälig tidigare med att man måste vickla lite på nyckel för att den ska starta. Nått fel med blecken i tändningslåset, har jag fått förklarat för mig. Men som jag är så kör jag ju så länge det går och hoppas på det bästa Men nu kan jag nog inte hoppas längre utan måste lämna in det söta lilla bileländet. Inte kul och säkert inte billigt!

Väderkrångel
Berättade ju igår att det bara singlade några snöflingor ner från himlen som inte blev nått med . Men nattens kyla gjorde sitt till och därför vaknade jag/vi till ett tunt snötäckt landskap. och så där vita fina trädgrenar som jag tycker är så vackert Men inte nu! Vill ha värme och vår på riktigt, som i lördags =).

Magkrångel
Benjas mage krånglade i morse så vi är hemma. Har fortfarande hoppet uppe om att komma iväg men det börjar mörkna. Vet inte vad har har ätit så att lactosmagen gör sig känd. Lite riktiga mjölkprodukter har han ju börjat kunna äta så att man inte behöver vara supernoga längre. Men det blev väl lite för mycket av lite. 

Det finast som finns är att man vet att krångel rättar till sig.


Bakslag i våren

Vaknade pigg och utvilad ...
....till dalande snöflingor!!!!!

Visserligen är det mars och man kan inte räkna med att vädret är ostadigt. Och här kan man ju känna en viss glädje. Detta betyder ju att vintern egentligen har släppt sitt grepp och att det är VÅR! Härliga vår!

Men vi hade ju en sån underbar dag igår och idag är det nästan helt tvärt emot! Kunde väl ändå fått vara fint idag med när man är ledig =)  Hörde från min kompis i Stockholm att det var snökaos på väg. Huu! Jag hoppas att det inte blir mer än detta som kommer ner nu. För det kan jag känna att det är överkommligt eftersom det inte ligger kvar utan försvinner så fort det träffar marken.

Det finaste som finns är att våren är verkligen här!

En underbar dag i solen

Idag tog vi oss en tur till Staffanstorp. Med oss tog vi mormor och en kompis till Benja plus lite korv och bröd, festis och bullar. Det vart en härligt underbar em i solen.


Här jobbas det för att få fart på elden.


Nu är grillandes igång.


Jag njuter i fulla drag av solens strålar.


Förste eldmästaren



Härlig dag!

Vi njöt allihopa i fulla drag av att vara ute denna varma och sköna vårdag. Barnen lekte.
Alla var jätteduktiga med elden och att samla pinnar. Lite större vedklampar fanns att ta i en liten kur.
Det är en underbar plats uppe i Staffanstorp. Det var lugnt och skönt, nästan ingen vind.

Det finaste som finns är en underbar dag i vårsolen

Earth Hour



Nästa vecka infaller Earth Hour. Och där känner jag att jag vill bidra Det är ju en så lätt sak att göra och stänga ner allt eller iallafall det mesta. Blir en annorlunda lördagkväll.
Jag börjar fundera på något jag skrivit tidigare. Hur gör denna situation skillnad om tre veckor, tre månader och tre år. Jag tror att i det långa loppet gör denna timme mer inverkan än vad ett avsnitt av Robinsson (som då sänds nästa lördag igen) gör i helheten. Det är vad jag vill tro iallafall.
Och här finns det ju fler aspekter på det hela, många fler än de jag skriver här men detta var första tankarna.
Dels att vi då sparar elförbrukning och pengar. Det är nog något vi borde fundera på oftare, att spara på elförbrukningen och då inte bara i eget penningvinst utan för  helheten. Tänk bara på allt vi måste ha el till för att vår vardag ska kunna fungera och vara bekväm. 
Dels att det är en häftig grej att veta att större delen av världen gör detta samtidigt. Eller ja under ett dygn, då tanken är att hela världen gör det kl 20.30 lokal tid. Att det är massor med människor  och även företag världen över som vill ställa upp på detta.
Men också dels för att vi som familjer kommer ifrån dumburken och datorn och kan göra nått annat tillsammans. På kvällarna är det så lätt att hamna framför TVn och bara ha kvantitetstid utan kvalitet. Att man bara finns i närheten av varandra utan att umgås och prata.


