Gårdagens After Work...

...blev så trevlig!
Vi blev ett gäng på sex tjejer som träffades på Harrys för att umgås över ett glas vin eller två. Det blev fler....
Det var min vännina A och hennes jobbarkompisar, varav ett par som jag träffat förut.

Som sagt så träffades vi på Harrys. Det var lite tomt på folk när vi kom vid sex Men optimister som vi är så tänkte vi att det kommer nog mer snart... Vi satt och pratade och jag tog de där två glas vinen som jag tänkt och väntade... Men icke blev det mer folk för det... Jag säger som A brukar säga Det var så tomt "så klockera stanna". Näst snudd på eko och detta en lönehelg Mäkta förvånande! Eller??

Glada i hågen och ivriga på att se lite folk gick vi ner till hamnen för att se om folket var där istället. På  Hamnkorgen var det faktiskt lite folk som åt så vi gick in och åt lite vi med, o tog ett glas vin.
Det ryckte lite i de lurviga så vi tog oss över till Wetternmagasinet för att få dansa lite. Här var det med en hel del folk men ingen musik att dansa till. Trevligt hade vi ju iallafall och tog ett glas vin till.

Som så ofta när man har druckit lite vin och umgås med tjejer så kommer man osökt in på att prata relationer. Hur spännande som helst tycker jag. Nu var vi bara fyra kvar på Wetternmagasinet men jag reflekterade över hur trevligt och härligt det är att träffa nya människor Här satt vi och diskuterade och delgav varandra delar av vår historia och trots väldigt olika erfarenheter och levnadsöden så kunde vi glädjas åt det vi har idag och den vi är idag.

Jag kan känna att jag är nöjd med mitt liv idag. Ja ja just idag är jag lite seg i huvudet ska väl erkännas ;-) men i det stora hela känner jag mig glad och nöjd. En härlig känsla måste jag säga. Det är så ofta som man strävar efter mer; mer pengar, mer saker, mer resor, mer tid, mer av allt... O visst kan jag känna att man skulle vilja vara ekonomiskt oberoende och allt sånt.Men just nu är jag inne i en nöjd fas av livet.
Jag har två härliga barn som jag älskar över allt annat. Jag har ett jobb som jag trivs väldigt bra med och en vardag med aktiviteter och träning som ligger på en bra nivå. Vänner som jag kan umgås med och prata med.

Då är det väl bara en man som saknas i ditt liv då Angelica, tänker säkert någon?!!? Men ack så fel...:-))
Jag är nöjd ändå! Absolut, står han där med sin vita springare och sveper mig av fötterna så kommer jag inte att tacka nej. Men som jag sa förut: Jag är inne i en nöjd fas av livet.

Det finaste som finns är att få känna sig nöjd

Nu har jag blivit med Spotyfi

Hur mycket musik som helst att tillgå. Härligt! Hittar massor med musik som jag inte lyssnat på på hur länge som helst.
Så nu är jag förhoppningsvis rustad till STYLE-festen den 25 sept.
Nu ska jag bara lära mig hur det funkar :-). att laddaner till andra enheter. Barnen vill ju ha ny musik i sina MP3. Men  nu har jag helgen på mig att lära mig. Deras pappa var precis här och hämtade dom. Så nu  blir det en egen helg för mig :-).

Ska jobba i morgon lördag. Försöker att göra det den lördagen barnen är hos pappan så att jag kan ta lite kortare dagar under veckan. För mig är det ett bra upplägg. Hoppas hinna med att läsa i min bok en del med. Läser just nu Studio sex av Marklund. Har börjat läsa henne nu i sommar och tycker att de är riktigt bra. Ser fram emot att avverka några till av hennes böcker. Sen blir det nog en del framför datorn. Måste ju hålla i ordning på min Farm och får nog ta ett tag på Benjas farm med kan jag tro.

