Semesterplaner

Har faktiskt redan nu mer eller mindre bestämt semesterplaner för början av augusti kan du tänka.

Igår var jag och Zebbe på en möte med våran kår i scouterna och de kommer att arrangera en fjällvandring runt Kebenekaise som vi är jättesugna på att följa med på.

Om det blir som planerat kommer vi åka från Motala den 2 aug och komma hem runt den 11 aug. Vi ska vara ute och vandra i sju dagar ungefär. Har aldrig gjort nått sånt förut så det kommer att bli en häftig upplevelse.

Det kommer att bli tufft och vi kommer att behöva träna upp kondis och styrka under våren och sommaren för att klara av detta. Det enda negativa är väl att det faktiskt kan vara riktigt kallt där uppe även sådär års. Vantar, mössa och ylletröja var att rekomendera. . Till råga på allt säger han som håller i det att det är stenigt, både att sova på och att gå på. Så här sa han: "Tänk er att ni går på ett stenröse där stenarna inte ligger still, så är det att vandra runt i fjällen där vi ska gå". "Det kan blåsa och komma snö". Hmmmm Vad är det egentligen vi har gett oss in på?!?!

Fast jag tror det kommer att bli en underbar upplevelse. Har vi tid och ork ska vi även försöka bestiga någon av Sveriges tre högsta bergstoppar. Håll nu alla tummar att vädert kommer att bli underbart med =)

Under de följande tre månaderna kommer vi ha planeringsmöte en gång i månaden, sen kommer vi även göra en provvandring med en övernattning någonstans här i närheten.

Ser verkligen fram emot detta som har legat o grott i många år i mitt huvud som nu om allt går som det ska kommer att ske.

Det finaste som finns är högre höjder =)


Kommentarer
Postat av: Johanna och gänget i Norrk.

Gu vad häftigt! Nästa sommar blir det ev det för mej, Danne och hundarna. Ska bli spännande att höra om er resa!

2010-02-10 @ 13:16:07
Postat av: Lotta

wow...va häftigt;-) Är ingen vandringsmänniska...men det är säkert jättevackert!!!

kram kram

2010-02-10 @ 19:58:14
Postat av: Sofie

Så himla kul och häftigt, det kommer nog att bli toppen för er. Ska Benja oxå med eller är det bara du och Zeb? Kram till min äventyrsvän.

2010-02-10 @ 22:05:59
URL: http://gracilisdagbok.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har vandrat mycket i fjällen, rekommenderas starkt!! Och det har snöat på oss även i juli!:) Kram

2010-02-12 @ 00:25:50
URL: http://kavril.bloggproffs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0