Det finast som finns är ettgemensamt världsengagemang för att rädda våran jord.

Ännu en vecka till ända

Veckan började ju med kalas och slutade i lugn o ro
Det var brorsans dotter som fyllde 1 år. Vi samlades hemma hos dom och blev bjudna på, som vanligt, god mat. Denna gång i form av lyxiga smörgåsar, bland annat en röra med kantareller som var supergod.

Sedan har veckan fortsatt med barnens aktiviteter, jobb och skola och faktiskt lite egen träning.
Passade på i tisdags när Benja var på pingisen och styrketränade lite. Körde ganska hårt och hade sånn träningsvärk i magen i torsdags. Jobbigt men härligt.
Denna vecka har Benja provat på två nya aktiviteter. Han spelar med i en blåsorkester på musikskolan och så "provade" han på scouterna. Detta med en annan scoutförening än den Zebbe är med i men istället så är några av hans klasskompisar med där, så förhoppningsvis blir det roligare för honom då.

Så är jag så glad för Lets dance blev som jag önskade. Laila är kvar till finalen. Mellan Morgan och Magnus var det för mig jämt skägg. Men jag är glad för Magnus del som har gjort den största resan och utvecklingen under säsongen. Så det är så kul att han fick komma till finalen.

Det finaste som finns är en härlig vecka med roliga aktiviteter.


Helgen i antågande

Fredagförmiddag.
Sitter på jobbet och känner att livet är härligt. Ska inte jobba i helgen alls. Känns lyxigt. Det var ett tag sedan som hela helgen var helt ledig. Kommer inte göra några måsten utan bara vara. Barnen är hemma och vi ska även ha vårt charmtroll hos oss. Så denna helg kommer att gå i barnens tecken. =) Det ska bli underbart! Sitter och fundrar på vad vi ska hitta på: Har lite tankar till Mjölby simhall, Busfabriken eller ut i naturen och grilla/fika.


Sen är det ju Lets Dance ikväll och diskutionen kom igång till frukosten om vem som ska åka ut ikväll och vem som ska vinna. Vi hade olika önskemål alla tre. Det gör att det kommer att bli ännu mer spännande till kvällen. Jag hoppas att Laila inte åker ut, utan istället vinner det hela. Där fick jag inget som helst medhåll från barnen.=)
En spännande kväll vi har framför oss

Sen börjar ju Robinsson i morgon och det måste man väl iallafall se första avsnittet.
Tänk att få göra en sån grej. Det vore så himla häftigt!. Testa sina gränser till det yttersta.

Öskar alla en underbar helg

Det finaste som finns är en härlig helg att se fram emot!

Vårsolen tittar fram

Sitter här på jobbet och tittar ut genom fönstret och ser att vårsolen tittar fram.
Och det är så härligt!!
Igår kväll när vi åkte hem från brorsan så regnade det och det gjorde mig glad För då fösvinner ju det sista av snön  som ligger. Det är nu nästan helt borta förutom i uppskottade högar och på vissa ställen i skogen. HÄRLIGT!

Det finaste som finns är en genom fönstret värmande sol

Helgens bravader

I helgen som varit träffade jag två av mina väninnor. Vi brukar träffas två gånger om året och hitta på roliga saker. Det började för några år sen med att vi träffades på en kurs i försäkringar och sedan dess har vi hållit kontakten. En av oss bor i Örebro, en i Hovmantorp och jag i Motala. Under åren som varit har vi varit i Stockholm, Göteborg, på Ålandskryssning och besökt varandras hemstäder.

Denna helg var det dags för ett besök i Hovmantorp.
På lördag lunch tog jag tåget till denna metropol strax utanför Växjö i de djupa småländska skogarna.  Under fredagen kände jag mig egentligen alldeles för stressad och kände att jag hade för mycket att göra men dessa tankar slog jag snabbt bort. Det är alltid lika kul att träffa dessa goa flickor och vi skrattar så mycket tillsammans.

När vi kom fram käkade vi lunch tillsammas och sen satt vi och pratade länge vid köksbordet över ett glas vin. Jag är så glad för Hovmantorp äter med enl LCHF, så det blev mycket mat prat. Hon har ätit i ca 1,5 månad och redan märkt stora skillnader i sin hälsa och då handlar det inte om viktminskningfördelar, även om det kom på köpet. Det är ju det jag säger alla har fördelar av denna metod!!!