Nu ska jag snart ta tag i mig själv och göra mig i ordning för i kväll är det After Work med tjejerna. Ska bli jättetrevligt att sitta och ta ett glas vin eller två. Hihihi
Och imorgon blir det nog fest med. Som en typisk Motala bo: Det är ju lönehelg!! Hahaha

På söndag kommer barnen hem igen och då är de efterlängtade och jag är nöjd med min egentid. Söndagkvällen går åt till att mysa med dom och känna hur gött det är att ha dom hemma. 

Det finast som finns är egentid i lagom mängd :-)


Nu är jag trådlös...

Här hemma iallafall. Yipeee!
Och jag menar med datorn. Så nu slipper vi iallafall sladd på en dator Tyvärr funkar det inte på barnens gamla bärbara, vilket jag hade hoppats på. Hade ju varit smidigt. Men jag vet i sjutton hur jag ska göra för att få den att fungera.

Men en som är glad är Zebbe. Han fick häromdagen en iPod och nu när vi är trådlösa så kan han surfa på den här hemma. Lyckan är gjord.

Jag är ju egentligen ingen jätteprylfreak men just nu är jag helt såld på en iPhone 3GS. VILL HA! Den verkar bara såååå trevlig. Så i december när mitt nuvarande mobilabonemang går att binda om DÅ.....
Visst kan man bli lite knäpp ibland!?!

Det finaste som finns är frihet


Makeover...

Förra veckan var Östgötatidningen på besök hos oss på Harmoni.
De ville göra ett repotage om att spara sommarfräschheten och förnya sin inför hösten.

Det var jätteroligt att få göra detta. Jag sminkade först och främst en ung tjej i lite coola färger. Hon fick även håret slingat och naglarna lackade. Hon var söt innan så vi bara förstärkte detta.
Sen hade vi en kille med som fick ny hårfärg. Hade först bara tänkt att lägga lite lätt med smink på honom, underlag och förstärka ögonen.  Men om ni lovar att inte berätta något...
Fick lägga ganska mycket på honom för tyvärr färgade hårfärgen av sig i pannan på honom och vi var ju tvugna att få bort det till "Efterkorten".  Var lite orolig där en stund att det skulle se skitigt ut Men han vart skitsnygg!

Så igår kom tidningen ut och vi på Harmoni var med på första sidan plus inne i tidningen. Så nu är man lokalkändis HAHAHAHA. Artikeln blev riktigt bra. Men framförallt var det en kul grej.

Det finaste som finns är en utmaning som blir bra.

Fortsättning på sommaren....

Sitter här o funderar på hur jag ska göra. Ligger ju liiiite efter i min vardag här på bloggen. Det hände ju lite kul grejer i somras men det känns så länge sedan nu  så jag vet inte om det känns så intressant längre.
Men kort sammanfattat
Zebbe var ju på scoutläger och det hade varit blött men kul Han var mäkta trött när han kom hem. Benja hade åkt till sin pappa tidigare i veckan så Zebbe och jag tog en myskväll med god mat och filmer. Även söndagen fortsatte i den andan Såg bla Benjamin Button. Jag tycker att den var bra, sevärd.

Barnen har varit ganska mycket hos sin pappa denna sommar. Det tycker jag är jättekul Dels för att de vill vara där och dels för att jag tycker att det är viktigt att de har en nära relation med sin far.  Det är ju bara på loven som de kan vara lite mer. Till vardags blir det ju bara varannan helg.

Benja kom hem lite tidigare och vi var ett par dagar på Lithobadet. En av dagarna kom den där jätteskuren. Barnen tycket det var jätteskönt att bada när det regnade Men under en halvtimme fick de avbryta då det nästan haglade och blixtarna dundrade i närheten.

Helgen innan skolorna började tog vi långhelg.
Jag, barnen och min mamma tog en dagstur till Söderköping på tordagen. Smultronstället var målet.
Vi hade alla beslutsångest när vi skulle välja glass. Många såg så hiiiimla goda ut. Men vi valde ut tre stycken som vi fyra delade på och vart såååå mätta. Till och med jag åt glass Det har jag inte gjort sen förra hösten . Det var gott men sött.

