Cykelvecka i Motala

Idag drar det igång... Cykelveckan i Motala.
Denna lördag är det dags för Tjejvättern. Ett lopp på ca 10 mil för bara tjejer. I år är det ca 5000 tjejer som deltar.
Så nu är det massor med folk i stan. Kul!!!
I morgon är det dags för Halvvättern. 15 mil för både tjejer och killar. Brorsan med några vänner ska köra runt. De hoppas på att komma runt på ca 4 timmar! LYCKA TILL! Håller tummarna.
Söndagen bjuder även på Minivättern. Detta är ett cykellopp för barn mellan 6 och 10 år. Benja ska delta och köra den långa sträckan av 2600 meter. Detta brukar var en riktigt trevlig tillställning. Barnen får medalj, saft och bullar och frukt.
Detta är näst sista gången Benja får cykla och han ser fram emot det.
Zebbe har cyklat de åren har fick vara med. Han får nu vänta på Halvvättern som man får börja delta i från 15 års ålder. Jag kanske ska föreslå att vi ska cykla tillsammans om 3 år. Hmmm Vem vet...

Nästa vecka är det Vätternrundan. Den stora rundan som går runt hela Vättern och är 30 mil lång. Här är det ca 17-18000 människor som cyklar detta lopp. Snacka om att Motala invaderas av cyklar och nästan fördubblar sin folkmängd under denna helg ( Det brukar vara en rolig lördagkväll att gå ut på...) . Man har starttider från 20.00 och framåt. De flesta tar sig runt på mellan 12-16 tim. Även detta lopp ska brorsan cykla. Lycka till än en gång!

Filosoferar: Borde man inte cykla åtminstånde Halvvättern när man bor i Motala?
Vet ju att jag funderade på detta tidigare i år. Men så blev det inte i år. Är detta verkligen något för mig? Vet inte om jag är tillräckligt motiverad eller envis. Tror inte heller att jag är tillräckligt diciplinerad i träningen. En del säger att man behöver knappt träna något för att orka runt Tjejvättern. Det låter ju bra men då måste man kanske vara envis istället?!
Lite sugen är jag men när det väl kommer till kritan...hmmm...tål att tänkas på.

Lycka till alla nu som deltar genom att cykla i något av våra lopp här i Motala. Önskar er all ork ni bara kan få och att ni efteråt känner er stolta över vad ni har presterat.

Det finaste som finns är en härligt festlig cykelfest.

Det finaste som finns är en riktigt härlig cykelvecka

Kommentarer
Postat av: Fia

Klart du ska cykla, ett perfekt mål att ha för att komma igång med träningen på hög nivå, du fixar det galant. Stor kram Fia

2009-06-06 @ 22:17:26
URL: http://gracilisdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0