Efter det provade vi våra vingar på Guitar Hero. Efter några trevande försök och många skratt, hittade vi rätt konstalation med mig på bas, Hovmantorp på gitarr och Örebro på trummor, som hon var grym på. Man kan inte förstå hur nöjda och glada vi var när vi klarade oss igenom en hel låt!!!

Sen var det då dags för Melodifestival. Till den fick vi en otroligt god räkgryta med kokosmjölk och röd curry. Supergott!
Jag och mina väninnor har inte riktigt samma musiksmak. Så medan de tyckte att Snälla, snälla var en bra låt hoppades jag på Sarahs låt. Vi vart nog alla lite förvånade när det till sist var Ehrman som vann.

Utgångsdags! När man bor på landet eller iallafall inte i stan så är man beroende av bussen. Den tog vi in till Växjö och hamnade på Café de Lux. Ett härligt ställe med mycket speciell inredning, mer som ett café än ett uteställe. Och den typ av människor  som inte fanns där, finns inte. Vi hittade allt från hårdrockare och punkare till brats och studentnördar.  Det var en mycket trevlig ställe med bra musik, dans och skratt.
Sen var det nattbussen hem igen. Flashbacks! Ibland är det tur att man blir påmind om hur övre tonåren var.

Söndagen blev hemresedag och jag kan ju inte direkt påstå att jag var pigg, inte bakfull men väldigt trött. Det är det sköna med att åka tåg. Man kan bara vara. Läst lite i min bok, som jag har hållit på med i evigheter och satt o tittade på landskapet utanför. Mycket rogivande.

Jag säger som Örebro; "Det är en energikick att träffa er!" 
Jag ser redan fram emot höstens planer och en ev resa till Malmö eller om det blir nått annat roligt.

Det finaste som finns är en härlig helg i goda väninnors sällskap.

Utmaning

Fick en utmaning av min vän Åsa. För henne kan det inte ha varit lätt.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du: Angelica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Aura
3. Flicknamn: Anna
4. Pojknamn: Agaton
5. Yrke: Agronom
6. Färg: Azurblå
7. Klädesplagg: Annorak
8. Mat: Asiatisk räkgryta
9. Sak i badrummet: Ansiktsmask
10. Plats/stad: Ayers Rock
11. En orsak att vara sen: Andrum
12. Något man skriker: AHA!
13. Film: Anna och kungen
14. Något man dricker: Absolut vodka
15. Band: ABBA
16. Djur: Alligator
17. Gatunamn: Askgatan
18. Bil: Audi
19. Sång: All you need is love

Själv vill jag utmana dessa 5 personer:
Tänker jag inte tala om =)

Det finaste som finns är en antagen utmaning


Harmoni möte

Vi har haft möte på Harmoni idag. Planering för våren av VIP-kväll, annonsering och övriga aktiviteter diskuterades.
Det är alltid lika trevligt att sitta o prata, för det blir en del inte-jobb-prat med. Men vi fick en del jobb gjort med.

VIP-kväll blir det den 31/3 kl 19.
Tema blir Hälsa och Skönhet. Vi ska prata om våren och ge tips inför dess ankommande.
Naturligtvis blir det lite tilltugg och underhållning.
Det kommer bli en underbart trevlig kväll! Välkomna!


Har funderingar på vad jag ska göra med min utbildning som jag håller på med i Kost & Hälsa.
Känner att jag skulle vilja hjälpa andra att hitta ett hälsosamt sätt att leva. Kanske mest överviktiga och folk med diabetes. Men jag vet inte om jag har engagemanget eller förmågan att övertyga. Känner mig ju inte som den mest pedagogiska personen direkt. Jag förstår ju att det är ju inte bara att tala om för folk hur de ska äta utan det handlar ju om att stötta och vägleda på andra sätt med. Men också att bemöta fördomar och förändra invanda mönster.