Fredagen packade vi (jag och barnen) in tältet och lite annat smått och gott och drog till Hargebadet. Vädert var ju underbart och vi njöt av tältlivet. Barnen badade både i sjön och på lördagen i poolerna. Var inne i Askersund och åt pizza och kebab på fredagkvällen. Som vanligt hittade barnen kompisar att leka med och jag kunde ägna mig åt min bok. Nu var det "Män som hatar kvinnor" JÄTTEBRA! Det var svårt att lägga ifrån sig boken och göra annat, hihihi

Skolorna startade och barnen trivs jättebra.
Zebbe med sin nya skola, Skolgårda klass 6, och allt var det har inneburit. Har inte varit några tråkminer alls. Hoppas bara att det håller i sig och att skolan blir lite roligare än vad han tyckte i 4:an och 5:an. Mest spännade var att få börja lära sig Franska.
Benja fick ju en ny fröken och hon har fått gott betyg av honom. Även här var det språk men då engelska som skulle bli roligt och även NTA, de ska ha tema fjärilar under terminen och även få följa var sin egen fjärilslarv utvecklas. Jättespännande!!

Träningen med Benjas pingis har kommit igång och därmed även min egen träning då jag passar på när han tränar Och... denna termin tränar han pingis två gånger i veckan så mer träning för mig med :-)
Zebbes golf har med startat. En härlig sak som hände i veckan var att min snälla chef tog med sig Zebbe ut på en 9-hålsrunda. Zebbe var lyrisk när han kom hem. Hur kul som helst!!!!

I helgen som var har vi umgåtts i grillandest tecken 
Fredagen kom Charmtrollet  och senare kom en väninna till mig. Vi skulle grilla men regnet ville inte sluta så vi körde det i ugnen istället. Det blev lika gott. Delade på en flaska vin och pratade ikapp oss. Kom på att vi inte hade träffats sen i april. Hon bor nu mer i Linköping så därför blir det inte så ofta. Det var en trevlig kväll.
Lördagen åkte vi till simhallen på förmiddagen. På kvällen kom väninnorna P och A med barn och vädergudarna var med oss så att vi kunde grilla. Barnen såg vi knappt röken av, då de var ute och lekte på gården. Gjorde inte så mycket för då kunde vi prata vuxenprat och dricka lite vin Härligt!
Söndagen fyllde bror min år och vi var där, grattade och grillade En mycket trevlig stund.
Allt som allt en härlig helg. Energigivande och rofylld.

Det finaste som finns är härliga minnen från sommaren att tänka tillbaka på.

V 31 Cinderellakryssning

Benjamin och jag busade till det lite och tog hastigt och lustigt en kryssning med Viking Line.

Zebbe var ju på läger denna vecka och vi kände att vi ville göra något bara Benja och jag.

Högsta önskan hos Benja låg i en kryssning. Kollade lite på nätet redan på söndagen men det var ganska fullt förutom dyra sviter och det var inte vad budgeten tillät. Han var ganska besviken sonen.
På vinst och förlust ringde jag upp på måndagförmiddagen och om det var meningen eller tur så hade de en fyrbäddshytt för ett par hundra till övers för oss Lyckan var gjord när jag meddelade sonen via ett sms.
Hade också tur och en snäll chef som kunde avvara mig måndag em och tisdagen. Tack!

Så hem från jobbet det bar vid lunch och till att packa väskan. Sen satte vi oss i den trogna Polon och for mot El Stockholmo. Benja var hur uppspelt som helst, så förväntansfull. Bilfärden genomfördes med en och annan ljudbok för Benja. Väl framme vid terminalen var väntan såååå lång, fast det blev egentligen bara en dryg halvtimme, innan vi fick gå ombord. Ett snabbt besök i hytten och sen upptäckfärd runt båten.