Jag tror ju rätt starkt på LCHF. Och jag är helt övertygad om att många skulle må bättre av denna metod. 
Jag ser ju själv vilka hälsoeffekter jag har fått under det halvår som jag har ätit lågkolhydratkost, såsom bättre ork, jämnare blodsocker och mindre småsjuk. Det bästa är ju att jag slipper gå hungrig. Jag har inte längre något sötsug. Och jag äter så naturligt det går med så lite tillsatser som möjligt.

Det finaste som finns är hälsa

Scoutmöte

I kväll har vi varit på scoutmöte.
Det är ju egentligen Zebbes grej men ledaren tar hjälp av oss föräldrar att hjälpa till ett par gånger under terminen.
Så i kväll var det min tur att vara med. På kvällens agenda stod YXA.

Under förra terminen fick barnen var sin yxa och gjorde skydd till den. Den här terminen ska de lära sig mer om hur man hanterar och använder yxan. Uppgiften var att hugga ved till en brasa, som ska tändas utomhus utan papper och tändvätska.  Mycket prat men inga avhuggna ben eller andra delar. Snart fanns det ved så det räckte. Nu var det bara att lista ut hur man bäst byggde med veden för bästa resultat. Det tog lite tid att få igång en brasa men snart brann det gott. Belöningen blev sen grillade marshmallows med mariekex. och festis att dricka till. Många nöjda barn blev det.

Det finaste som finns är en lagom grillad marshmallow

Söndagstankar

En härlig söndag har passerat och jag tycker att jag fyllt den med saker som jag vill.

Förmiddagen flöt på i en lugn takt. Barnen har hållit i sitt goda humör gentemot varandra. De har lekt! spelat dator och gjort expriment tillsammans Jag var så glad och stolt. Detta visade jag dock inte för dom Det var tufft men jag körde den hårda stilen idag med. Måste ju visa på att detta ska vara en stadigvarande förändring hos dom och att det inte hjälper med fjäsk tillfälligt. Kände mig jätteelak. Men jag kände att jag var tvungen att vänta ut den komande reaktionen.

Vi var bjudna på lunch hos min kära mor, Hon hade lagat så god köttfärslimpa. Igår hade hon brorsan och hans familj på lunch. Vi håller på att hjälpa henne tömma frysen inför flytten som blir någon gång mitten maj,månadsskiftet till juni.





Vi vart kvar hela eftermiddagen och pratade och tittade på film. Mamma visade några nya möbler hon funderar på att köpa till nya lägenheten Ett soffbord och ny tv bänk i mörk valnöt. Jättefina.
Vi tog lite kort på några av hennes möbler som hon vill sälja nu inför flytten
o så tog vi lite andra kort med







Lite bus blev det med.

I kväll kom det!
Reaktionen som jag gått och väntat på. Sonen bröt ihop totalt och vi hade som jag tycker ett bra prat.  Försökte förklara skillnader på person och sak. Att jag alltid kommer att älska honom men kanske inte allt han gör. Det märktes att även han fick en viss förståelse för hur jag ser på saker och ting.
Jag tror vi går en svängig tid till mötes. Tonårshormonerna börjar göra sig gällande. Det gäller att ta fram det stora tålamodet och coacha sonen på vägen till vuxenlivet.

Det finaste som finns är att känna en så oerhörd stolthet över mina barn.

2:a chansen

Nu har jag sovit och jag tror att chocken har lagt sig =)
Satt ju som klistrad igår kväll framför Melodifestivalen. Det var ju 2:a chansen omgång och internationella juryns val dags. Nu känner man ju igen låtarna lite dels för att man hört dem tidigare i festivalen och dels för att de har fått spela dem på radion. Man lyssnar ju in sig lite på låtarna och får sina favoriter.

Mina favoriter i 2:a chansen var Higher med piloterna (en riktig 80-tals dänga som faller mig i smaken och som tar tankarna tillbaka till superfilmen TopGun) och Moving on med Sarah (vilken otrolig röst hon har). Andra som jag tycker var bra var BWO (som jag tror har en låt som kommer att slå iallafall) och Amy (vilken otrolig energi hon har)
Jag får väl var glad för att en av mina låtar iallafall kom till finalen. Även om jag känner mig lite besviken på att inte Higher kom dit med.
 
Och nu till chocken!
Snälla snälla gick vidare till Globen!!
Visst kan jag hålla med om att Caroline har en egen och unik stil. Hennes styling under festivalen med turkosa stövlar, nagellack och ögonskugga tillsammans med den vita enkla klänningen  ser ju verkligen enkelt ut men lite spejsat.
Hennes inlevelse när hon sjunger låten är ju enorm. Eftersom, som jag förstår, hon har skrivit låten tillsammas med sin partner så far ju tankarna till hur vida låten är självupplevd eller inte?!?!
MEN är låten verkligen Melodifestival matrial???
Dock skulle det inte förvåna mig så mycket om hon kommer topp fem i Globen.

O sen kommer då den internationella juryns val.
De fick ju inte välja Sarah eller Caroline. Så då återstod ju Amy och Sofia. Jag har sagt det förut och jag säger det igen;
Jag måste ha otroligt dålig musiksmak! Var ju helt övertygad om att Amy skulle gå vidare men icke sa nicke....

Sen måste jag även spy lite galla över alla dessa dueller. Det känns bara för mycket.
Tänker också på artisterna Det måste ju vara otroligt svårt att ladda om. Att kunna leverera minst lika bra två gånger under bara ett par timmar. Visserligen är dom ju proffs och det är deras jobb att kunna detta men ändå...
Sen kan jag inte låta bli att tro att folk som tittar inte orkar med att rösta sådär mycket. Jag har iallafall tröttnat.

Tänk att ett program kan röra upp så mycket känslor och tankar.
Läste häromdagen i en tidning om att "bli på bättre humör" och att man ska ställa sig frågan innan man klagar på nått: Hur stort är det här problemet om tre veckor, tre månader och tre år?
Ur detta perspektiv känns Melodifestivalen inte särskilt relevant...
Men i samma andetag så är det rätt roligt att ha en åsikt om något som hela Sverige har på sina läppar i dessa festivaltider. =)

Det finaste som finns är en egen åsikt



Lacerdome i Linköping

Idag tog Zebbe med två av sina kompisar till Lacerdome i Linköping Detta blev hans födelsedagsfest i år.
Vi pratade om detta redan förra året men det har inte blivit av förrän nu

Jag hämtade upp och vi for in. Grabbarna var studdsiga av förväntan och spänning Det var bara den ena killen som hade prövat tidigare. Av honom fick de två övriga taktiska tips och information.
Eftersom vi bara var tre så hade Lacerdom, efter önskemål från oss, bokat in 4 andra grabbar i ungefär samma ålder som motstånd. Dessa grabbar hade spelat förut o det märktes. Zebbe och hans lag fick storstyrk. Men de tyckte att det var såååååååå kul.

Som den snälla mamma jag är så bjöd jag på läsk och så fick de spela en halvtimme till.
Denna gång fick de spela med en familj + några på 8 personer som mixades samman till två lag.
Svettigare och nöjdare grabbar, som efter denna gång ,har jag nog aldrig sett!  Zebbe var helnöjd för att han kom bäst till poängmässigt. Det märktes tydligt att grabbarna hade lärt sig hur man ska göra.

Nu ska dessa tre grabbar som är skolkamrater sälja denna upplevelser till resten av klassen som "skolresa" som ska genomföras under senare delen av terminen.

Här kommer lite bilder:


Här står grabbarna och väntar förväntansfullt innan spelet


Här är västen  och vapnet på och det är dags att köra


Här springs det omkring i mörkret och röken


Tre super nöjda grabbar och ganska varma efter spelet


Rätt varmt blev det och mycket läsk gick det åt.

Tog med mig grabbarna hem efteråt. Där fick de göra egna varma mackor som åts med god aptit . Och så bakade jag en chokladkladdkaka till efterrätt.

Jag kan med största säkerhet säga att dagen var en lyckad dag för grabbarna. Det finns redan överenskommelse på att detta måste göras om snart igen

Det finaste som finns är en kul eftermiddag på Lacerdome om grabbarna får bestämma

Helglugn

Vaknade till en stilla mummel från grabbarna som var uppe och spelade dator... tillsammans....
Det låter ju inte så konstigt men i det här huset är det storartade nyheter. HAHAHA
Det senaste dygnet har de varit änglar... mot mig och framförallat mot varandra.