Här hamnade Benja så snart de öppnades


Jag ville ha mat men sonen hade inte tid att äta. Halv nio fick jag med honom till restaurangen för då skrek min mage. Jag valde hamburgare utan bröd och utan pommes. Benja fick barnbuffé Han var ju inte hungrig men fick i sig 3 halvstora laxbitar, 10 prinskorvar, 10 köttbullar och lite pommes. Men han var inte hungrig ;-)

Idén kom att vi skulle vara vakna hela natten men vid halv elva ville sonen gå ner i hytten och spela kort  Det blev ett par vänder innan vi bestämde oss för att vila lite. Resten av natten blev det.

Pigga och utvilade vaknade vi på morgonen för att ta oss till en härlig sjöbuffé frukost. Det fanns hur mycket som helst att välja på. Jag åt fil, en jättegod salami, brieost och kokt ägg. Benja är ju ingen frukostmänniska och fick lov att välja vad han ville Detta blev resultatet (tur att det inte förekommer varje dag)


Till detta blev det några småmunkar till och en halv kopp kaffe med mjölk. Hua! Men han var nöjd.

Dagen tillbringades med att spela bort lite mer pengar på automaterna, dricka några barndrinkar och titta på bio (Monsters v/s Aliens), handla taxfree, titta på en trollkarl och spela pingis.

Färden hem gick bra och vi kom trötta men nöjda hem till Motala på tisdagkvällen

Det finaste som finns är att umgås och glädjas med barnen

V 29 och 30 Gott och blandat

En fredagkväll tillbringade jag med några vänner och ny bekanta på en liten afterbeach på Hamnkrogen. Det var en härlig kväll men många skratt och några glas vin. Mamma ställde upp och var barnvakt och hundvakt de timmar som jag fick vara lite vuxen Hihihi

Helgen fortsatten i mys med barnen. Söndagen ägnade vi faktiskt åt att storstäda Benjas rum. Allt och då menar jag allt flyttades ut i vardagsrummet och gicks igenom Inte en pryl som inte fick godkänt kom tillbaka in i rummet. Det vart superfint och lite mer lättöverskådligt. Det vart till och med ett par tomma hål i bokhyllan.

På måndagen var svägerska med barn här på fika. Mina barn är såå glada i sina kusiner så det är så roligt när vi kan umgås. Hoppas på att det blir mer av den varan. Vore så mysigt om kusinerna kunde få en härlig kontakt genom livet.

Onsdag tog vi oss till Vadstena och medeltidsmarknaden. Mormor var med.
Moltaz träffade på en tyghöna som var väldigt skrämmande men som han var väldigt nyfiken på. Så det var bara att huka sig ner och sitta och klappa tyghöna emedan vovven skällde nyfiket skrämd. Han är ju för söt.
Barnen provade på bågskytte på gammalt hederligt vis





Fredagen besökte vi Radiomuseet. Barnen skulle få bygga ihop var sin egen telefon. Zebbe tog med sig en kompis som sovit över. Alla tre fick ihop var sin telefon och fick även provringa. Motala Tidning var där och gjorde ett repotage och barnen hamnade i tidningen

På eftermiddagen kom Charmtrollet som skulle stanna över helgen och senare kom bror med familj på lite grill. Grilla gick att göra ute men vi fick sitta inne och äta. Det blev en mycket trevlig kväll.

Under vecka har vi, faktiskt mest Zebbe, småpackat inför sitt scoutläger. Lördag till lördag blev han borta. Lägret hette Slag-09 och hölls i Brokind som ligger mellan Linköping och Kinda. De hade en underbar vecka trots en hel del skurar av regn. Försökte att hålla mig men på tisdagen var jag tvungen att kolla av läget med en av ledarna och allt var ju helt ok. Förstod ju det eftersom jag inte hörde nått av Zebbe. Sista fredagen var jag och hälsade på en stund och sen hämtande jag hem han på lördagen.