Allt började igår morse när bägaren rann över för mig. Som vanligt munhöggs barnen Med ord som "Han är så jobbig", "Du är knäppp", "Puckohuvud", o en massa annat som inte är värt att nämnas igen vid ord. Det kanske inte låter som så hårda ord men när man hör det minst 10 gånger om dagen, tröttnar man/jag. Jag tycker att det är brist på respekt och jag tycker inte om när man går till personangrepp. Sakangrepp är en annan sak och detta försöker jag lära mina barn.

Men iallafall så blev jag rikigt riktigt arg på dom o sa att skärper dom sig inte så kommer det att bli följder. Och att jag inte orkar höra på dom mer. O sedan dess så har det varit annat ljud i skällan. Så mycket fjäskande och snälla ord har jag inte hört på länge. Löfte om att de ska bättra sig. Men jag har sagt att handling är det som betyder nått nu. Inte bara över helgen utan framöver. Visst får man bli arg på sin bror det tillhör men ständigt detta gnäll är otroligt tröttsamt att höra på.

Jag känner mig ganska hård Men jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill ha familjefrid Att man respekterar varandra. Är det för mycket begärt???

Det finast som finns är familjero



Trötter...

... är man efter en vecka med mycket jobb och lite sömn.
Sömnen får jag ju skylla mig själv men det känns inte riktig som om kvällarna räcker till för allt man vill och måste göra.  Så klockan hinner bli en hel del innan lampan släcks. Skulle kunna somna här o nu....
Men vill ju kolla vem det blir som åker ur Lets Dance ikväll. Man är ju inte klok som låter TVn styra sömnen Hahaha

Jag tycker att Elisabeth borde åka ut ikväll. Hon är den som dansar sämst nu. Konkurrensen är så hård nu. Men lyst starkast på stjärnhimlen gjorde Laila ikväll Sen tycket jag att Magnus var strået vassare än Morgon och därefter Niclas.
För mig är Laila den självklara vinnaren av hela Lets dance den här säsongen. Hon ser så proffsig ut.

Det finaste som finns är en god natts sömn

Brieost och cykelåkning

Jag har blivit beroende av brieost. Det är sååå gott. O jag kan inte låta bli att köpa med mig hem O har jag hemma så blir det ju att man äter. Detta är mitt godis som jag går o smånasslar av lite titt som tätt. 
Men nu börjar det bli för mycket i förhållande till hur mycket jag rör mig så det syns på midjemåttet Attans!! Måste komma igång hårdare med fettförbränningsträning.

Vi pratade om Halvvättern på jobbet idag. Jag tyckte att vi alla skulle åka som en kul grej. Men det var svårt att få denna idé att blomstra. Så jag vet inte vad jag ska locka med förutom att de får en bra hälsa och kondition. Kanske ska höra med brorsan om han kan träna oss. Eller så får jag bjuda på middag. Eller så får jag....

Jag tyckte detta skulle vara ett utmärkt mål att sätta upp Så att man känner lite press. Jag presterar ju alltid bäst under lite press. Har lite svårt att motivera mig annars. Så är det någon annan som vill träna för att åka 15 mil på cykel i de vackra södra regionerna av Östergötland så är man mer än välkommen att höra av sig.

Alternativet jag har är ju Tjejvättern Den är ju bara 9 mil så det kanske är bätttre att börja med. Jag vet ju andra som har klarat det (som man inte kanske trodde om dom) så varför skulle inte jag. Det som talar mot mig är ju att jag i träningsavseende inte är särskilt envis. Jag måste se nån vits med det hela. O själv vet jag inte om jag gör det. Det är lite för lätt att prioritera bort tidsmässigt.

Har ju egentligen sagt att jag inte ska göra nått sånt här sportigt utan låta min bror hålla på med sånt själv i våran familj eftersom han är så duktig på det.
Men jag kan inte låta bli att känna mig lite sugen?!?
Är det en analkande 40-års kris jag skönjer?
Eller är det bara min filosofi att "man ska pröva allt en gång minst så länge det inte skadar en" som kommer upp till ytan?

Det finaste som finns är en tanke som kan bli ett mål






Studiedag

Idag har barnen studiedag så jag bestämmde mig för att jobba hemifrån idag på fm. Det känns som en otrolig förmån att kunna göra detta. Då finns man till hands för barnen Dom kan vara med sina kompisar och göra det dom tycker är roligt. Man slipper passa tider på morgonen och kan njuta av en lugn o skön stund.

Igår  kom det nysnö här i Motala Bara några cm och det får man väl vara glad för Hörde nämligen att uppåt Karlstad hade det kommit mer än 10 cm över dagen. Så nu sitter jag här vid köksbordet och tittar ut över en vit och solig gård. Detta var väl inte riktigt vad jag önskade. Hade ju gärna sett att snön försvann, nu när sportloven är slut, och att våren mer och mer började göra sig hörd.

Hade en mycket go kompis på fika här igår. Sitter o funderar lite på det vi pratade om som var allt mellan himmel och jord. Vi blev till och med lite allvariga och djupa. Ämnen som avverkades var bla  Melodifestivalen; Petra Medes insatts som programledare, piloternas "kopia" av 80-tals dängor och Top Gun. Men också jobbs varande och inte varnade och hurvida man blir mer vuxen och ansvarstagande när man har barn eller inte.
Det är så trevligt när man får bjuda på kaffe och får sig en pratstund. Det blir inte så ofta som man skulle vilja men man får ta till vara på de tillfällen som bjuds.

I natt har Benja haft en kompis sovandes över. Barnen tycker det ju är så mysigt att kunna sova över hos varandra. Det är inte lätt att få tyst på dom på kvällen när de har krupit ner i sina sängar. Det är mycket småviskande och fnissande. Men jag tycker med att det är mysigt, så till en viss tid kan man acceptera det. Men det är ju en ny dag i morgon. =)
Så nu har vi nyligen ätit frukost. Barnen spelar lite PS2 och dator och jag ska snart sätta igång med min bokföring

Det finaste som finns är en dag hemma med barnen


Melodifestival och Vasalopp

Jag ska inte klaga för jag röstade inte igår när jag tittade på Melodifestivalen men...
Vad har vi för musiksmak i Sverige? Tyvärr hände ju det igår som jag tycker är en nackdel med detta duellerandet i tävlingen; Mina två favoriter fick duellera mot varandra Piloterna och Agnes: Hade ju helst sett att dessa båda fick komma till final. Sen tyckte jag ju absolut att Sarah hade en bättre låt än Marlene Och det var väl här skrällen låg.  Man får väl vara glad att Sarah fick internationella juryns röst.

Jag undrar verkligen om denna satsning med att duellera och ringa och rösta så många gånger kommer att slå väl ut. Nu var det ju sista deltävlingen men jag tror att det var en sjunkande trend på röstandet trots att det är många som tittar. Jag förstår ju att SVT vill tjäna pengar men det får inte vara  för krångligt Det måste vara enkelt.
Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut nästa år om och hur de ändrar röstningsmomentet

Petra Mede är ju bara för rolig. Jag tycker att hon är helt suverän som programledare. Hon är lagon fräck, går inte över gränsen för min smak men ligger hela tiden och balanserar. Skickligt.

Var uppe med tuppen idag med så jag kom faktiskt ihåg att det var Vasaloppet idag.
Vilket myrhav av människor. Det måste ju vara en jättemärklig känsla att vara en av alla dessa människor som ska ta sig dessa 9 mil till Mora.
Fick lite tankar till Vätternrundan som har ungefär lika många startande men där masstart skulle vara helt omöjlig. Det såg ju ganska tjockt ut här med


Synd att de inte har solen som vi har. Då hade det ju varit ännu bättre förhållande skulle jag tycka.
Kommentatorerna säger att det är idealistiska förhållande i år och gör det väldigt lättkört. Hur det nu kan vara lättkört att kava omkring på skidor i 9 mil! Men jag förstår ju att det handlar om valla O blått ska det vara i år.
Nog med sport  nu för flera månader

Slår över till 6:an istället  och tittar på "Amazing Race"
Detta är något som jag jättegärna skulle vilja delta i. Hur coolt vore det inte att få uppleva alla dessa häftgia resor och äventyr. Se alla dessa underbara platser i världen. Men även testa sina gränser och se hur mycket man pallar med. Det måste vara så underbart och påfrestande.

Det finaste som finns är en härlig utmaning

RSS 2.0