Nåväl, helgen med Charmtrollet och Benja var mysig. Vi var på stan en stund och åt McDonalds. Baltzarloppet gick av stapeln på lördagen Så vi stod och hejade på Jocke som sprang förbi. Heja heja bra kämpat.
Söndagen gick åt till bak och annat för framåt eftermiddagen tittade våra kära vänner från Kalmar in på en fika. Jo de åkte 27 mil enkel väg för en fika Hihihi. Och så passade de på att ta med sig Moltaz hem som varit hos oss hela veckan.

Tack snälla Fia för den fina äggklockan och de andra presenterna Det var bara trevligt att kunna hjälpa dig.
Historien bakom att jag fick är en äggklocka är att jag inte ägt någon på hur många år som helst och tyckt att jag klarat mig bra. Fia, duktig som hon är, använder äggklocka flitigt för att inte glömma eller bränna vid :-)
Jag försöker nu med stor energi att få in i vardagen att använda min fina present men  den glöms bort emellanåt måste jag väl i ärlighetens namn säga.

Vädret var halvskapligt men barnen badsugna så Charmtrollet, Benja och en kompis till Benja tog en tur med mig ner till Varamon innan det var dags för Charmtrollet att åka hem.

Det finaste som finns är mysig kvalitetstid med människor man bryr sig om


Vecka 29 Kalmarbesök

På tisdagskvällen kom våra goa vänner från Kalmar på besök hos oss, Fia, Alex och Moltaz.
Det blev kramkalas och till att slänga kotletter på grillen Mumsigt.
Som vanligt när vi träffas hinner klockan bli sen innan vi har avhandlat allt.
Onsdagen flöt på i maklig takt och förutom promenader med Moltaz hände inte mycket. Vi funderade på både det ena och andra att göra men det blev inte mer än funderingar.


Torsdag blev  som onsdagen men iallafall med ett biobesök  för Zebbe, Alex och Fia; Harry Potter och halvblodsprinsen. Den fick gott betyg av dem.
Fredagen tog vi en sväng runt stan för att kolla in hundbadet. Moltaz är en lagotto och lagotto ska älska vatten, att bada i, Men Moltaz är inte av denna uppfattning...alls...Han är så söt när han går omvägar för att inte få tassarna blöta i vattenplöar, så besöket vid hundbadet blev inte mycket badande för denna vovve.
Fredagen var också hemresedag för Alex och Fia. Moltaz skulle stanna kvar här en vecka medan de är på Bornholm.
Vi åt lunch tillsammans och sen blev det ett tårfylld adjö.

Det finaste som finns är att det är lika trevlig som alltid att ha Kalmargänget hos oss Kom snart tillbaka.

Nu var det länge sedan...

Har inte haft ro att sätta mig och blogga. Tyvärr, eller hur man ser det, har mycket av min datortid gått till Facebook och Farmville. Usch på mig. Egentligen tycker jag det är slöseri med tid men ändå så fastnar man.

Större delen av sommaren har gått och det har varit underbart att ha varit ledig.
Lite med facit i handen så blev semestern väldigt uppdelad (v 25,27 och 29-30) Nästa år kommer jag vilja ha tre veckor i sträck. Man känner sig lite mer ledig då. Men jag klagar inte. Fick som tidigare berättat en underbar vecka 27. Det var härligt att vara ledig 29 och 30 trots att vädret inte var super.
När man tänker tillbaka så känns det inte som så mycket egentligen har hänt men det gör det ju alltid.
Vi har haft Kalmarbesök, varit hundvakt, Zebbe har varit på stort veckoläger med scouterna, vi har varit på kryssning, jag har badat i Varamon och ett gäng böcker har avverkats.

Men var sak har sin plats så jag skriver ett lite inlägg om varje grej som hänt under dessa sommarveckor fram till nu

Det finaste som finns är sommarledighet med lagom mycket som händer.

RSS 2.0